22 oktober 2016
Toyota Yaris (2005 - 2011)

Forum Toyota Yaris (2005 - 2011)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 7 februari 2011

Ervaring met auto: Heb deze auto al 4 jaar en hij rijdt nog steeds perfect. Heerlijke motor, trekt goed.
Wegligging perfect met iets bredere banden dan de standaard banden.

Uitvoering1.3
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit4 jaar
KM-stand60.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor10
  
  

, datum: 23 januari 2011

Ervaring met auto: Vanaf de eerste dag problemen met het start/stop systeem, met name met kouder weer en regen functioneert dit niet. Computer krijgt een foutmelding waarna het start/stop systeem niet functioneert.
Verder probleem gehad met het niet starten van de auto in de sneeuw, startmotor blijf gewoon doordraaien terwijl sleutel alleen in contact zit. Na opnieuw starten viel alles uit en werd het stil en donker. Na 10 minuten starten hij plots weer wel.
Toyota Dealer, inmiddels 6x keer terug geweest, weet hier duidelijk geen raad mee, computerdata geeft ook geen uitsluitsel wat er mis is, ook Toyota nederland niet. Wel zijn er foutmeldingen geregistreerd door de computer dat de stuurbekrachtiging niet werkt, maar daar heb ik gelukkig (nog) niets van gemerkt.
Verder heb ik mijn twijfels over de ABS, deze werkt niet altijd. Hopelijk doet hij het wel als ik een noodstop moet maken!!
Dit verhaal zal ongetwijfeld niet voor elke Toyota Yaris opgaan en alleen met ...

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Auto zit vol met elektronica, waar ze zelf dus duidelijk niet van weten hoe dit allemaal moet functioneren.

Ervaring met verkoop: Verkoop was keurig en netjes. Ook aflevering werd keurig afgehandeld.

Uitvoering1.3 16V VVT-I
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor7
  
 
Reactie van: P. Vanbavel, datum: 13 februari 2011

Antwoord: Zit met hetzelfde probleem. Start/stop werkt niet altijd, als het wel werkt start de auto na +/- 30 sec.vanzelf. Gaat nu weg voor 3 dagen. Ook al een nieuwe accu gehad, maar dit hielp ook niet.

 
Reactie van: Corleone, datum: 17 februari 2011

Antwoord: Even een update, inmiddels is de stuurbekrachtigingscomputer vervangen en ... nog steeds hetzelfde probleem!
Aangezien ik reeds 7x voor dit probleem bij mijn dealer geweest ben, heb ik een klacht gestuurd naar Toyota met de vraag hoe dit probleem nu opgelost gaat worden, maar tot op heden geen reactie. Is dit de Toyota service?

 
Reactie van: Lawieck, datum: 2 maart 2011

Antwoord: Hebben jullie soms veel stroomverbruikers aanstaan? Als bvb de airco aanstaat, start bij mij de motor ook na zo'n 20-30 sec.

Achterruitverwarming bvb is ook een grote stroomverbruiker.

 
Reactie van: Corleone, datum: 8 maart 2011

Antwoord: Heb al van alles getest, maar mijn conclusie blijft dat dit systeem in mijn Yaris niet in orde is. Afgelopen zaterdag +/-40 min rond de 120-130 km/h gereden, geen enkele verbruiker aan, en nog steeds geen teken van leven van de stop-start.

Volgens dealer is alles in orde omdat de computer geen fout aangeeft! Zelfs nog contact gehad met Toyota Nederland, kreeg daar hetzelfde verhaal te horen.
"Ik heb te hoge verwachtingen van dit systeem". Op de vraag wat ik hier dan wel van mag verwachten, wordt eindeloos omheen gedraaid en dus niet beantwoord. Zelfs per mail deze vraag tot 2 keer toe aan Toyota Nederland gesteld, maar hier wordt geen antwoord opgegeven. De Toyota garantie geldt kennelijk alleen als je geen problemen met je auto hebt. Hoop eerlijk gezegd nog steeds dat Toyota alsnog zo fair is om dit foute systeem te herstellen. Laat ik dit zeker hier weten.

Tot nu toe zijn het dus loze beloftes in hun advertenties: "Het herstellen van uw vertrouwen. Daar draait het om. Vertrouwen dat we graag van u willen hebben. En dat we kunnen herstellen door nog betere auto's te bouwen en door een nog hoger serviceniveau te bieden. Daarmee hopen we u weer het gevoel te geven dat u voor de volle honderd procent van Toyota op aan kunt. Een gevoel dat hoort bij een merk als Toyota. Het gevoel van vertrouwen."

Mijn vertrouwen in Toyota is erg diep gezakt!

 
Reactie van: Acmandemakers, datum: 13 oktober 2012

Antwoord: Ik heb ook een Yaris die precies het zelfde doet. 6 tot 7 keer mee terug geweest bij de firma Van Dorst die zeggen dat ik te veel verwacht van het start/stop-systeem.
Waar blijf Toyota? Los dit nu eens op! Op een nieuwe wagen hoort het toch alles te doen wat er op zit.

  

, datum: 14 december 2010

Ervaring met auto: Mijn vrouw heeft sinds maart 2010 een Yaris 1.3 Benzine Automaat.
Zij had ervoor een Yaris Verso van 2000. Het rijgedrag van de nieuwe wagen is in vergelijking met de vorige zeer slecht. In eerste en tweede versnelling houdt de wagen tussen het schakelen gevaarlijk in bij versnellingsmaneuvers. Mijn vrouw kan, na haar vorige automaat, absoluut niet wennen aan het onnatuurlijke gedrag van deze auto, als je (terecht) vergelijkt met een vorige yaris, of een andere automaat.
Ik heb er zelf mee gereden, en vijf van mijn collega's. Ze vonden het rijgedrag van deze Yaris onverantwoord, zelfs gevaarlijk !


Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Saskiakoekkoek, datum: 21 mei 2011

Antwoord: Wij hebben een proefrit gemaakt in het zelfde type Yaris automaat, vreselijk, we wisten niet wat ons gebeurde. Zijn nu naar alle tevredenheid overgestapt op een Susuki Splash automaat, heerlijk auto en probleemloos schakelgedrag.

 
Reactie van: Zth. 4, datum: 6 oktober 2012

Antwoord: Ik ben zo blij om dit te lezen, dat ik niet de enige ben die er zo overdenkt.
Ik heb net een tussenbeurt laten doen, en nu rijd hij nog bokkeriger. Echt een vreselijke automaat.

 
Reactie van: Pstehouwer, datum: 4 februari 2013

Antwoord: Dit schokken heb je niet alleen met een automaat, ook mijn Toyota Yaris met handgeschakkelde versnelling schokt ook. En ook vanuit stilstand wegrijden geeft soms een schokkend wegrijden. Banden slijten ook heel snel: bij 20.000 km al nieuwe banden, en nu na 8.500 km zijn de voorbanden al weer erg afgesleten.

  

, datum: 19 november 2010

Ervaring met auto: Schakelt slecht 1e en 2e versnelling, vooral bij koude motor. Verder problemen met remmen.

Uitvoering1.3
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit2 jaar
KM-stand30.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: D. Jasperse, datum: 1 februari 2012

Antwoord: Ik heb net een tweedehands Yaris gekocht (een first class occassion) bij Toyota Botman. Leuk karretje, maar dat schakelen van 1 naar 2 is beroerd. Krakrak. Volgens de monteur is er niks aan de hand. Maar prettig vind ik het niet.

 
Reactie van: Famboerdijk, datum: 30 december 2012

Antwoord: Ik had dezelfde problemen met schakelen in de lage versnellingen. Na diverse bezoeken aan de garage bleek het aan de afstelling van de kabels van de versnellingbak te liggen.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 7 oktober 2010

Uitvoering1.3
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km
DealerGorter

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 29 september 2010

Ervaring met auto: Rijdt perfect. automaat is even wennen, maar na twee dagen wil je niks anders. Heerlijke hoge zit. Je moet wel even uitkijken voor zijn brede spiegels.

Uitvoering1.4 Automaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand1.400 km
DealerBoxtel

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 9 september 2010

Ervaring met auto: Gewoon een klasse auto, stil en zuinig.

UitvoeringAspiration 1.3
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand300 km
DealerBloemberg

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor9
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >