22 mei 2018
Feedback
Skoda Octavia Combi (2005 - 2013)

Forum Skoda Octavia Combi (2005 - 2013)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 19 juni 2013

Ervaring met auto: 1.2 TSI motor is geweldig soepel, sterk genoeg en heel zuinig. 6 a 6,5 liter per 100 km is makkelijk haalbaar.

Reageer Nieuw
UitvoeringAmbition
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand25.000 km
DealerSchmitz

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor9
  
  

, datum: 26 februari 2013

Ervaring met auto: Als kampeerder die veel meeneemt heb ik een grote auto nodig die ook comfortabel op de lange afstand is. Een laag brandstofverbruik is ook een aandachtpunt.
Wat het comfort betreft ben ik zeer tevreden: de stoelen zijn prima, ook na vele uren rijden alles voelt degelijk en goed doordacht de ruimte is overweldigend en de geluidsinstallatie bevalt me heel goed (luister hoofdzakelijk klassiek). De automatische verblinding van de achteruitkijkspiegel is een knappe en prettige voorziening; werkt prima. De ruitenwisser met regensensor schiet soms net te kort en gaat dan weer als bezeten tekeer. De cruise-control gebruik ik bij elk traject langer dan een paar kilometer ook heel handig in de stad; hoef je niet zo op je snelheid te letten.
Om een bescheiden brandstofverbruik (benzine) te halen moet ik zeer mijn best doen: ik haal gemiddeld +/- 1:14 over bijna 2 jaar. Rustig optrekken, zelden sneller dan 110 km/u en vroeg op de motor afremmen bij naderen kruispunt of zo.

Reageer Nieuw
Uitvoering1,6 MPI Elegance
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand118.000 km
DealerSchmitz

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 20 februari 2013

Ervaring met auto: Octavia: veel ruimte en VAG techniek voor een milde prijs.

Reageer Nieuw
UitvoeringCombi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2006
In bezit3 jaar
KM-stand225.000 km
DealerKorterink

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 6 februari 2013

Ervaring met auto: Octavia station, Greentech TDI Ambition Businessline. Complete en goed sturende auto, zeker voor het geld!

Geen problemen met verkeersdrempels bekend, in combinatie met fietsdrager en 2 fietsen erop, vaste trekhaak.

Een verbruik van 1 op 19 a 20 is in de Randstad zeker haalbaar.

Speakers voor: kwaliteit tweeters is middelmatig (maar daar is de prijs naar). Speakers in achterportieren later zelf ingebouwd (inbouwmaat 16 cm).

Vorige auto: VW Passat station 1.9 TDI (2006). De Octavia heeft iets meer windgeruis vanaf 120 km/h. Laadruimte is wat smaller (net als de rest van de auto).

Reageer Nieuw
UitvoeringGreentech Business
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand13.000 km
DealerPon

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 28 november 2011

Ervaring met auto: Bijzonder fijne auto echt ruim en lekker vlotte en soepele motor. Betrouwbaar en goede caravan trekker die als enige opmerking achter wel een extra steuntje (lees hulp of zwaardere veer) kan gebruiken maar dat is dan ook het enige.

Het is dan ook eigenlijk een VW product alleen gelukkig betaalbaarder.

Korterink Lichtmis in Rouveen is mijn dealer en die kan ik je echt aanraden.
Goede en eerlijke monteurs en verkoop waar men je niet een veer probeert uit te plukken voor onnodige zaken en men ook nog eens goed overlegd wat wel of niet te doen.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.9 TDI 74 Kw
Brandstofdiesel
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand148.600 km
DealerKorterink

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 25 november 2011

Ervaring met auto: Ik ben met deze auto heel Europa doorgeweest. Van Zuid Italie tot de Noordkaap. Nooit problemen gehad. Tot op heden is het enige dat stuk is gegaan: een deurrubber, een wiellager en twee rubbers bij de achterdempers. Voor de rest is het een absoluut probleemloze auto. Wel hulpveren laten plaatsen want de achtervering is, zeker voor een combi, te slap. Ander nadeeltje heeft te maken met de motor. Deze verbruikt wat olie maar dat schijnt volgens de garage normaal te zijn maar vreemd vind ik het wel voor een moderne auto.

Ervaring met verkoop: Ik had mijn auto besteld met sunset ramen. Deze waren echter niet geplaatst. De dealer heeft de ramen hierop zelf geplaatst maar hierdoor het lakwerk behoorlijk beschadigd. Mijn splinternieuwe auto stond dus al direct bij de spuiter. Iets waar je niet echt op zit te wachten.

Nieuw
Uitvoering2.0 TDI BE
Brandstofdiesel
Bouwjaar2007
In bezit4 jaar
KM-stand137.000 km
DealerA-Point

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Jwmeijer, datum: 28 november 2011

Antwoord: Toch is een beetje verbruik ook bij nieuwere motoren normaal, er zijn ook bij dezelfde merken motoren verschillende types motoren waarvan het ene type wel en het andere type niet olie gebruikt. Heb zelf altijd VW gereden en die gebruikte geen druppel olie een andere VW weer wel.

Nu rijd ik Skoda Octavia Combi TDI 74 kw 2006 en deze gebruikt weer wel wat olie en bij navraag aan andere Skoda rijders zeggen ze allemaal dat dit normaal is.
Dus geen zorgen, dat moet je pas maken als opeens het olieverbruik flink toeneemt zonder dat er veranderde omstandigheden zijn zoals zwaar belast met caravan door een flinke bergpas rijden, dat heeft natuurlijk wel invloed maar mag niet dramatisch zijn.

Reageer
  

, datum: 25 oktober 2011

Ervaring met auto: Ik ben na vervelende ervaringen met Renault overgestapt op Skoda. Wat een genot! Ik rijd weer met plezier. Uitvoering Elegance is zeer compleet voor de prijs.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4 TSI
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand21.000 km
DealerRijnWoud

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor7
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 »