25 oktober 2016
Subaru Forester (2005 - 2008)

Forum Subaru Forester (2005 - 2008)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 30 mei 2010

Ervaring met auto: Subaru, gewoon een TOP auto.

UitvoeringLuxury
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit3 jaar
KM-stand55.000 km
DealerBroek

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 15 april 2010

Ervaring met auto: Ra wiellager versleten

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Prima


Brandstoflpg
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand102.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 21 februari 2010

Ervaring met auto: Dit is mijn derde Subaru als caravantrekker. Ik ben en blijf zeer tevreden.

Ervaring met verkoop: Bepaald niet goedkoop in de aanschaf

Uitvoering2,0luxery
Brandstoflpg
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand78.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 18 december 2009

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Onderhoud wordt correct uitgevoerd. Krijg altijd gratis leenauto mee als wachttijd lang duurt.

Ervaring met verkoop: Uitstelkende dealer. Informeel, vriendelijk en betrouwbaar. Voortreffelijke nazorg. Zeer aan te bevelen Inmiddels al 5 auto's bij Zuithof aangeschaft. Inruilprijs altijd tot tevredenheid.

Uitvoering2.5 Luxury
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit3 jaar
KM-stand50.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 7 december 2008

Ervaring met auto: Bij aanschaf letten op gemonteerde banden. De standaard op mijn auto gemonteerde Yokohama's zijn beneden elk peil. Er zijn niet zoveel Subaru dealers. Ik heb beroerde ervaringen met twee. Als men al problemen oplost, duurt het veelal maanden. De betrouwbaarheid die zo vaak aan het merk wordt opgehangen valt buitengewoon tegen.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Als de storingen, die veelvuldig optreden, al worden opgelost vergt het veelal maanden.

Ervaring met verkoop: Let op de gemonteerde banden. De Yokohama's onder mijn auto zijn beneden alle peil.

Uitvoering2.0 Comfort Automaat
Brandstoflpg
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand118.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Pwpainter, datum: 20 juli 2009

Antwoord: Klopt wel wat die banden aangaat. Ik rijd soms op wegen waar de banden heel duidelijk hoorbaar rollen, maar soms ook op wegen waar het niet hoorbaar is.
Mijn idee is dat het asfalt ook wel een oorzaak kan zijn. Natuurlijk heb je wel banden die stiller zijn. Ook ik heb er wel een beetje last van met mijn Forester het nieuwe model uit april 2008. Maar tot nu toe alleen op de Coentunnelweg en dat alleen op bepaalde stukjes

Dan nog even over mijn Subaru dealer. Rond gekeken bij verschillende Suzuki en Subaru dealers. Maar mijn Suzuki Jimny met 90.000 km en uit 2004 bracht bij de Subaru dealer in Aalsmeer een goede en redelijke prijs op. Meer nog dan bij een Suzuki dealer en mijn tot op dat moment nog eigen dealer. Ik slaagde in Aalsmeer in eerste instantie niet voor een Subaru, maar de bedrijfsleider vroeg mij daar waar andere dealers meteen afhaakte, even een paar weekjes geduld te hebben, want hij zou met mijn wensen aan de slag gaan. Dat werd prima vertaald in een mooi aanbod van een Perfecte nieuw model Forester, en omdat het precies was wat ik zocht, waren we het al snel eens met de prijs die ook nog eens heel goed was.
Hij had een Subaru Forester met alles er op en aan voor mij, met 11000 km op de klok voor een prijs die echt heel goed was. En laat ik niet vergeten dat hij ook het probleem van mijn oude auto overnam, want waar kan ik die in deze tijd kwijt. Al met al zowat alles via de mail gedaan met die dealer.
Ik heb niet eens een proef rit gemaakt, het voelde gewoon heel goed. Toen alles in orde was en ik in de mail las dat ik de auto kon komen halen stond de auto onder een hoes klaar, dus geheel afgedekt. Dat had ik nog nooit meegemaakt en we hebben het hier over een auto van een jaartje oud. Een uurtje later reed ik de showroom uit met een heel goed gevoel.
Nu kan je zeggen een goed gevoel is niet genoeg, maar toen ik een paar dagen later via de telefoon vragen stelde over het geluid van de Navigatie die er in zit bleek de aftersales prima in orden. Subaru Aalsmeer tot nu toe prima en meer dan dat.

  

, datum: 16 november 2008

Ervaring met auto: Beste caravantrekker die er is. Even wennen aan AWD. Iets varanderde rijstijl noodzakelijk om optimaal van de AWD te genieten. Heerlijk gevoel (vooral in de bergen).

Ervaring met verkoop: Gekocht bij Garage van Tol, Hilversum. Ouderwetse service bestaat nog!!

Uitvoering2.0X
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand20.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 5 juli 2008

Ervaring met auto: De Subaru Forester zelf is absoluut een heerlijke en perfecte auto. Souplesse, rijgemak, stille motor, hoger-instapgemak, rechtop-zithouding, cabine iets hoger t.o.v. algemeen overige automodellen.

Echter (ook volgens dealer) is alles wat naderhand ingebouwd/aangebracht wordt nog wel eens een probleemveroorzaker. Zoals in mijn geval de gasinstallatie. 2 x software-verlies.

Ervaring met verkoop: In mijn ogen geen betere, prettiger en vakkundiger dealer te vinden. Goede uitleg, je krijgt rustig de tijd om eerst eens zelf je ogen de kost te geven. Showroom en personeel stralen verzorging uit. Aankoopadvies / inruiluitleg geschiedt op basis van zeer (positief bedoeld!) persoonlijke benadering met "ruimte" voor het prettig klant gevoel en niet de zogenaamde "nummerbenadering door een net pak". Kortweg, deze dealer is top! Zie ook mijn reviews over de Forester en de dealer in Autoweek. Notabene: ik ben een normale klant en krijg geen "reclamekorting" bij fam. Eickhof.

Uitvoering2.0 Comfort
Brandstoflpg
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand59.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
 
< 1 2 3 4 >