22 mei 2018
Feedback
Toyota Aygo (2005 - 2014)

Forum Toyota Aygo (2005 - 2014)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 14 oktober 2011

Ervaring met auto: Tja, wat heb ik al veel problemen met deze auto gehad. Gekocht: 2 jaar oud met 8.667 km op de teller. Inmiddels heb ik de auto 2 jaar en staat er 61.000 km op de teller.
Wat er al vervangen is:
- buitenspiegels (bediening was dol). Garantie
- uitlaat (losse schotjes in de achterdemper). Garantie
- startmotor. Garantie
- waterpomp (de bekende roze spray door het motorcompartiment). Garantie
- drukgroep, koppelingsplaat, druklager (de koppeling hield er bij 59000 km opeens mee op de drukgroep 'zat er scheef op' volgens de dealer. Geen garantie, geen coulance.
- nieuwe matten omdat de bestuurdersmat doorgesleten was.
- setje voorbanden na 30.000 km. Nu, bij 61.000 km zijn allevier de continental conti ecocontact 3 aan vervanging toe.
- remblokken voor bij 48.000 km. Versleten.

Ervaring met verkoop: Koop deze auto terwijl de garantie nog geldig is. Je kan niet weten of bekende problemen (zoals waterpomp, lekkage in interieur, achterdemper) al zijn opgelost.

Nieuw
Uitvoering1.0 12v VVT-i +
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand61.000 km
DealerRamselaar

Betrouwbaarheid2
Comfort5
Motor4
  
 
Reactie van: Anita. Luit, datum: 24 november 2011

Antwoord: Gisteren de eerste grote beurt en APK na 4 jaar Aygo rijden. Vandaag de koppelingsplaat en -kabel kapot!
Tja, alles slijt zegt de dealer en dat na 52.000 km. Onlangs zijn de remschijven ook al vervangen. Zo wordt het toch een dure auto... Wie herkent dit nog meer?

 
Reactie van: Van_der_veen99, datum: 14 december 2011

Antwoord: Schijven werden bij mij vervangen onder garantie bij 10.000 km. Er wordt dus een spelletje gespeeld.

Verder weinig kosten, ik rijd dan ook erg weinig.

 
Reactie van: Online, datum: 5 januari 2012

Antwoord: Herkenbaar. Zwakke punten van de Aygo/C1/107: slechte remschijven, slechte achterdemper, koppeling kan kort leven hebben, last van waterinbreuk in de carosserie en waterpompprobleem. En in de gaten houden met (vlieg)roest op de lange duur.

Toyota-rijden begint helaas pas bij de Yaris. Dit is Toyota's zorgenkindje.

 
Reactie van: Wendygeerts, datum: 10 januari 2012

Antwoord: Klopt! Vorig jaar een gebruikte Aygo gekocht via dealer in Breda en een en al ellende. Defecte drukgroep/koppeling (geen garantie..) en lekkages. Met dit weer is dat nog wel het vervelendste!

 
Reactie van: B. P. Wolthaus, datum: 4 maart 2012

Antwoord: Lekkage, water onder reservewiel, water onder de bestuurdersmat, benzinedop moeilijk te hanteren, zelfs door pompbediendes!
Maar zo fijn om in te rijden! Tja.

 
Reactie van: W. Aalten9, datum: 31 maart 2012

Antwoord: Wij hebben 2 Aygo's gereden, in totaal 6 jaar. Weinig problemen alleen de achterdemper onder garantie vervangen. Agelopen januari onze Aygo met 56000 km. ingeruild voor de nieuwe Yaris.

 
Reactie van: Dennisrooswinkel, datum: 5 april 2012

Antwoord: Problemen met de drukgroep had ik vanaf de aankoop (auto had toen 50.00 km op de teller). De toyota-dealer vertelde mij dat dat normaal was. Toen de garantie verlopen was, was de drukgroep ook kapot.
Nu heb ik net de remmelen laten vervangen. Ik hoop dat de auto nog een tijdje blijft rijden. Opzich vind ik het vreemd. Ik heb jaren lang Toyota gereden en zonder problemen, maar deze auto lijkt er toch meer te hebben.

 
Reactie van: Yannie. Greece, datum: 29 mei 2012

Antwoord: @Online die schrijft dat Toyota-rijden pas begint bij de Yaris: wij hebben ditzelfde probleem (drukgroep kapot) bij onze Yaris van 2006 die 68.000km gelopen heeft. Volgens onze dealer is dit niet normaal, maar vanuit Toyota geen coulance.
Misschien toch eens overwegen om over te stappen naar een automerk dat 7 jaar garantie geeft?

 
Reactie van: Fredria3, datum: 11 juni 2012

Antwoord: Wij hebben zowel de Aygo als de Citroen C1, beide bevallen ons eigenlijk goed, maar met de Citroen C1 nog geen problemen gehad na 2 jaar en met de Aygo al wel verschillende problemen. C1 vind ik ook net wat sportiever, dus voor mensen die twijfelen tussen deze 2 auto's zou ik gaan voor de C1. Wij hebben goede ervaringen met de C1! Mijn zus heeft een Renault Twingo en volgens haar is dat ook een super auto, maar daar heb ik geen ervaring mee.

Reageer
  

, datum: 11 oktober 2011

Ervaring met auto: Erg tevreden over de auto. Echter nu tijdens de 3de jaars beurt krijg ik ineens te horen dat de remschijven zijn verroest. Oorzaak u rijd te weinig km. Vreemd, ik rijd elke dag voor mijn werk minimaal 60 t/m 80 km. Oh, dan komt het dat hij buiten staat. Volgens mij staan 3/4de van alle auto's in Nederland buiten. Op de vraag of ze de roest kunnen verwijderen (op een draaibank). Ja zou kunnen, echter we zijn bang dat de roest terug komt. Ik vind het allemaal erg vreemd. Zijn er meer mensen die de zelfde klachten hebben? Het kan toch niet zo zijn dat na 3 jaar met een km stand van 39000 je de remschijven moet vervangen.

Nieuw
Uitvoering12v Sport
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit2 jaar
KM-stand39.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: G. Notenboom2, datum: 16 november 2011

Antwoord: Onzin, alle remschijven slaan aan (roesten wat) als de auto buiten staat en het regent tijdens het remmen verdwijnt dit weer.
Bij mijn auto zijn de remschijven vervangen bij 220.000 km (Fiat Punto uit 2000) en ik rijd overal stad, grote weg.

Reageer
  

, datum: 4 september 2011

Ervaring met auto: Hallo aygo rijders. Heb hier het een en ander zitten lezen over de Aygo. Heb net een nieuwe gekocht een Dynamic Navigator wit met alles er op en er aan. Een 5 deurs natuurlijk. Heb hier voor een nieuw model Yaris gereden en moet zeggen: de Aygo doet er qua rijden en snelheid niet voor onder. Wel moet ik zeggen dat de stoelen wat minder zitten maar ja, ik rijd per dag een kilometer of 70 dus dat moet te doen zijn.
Wat ik veel tegen komt op de site is de lekkages, daar heeft mijn dochter ook last van gehad, bij haar is alles vernieuwd zelfs het binnendak, bekleding dus. Deze aygo was uit 2008 ze heeft hem nu ingeruild en ook een nieuwe gekocht. De dealer heeft ons gezegd dat al die obstakels die er waren door Toyota uit de wereld zijn geholpen. En als er wel wat zou zijn dan weet ik zeker dat ze er alles aan doen om het te verhelpen. Dat weet ik zeker, ben ook al 20 jaar klant daar. Ook bij een dealer zit verschil in service volgens mij. Al met al wil ik zeggen je kan rustig een aygo kopen het is een geweldige auto en zeker voor die prijs. Gr Ron.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 20 augustus 2011

Ervaring met auto: Omdat wij weer wegenbelastingvrij wilden rijden, hebben wij nu weer gekozen voor de tweede Aygo.

Voorheen had je 3 uitvoeringen:
1 de gewone Aygo Deze uitvoering van de Aygo heeft een ingebouwde radio en CD-speler.
2 de Aygo+ Deze uitgebreidere variant van de Aygo bezit naast een radio en een CD-speler, elektrische ramen voor.
3 de Aygo sport De Aygo Sport airco, 14 inch lichtmetalen velgen, speciale mistlampen voor en een sportieve toerenteller plofzakken in de zijkant van de voor stoelen.
Wij kozen toen voor de kompleet uitgeruste Aygo sport.

Daarvoor is in de plaats gekomen:
1 de Acces
2 de Cool
3 de Comfort
4 de Dynamic Blue

Wij hebben nu ook weer gekozen voor de opvolger van de Aygo sport de Aygo Dynamic Blue. 16 januari 2010 stond onze nieuwe Toyota Aygo Dynamic Blue op ons te wachten. Hij heeft op dat moment maar 11 km gereden. Dit is de tweede type Aygo met kleine wijzigingen.

Nieuw
UitvoeringDynamic Bleu 1.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand49.749 km
DealerStrikwerda

Betrouwbaarheid9
Comfort4
Motor5
  
 
Reactie van: Sebasw, datum: 22 augustus 2011

Antwoord: vervolg: wij er met zijn 4e in de Aygo rond toeren. Maar gewoon met mijn vrouw de bergen opgaan gaat het prima. Verbasend gewoon voor zo'n lichte motor dat hij zulke prestaties neerzet!

De zittingen zijn gewoon te smal krijg na 2 uurtjes rijden wel en gevoelloos en tintelende achterwerk van. Als mijn vrouw effe wat breed gaat zitten om bv haar haar netjes te doen dan zit ze gelijk tegen mij aan en dan kan ik niet schakelen dit is wel irritant dat de auto net 5 cm te smal is.

Ook is de aygo slecht geisoleerd. Er dringt veel geluid van buiten door in het interieur en in de winters duurt het lang voor dat het een beetje warm in de auto wordt. Lastig is het ook dat de ramen snel beslaan. Dus veel met de airco aan rijden om dit vocht weg te krijgen. Ik vind het interieur van de aygo voor de rest prima.

Wat ik tof vind aan de Aygo:
+ uiterlijk.
+ verbruik.
+ airco en verwarming.
+ brandstof verbruik.
+ makkelijke neerklapbare achterbankjes.
+ veiligheid 4 euroncap sterren.
+ de nieuwe achterlicht units.
+ blauwe randjes om de luchtroosters, kilometerteller, bak en toerenteller.

Wat ik niet tof vind aan de Aygo:
- hooge tildrempel achterklep.
- plaats van de mistlampen voor schakelaar.
- snel beslaande ruiten aan de binnenkant.
- plaats zekeringen kastje.
- wielen lastig om te wisselen zitten erg vast!
- geen dasboard klepje.
- Snel beslaan van de ramen.
- afrol geluid banden.
- smalle stoelen.
- slechte isolatie.
- slechte buiten spiegels
- vocht in de kop en achter lampen.
- boxen.
- tankdop.

 
Reactie van: Sebasw, datum: 22 augustus 2011

Antwoord: Het rijden in de aygo. Hij kan redelijk met het overige verkeer meekomen. Als je een vrachtwagen in wilt halen daar moet je echt ff de tijd voor nemen.

Als ik een personen auto wil inhalen op de wegen waar je 100 km per uur mag rijden en er sukkelt dan iemand voor je met 80 dan erger ik me aan die trage reactie van de versnellingsbak! Dan moet ik gewoon terug schakelen naar zijn 3! De 4 de versnelling doet gewoon te traag om een personen auto in te halen. Erg jammer voor zo'n vlotte en soepele motor.

Een groot voordeel is wel dat je hem bijna overal langs kan piepen en past werkelijk waar in bijna elke parkeer vakje die je maar ziet. Als ik dan op een landweggetje rij dan is het net een kart gewoon geweldig om hem in de bochten te smijten. Hij licht lekker stevig op de weg.

Ik heb van veel mensen gehoord dat het 3 cilinder motortje er stevig op los hamert. Vind dat zelf ook. Als je lekker rustig omschakelt bij de 2500 rpm dat knort hij. Maar als je boven de 4000 r.p.m komt ja dan hamert hij er wel op los. De Aygo is daar ook niet voor gemaakt maar hij kan best wel toeren hebben en wil ook wel goed vooruit. Het is zeker geen suf traag stadsautootje!

Alleen als de motor nog koud is dan schakelt hij iets hakerig dat is wel eens lastig. Zodra de motor op bedrijfstempratuur is, dan schakelt hij goed. Gewoon een heerlijke rijders auto doet prima wat er van verwacht wordt.

Lange afstanden rijden met de aygo gaat. Wij kregen wel last van onze rug en achterwerk door de smalle stoellen. Wij zijn er in mei 2010 naar de Belgische Ardennen geweest vlakbij de Luxemburgse en Franse grens. Hij kan prima de bergen opkomen alleen heeft hij het een stuk meer moeite mee als wij er met zijn 4e in de aygo rond toeren. Maar gewoon met mijn vrouw de bergen opgaan gaat het prima. Verbasend gewoon voor zijn lichte motor dat hij zulke prestaties neerzet!

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 3 augustus 2011

Ervaring met auto: Opzich een prima auto, maar ik zou eerst goed rondkijken als u een tweede hands exemplaar wilt. Scheelt soms meer dan 1000 euro. Auto lunenborg is veruit de duurste.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
DealerLunenborg

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 8 juli 2011

Ervaring met auto: Geweldige kar, die je echt naar wens kan samenstellen, prijsverschil tussen instap model en de meest luxe uitvoering is zeer duidelijk in stappen samengesteld.

Reageer Nieuw
UitvoeringCool
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand96.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 26 juni 2011

Ervaring met auto: Ben pas de gelukkige eigenaar van een Aygo. Heb er verder geen problemen mee. Fijne stadsauto en ook nog eens zuinig. In perfecte staat, alleen de wieldoppen waren beschadigd. Heb net leuke wieldoppen gekocht bij S&D wieldoppenservice.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »