27 mei 2018
Feedback
Subaru Forester (2002 - 2008)

Forum Subaru Forester (2002 - 2008)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 21 februari 2010

Ervaring met auto: Dit is mijn derde Subaru als caravantrekker. Ik ben en blijf zeer tevreden.

Ervaring met verkoop: Bepaald niet goedkoop in de aanschaf

Reageer Nieuw
Uitvoering2,0luxery
Brandstoflpg
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand78.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 18 december 2009

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Onderhoud wordt correct uitgevoerd. Krijg altijd gratis leenauto mee als wachttijd lang duurt.

Ervaring met verkoop: Uitstelkende dealer. Informeel, vriendelijk en betrouwbaar. Voortreffelijke nazorg. Zeer aan te bevelen Inmiddels al 5 auto's bij Zuithof aangeschaft. Inruilprijs altijd tot tevredenheid.

Reageer Nieuw
Uitvoering2.5 Luxury
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit3 jaar
KM-stand50.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 2 juni 2009

Ervaring met auto: De auto is uitgerust met een turbo. Hierdoor een aanzienlijk hoger benzineverbruik.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Het onderhoud wordt uitgevoerd door een oud Subaru-dealer (Garage Meijers in Elsloo Lb.). Het dealerschap is hij kwijtgeraakt door te lage verkopen van het merk Subaru. Maar alle kennis is nog aanwezig! Voor mij is hij een lot uit de loterij!

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 XT AWD
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit2 jaar
KM-stand67.210 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 5 mei 2009

Ervaring met verkoop: Let erop dat de garage niet voor de olie de prijs van champagne rekent. Gewone (dus goedkopere maar wel merk-)olie is volgens het boekje voldoende.

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit5 jaar
KM-stand118.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor5
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 16 december 2008

Ervaring met auto: Omdat ik een auto met een wat zachtere vering zoek, heb ik een groot probleem namelijk: wat nu? Deze SUBARU is zo beregoed dat ik geen vervanger kan vinden van dezelfde kwaliteit - zelfs niet de duurste Mercedes B!
Misschien ben ik wel genoodzaakt weer eenzelfde te kiezen. Nooit iets ghehad met deze auto - perfecte wegligging - fantastische motor - heerlijk stil - degelijk en comfortabel -= soliede en veilig - hele goeie dealer - wat wil ik toch? Dan maar weer een Forester ik durf eigenlijk gewoon niks anders aan!

Reageer Nieuw
Uitvoering2.00 Automaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit4 jaar
KM-stand65.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor10
  
  

, datum: 7 december 2008

Ervaring met auto: Bij aanschaf letten op gemonteerde banden. De standaard op mijn auto gemonteerde Yokohama's zijn beneden elk peil. Er zijn niet zoveel Subaru dealers. Ik heb beroerde ervaringen met twee. Als men al problemen oplost, duurt het veelal maanden. De betrouwbaarheid die zo vaak aan het merk wordt opgehangen valt buitengewoon tegen.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Als de storingen, die veelvuldig optreden, al worden opgelost vergt het veelal maanden.

Ervaring met verkoop: Let op de gemonteerde banden. De Yokohama's onder mijn auto zijn beneden alle peil.

Nieuw
Uitvoering2.0 Comfort Automaat
Brandstoflpg
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand118.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Pwpainter, datum: 20 juli 2009

Antwoord: Klopt wel wat die banden aangaat. Ik rijd soms op wegen waar de banden heel duidelijk hoorbaar rollen, maar soms ook op wegen waar het niet hoorbaar is.
Mijn idee is dat het asfalt ook wel een oorzaak kan zijn. Natuurlijk heb je wel banden die stiller zijn. Ook ik heb er wel een beetje last van met mijn Forester het nieuwe model uit april 2008. Maar tot nu toe alleen op de Coentunnelweg en dat alleen op bepaalde stukjes

Dan nog even over mijn Subaru dealer. Rond gekeken bij verschillende Suzuki en Subaru dealers. Maar mijn Suzuki Jimny met 90.000 km en uit 2004 bracht bij de Subaru dealer in Aalsmeer een goede en redelijke prijs op. Meer nog dan bij een Suzuki dealer en mijn tot op dat moment nog eigen dealer. Ik slaagde in Aalsmeer in eerste instantie niet voor een Subaru, maar de bedrijfsleider vroeg mij daar waar andere dealers meteen afhaakte, even een paar weekjes geduld te hebben, want hij zou met mijn wensen aan de slag gaan. Dat werd prima vertaald in een mooi aanbod van een Perfecte nieuw model Forester, en omdat het precies was wat ik zocht, waren we het al snel eens met de prijs die ook nog eens heel goed was.
Hij had een Subaru Forester met alles er op en aan voor mij, met 11000 km op de klok voor een prijs die echt heel goed was. En laat ik niet vergeten dat hij ook het probleem van mijn oude auto overnam, want waar kan ik die in deze tijd kwijt. Al met al zowat alles via de mail gedaan met die dealer.
Ik heb niet eens een proef rit gemaakt, het voelde gewoon heel goed. Toen alles in orde was en ik in de mail las dat ik de auto kon komen halen stond de auto onder een hoes klaar, dus geheel afgedekt. Dat had ik nog nooit meegemaakt en we hebben het hier over een auto van een jaartje oud. Een uurtje later reed ik de showroom uit met een heel goed gevoel.
Nu kan je zeggen een goed gevoel is niet genoeg, maar toen ik een paar dagen later via de telefoon vragen stelde over het geluid van de Navigatie die er in zit bleek de aftersales prima in orden. Subaru Aalsmeer tot nu toe prima en meer dan dat.

Reageer
  

, datum: 23 november 2008

Ervaring met auto: Subaru, een buitengewoon goed rijdende probleemloze auto die bij het grote publiek niet zo opvalt. Lust wel een slokje benzine vooral in de stad, maar daar staat tegenover dat het een veilige goed gebouwde auto is die je niet in de steek laat. Stap is in, maak een proefrit en je voelt de kwaliteit van Subaru!

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 XT
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit2 jaar
KM-stand24.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »