23 oktober 2016
Peugeot 107

Forum Peugeot 107

Reacties van eigenaren

  

, datum: 13 mei 2010

Ervaring met auto: Ik heb mijn auto nu een half jaar, en al meteen in de eerste maand waren in de winter mijn ruiten aan de binnen kant vaak vochtig en als het buiten koud genoeg was dan waren mijn ruiten dus aan de binnenkant bevroren. Aangezien ik toen mijn nieuwe auto pas 1 maand had, ben ik ermee terug gegaan om te vragen hoe het ermee zat. Wat ik kreeg te horen was dat het aan de airco lag dat ik die niet goed instelde, dus ik precies gedaan wat hun zeiden. Paar dagen later weer mijn ruiten aan de binnenkant vochtig, dus weer terug naar de garage. Toen kreeg ik te horen dat het aan de binnen/buitenlucht circulatie zou liggen dat ik die schuifknop niet goed zou schuiven. Maar ook dat helpt niet hoor.

Soms heb ik het gevoel dat ze steeds wat nieuws verzinnen omdat hun er niet naar willen kijken en de fout niet willen toegeven/repareren.

Ik zit nu dus met een auto die al vanaf het begin problemen geeft met de vochtigheid.

Voor de rest is het een prima auto en goed voor woon/werk verkeer. In het geheel ben ik best tevreden over de auto, enkel niet met die vochtigheid want ik ben er bang voor dat ik dadelijk overal schimmel heb zitten of dat door de vochtigheid/natheid er ergens een kortsluiting ontstaat.


Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Minipieni, datum: 19 mei 2011

Antwoord: Ga meteen terug! Ik heb hetzelfde gehad, al was er bij mij al wel schimmel in de kofferbak gegroeid. Het 3e remlicht is nu vervangen. Als ik door de wasstraat ga komt er wel water naar binnen bij de deurramen en voor de bijrijdersstoel lekt het ook nog, maar hij gaat vandaag weg voor zijn eerste 15.000 km beurt dus hopelijk lossen ze die problemen dan ook op.

 
Reactie van: Tskiter, datum: 25 juni 2011

Antwoord: Vandaag eens bij Davo in Zoetermeer gaan kijken wat voor inruil deal er te regelen viel voor mijn ouwew trouwe Seat diesel. Rolde een prettige deal uit (3 deurs 107 metallic antraciet). Met ramen met handbediening. Heb de electrische ramen van mijn Seat de afgelopen twee winters wel eens stijf gescholden omdat die niet open wilden gedurende de eerste 15 minuten!
Maar als ik nu zo lees dat iedereen een 107-tje vol water heeft bij een beetje regen.... dan weet ik het allemaal nog niet zo zeker.
Of zou dit probleem inmiddels bekend geworden zijn bij Peugeot zodat er iets aan gedaan is?

  

, datum: 2 mei 2010

Ervaring met auto: Afgelopen woensdag onze nieuwe 107 opgehaald bij de dealer. We hebben een standaard XR uitvoering met de opties ingebouwde radio en antraciet grijze metalic lak. Ik moet zeggen dat we best onder de indruk zijn van ons kleine karretje. Motor presteert prima en ik vind het een genot om er mee te rijden. We hebben besloten tot aanschaf omdat we voor onze oude VW polo diesel (1996 met 274000 km) slooppremie kregen en ook nog een aanzienlijke premie van Peugeot. Ik vind de auto best netjes afgewerkt. We hebben hem nog maar net dus over problemen kan ik weinig zeggen. Ik heb al een paar beste buien op mijn dag gehad en daarmee geen problemen gehad.
Ik vond de auto wel wat stuiterig. Bij controle bleek dat alle banden op 3.2 bar zaten. Toch iets te veel. Teruggebracht naar 2.2 en dan is het meteen een stuk beter. De auto staat op Continental banden. Had liever Michelin gehad, maar dan doen we de volgende keer wel. Verder hoorde ik een irritant knerpend geluid vanuit de kofferbak. Bij inspecti...

UitvoeringXr
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand325 km
DealerVersteeg

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Liekebaelemans, datum: 13 mei 2010

Antwoord: Heb hier eerder gepost op 3 maart 2010 na reparatie van de lekkageproblemen aan mijn Peugeot 107. Ik heb de reparatie vergoed gekregen door de dealer. Hulde! Deze vond het ook te gek dat de reparatie niet vergoed werd door de verzekering van het zekerheidscontract. Ongeveer 3 weken na terugstorting ontving ik van Peugeot Nederland een brief, waarin stond dat ze niets konden bereiken voor me. Mijn conclusie hieruit is dat ze gewoon niets hebben ondernomen in de bemiddeling. Anders hadden ze geweten dat de dealer de kosten al vergoed had. Slechte zaak voor Peugeot Nederland. Goede zaak voor dealer: vanaf 3 maart 2010 tot op heden rijd ik lekkage vrij!!

 
Reactie van: Joling_diana, datum: 19 januari 2011

Antwoord: Mag ik vragen hoe ze het verholpen hebben? Ook ik heb lekkage en ijs aan de binnenkant van mijn ruit. Deze week een boze brief naar peugeot gestuurd dat na 3 keer reparatie het nog steeds niet opgelost is.

  

, datum: 21 april 2010

Ervaring met auto: Absoluut goede koop.

UitvoeringXr
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km
DealerStichter

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 27 februari 2010

Ervaring met auto: Na ca. half jaar sinds aanschaf deed zich een irritant piepend geluid voor bij het sturen naar rechts. Na onderzoek in garage bleek dit het gevolg van een hittewerend schildje bij het linker voorwiel / fuseekogel dat de remschijf raakte, mm werk. Is inmiddels verholpen.

Uitvoering1.0
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 18 februari 2010

Ervaring met auto: Dashboardkastje is los te koop, er zijn verschillende systemen. Het klepje in de standaardversie van Peugeot breekt snel af.

UitvoeringXS
Bouwjaar2006
In bezit3 jaar
KM-stand33.000 km
DealerHunnik

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 9 februari 2010

Ervaring met auto: Net na de garantieperiode kom ik erachter dat de auto toch wel erg vochtig is van binnen. In de winter heb ik ijs aan de binnenkant van de ramen. Wanneer het buiten wat vochtig is, is er vanuit binnen niet door de ramen heen te kijken. Sinds een maand zijn we erachtergekomen dat de baggageruimte in de hoeken helemaal nat is en dat de achterbank ook nat is. Er komt een zure geur vanaf. De dealer geeft aan dat het rubber van de achterklep vervangen moet worden, dus dit is gedaan. Een maand later is de lekkage nog heftiger!! Ik lees zoveel over waterlekkage bij de Peugeot, Toyata en Citroen! Morgen weer opnieuw naar de garage, daar gaat de auto weer 2 dagen onder een droogkap om het interieur te drogen, niet normaal! Wat gaan ze ermee doen?


Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
DealerNefkens

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: Liekebaelemans, datum: 3 maart 2010

Antwoord: Heb ook last van vocht in Peugeot 107 (2-en-een-half-jaar oud). Moest ook krabben bij vorst aan de binnenkant. Na zelf-inspectie stond het water cm's-diep in de bak van het reservewiel. Ik kom net van de garage. 256,70 euro moeten betalen voor het repareren van de lekkage (nieuw rubber achterportier of-raam, kit achterlamp en kit 3e remlichten en bijna 5 uur onderzoek met montage (alsof ze nog niet wisten van dit probleem!!??)).
Heb notabene bij aankoop een peugeot zekerheidscontract voor het 3e jaar afgesloten. Deze verzekering wilde het euvel ook niet betalen, vertelde de dealer. Heb nu contact gehad met Peugeot Nederland. Zij wilde bemiddelen in deze zaak (zij gaan praten met dealer en verzekering). Weet nog niet of het euvel voldoende is opgelost.

 
Reactie van: M. Dongen739, datum: 12 april 2010

Antwoord: Onze Peugeot (107) was deze winter van binnen erg nat, ijs op de achterbank en natuurlijk daarna schimmel. Ziet er niet uit. Verklaring van de garage: er zaten takjes en blaadjes tussen het rubber van de achterklep! Het rubber is vervangen. De auto is pas 3 jaar oud! Ik geloof niet veel van het takkenverhaal.
Natuurlijk geen garantie meer. Jammer, we hebben nog nooit problemen gehad met de Peugeot en de garage. Ga toch de strijd aan.

  

, datum: 17 december 2009

Ervaring met auto: Let op multiriem/waterpomp, lekkage achterin (bagageruimte, achterbankzitting).

UitvoeringXS
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand55.000 km
DealerLammers

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Janvanlammeren, datum: 8 januari 2010

Antwoord: Deze probleem van de achterklep is bij Peugeot is een fabrieksafstelling bij het linker scharnierpunt. De scharnier sluit niet, omdat deze niet genoeg het ruit naar binnen laat gaan. Dit kan heel gemakkelijk op gelost worden om dit weg te vijlen zodat er ruimte onstaat bij de scharnierpunten.

 
Reactie van: Sjoerddn, datum: 21 januari 2011

Antwoord: Het schanierpunt wegvijlen? Ik vind je verhaal een beetje vaag.

Ik heb nu zelf ook een lekkage probleem. Heb het hele interieur losgetrokken en het 3e achterlicht blijkt te lekken door een vergaan rubber. Ik hoop dat dit het enige is, want ik zie het water ook onder de balk die onder de achterruit zit vandaan lopen naar de plek waar mijn reserve wiel ooit lag.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >