12 december 2017
Toyota Aygo (2005 - 2014)

Forum Toyota Aygo (2005 - 2014)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 7 april 2012

Ervaring met auto: Lijkt wel een aquarium. Water lekkages binnenzijde en in kofferbak.

Uitvoering1.0 12 V
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand26.000 km
DealerMengelers

Betrouwbaarheid1
Comfort5
Motor5
  
 
Reactie van: Wouterke56, datum: 6 juni 2012

Antwoord: Heb me de nieuwe Tobasco versie aangeschaft: super leuke auto, zeker met het zeer speciale kleurtje, anders dan de 95% zwarte en metallicgrijze doodgraverskleuren in het huidige verkeer.
Van lekkages en andere bijgeluiden was al in de eerder verschenen Toront-oversie al lang geen spraak meer. Waarlijk een fijne stadsauto voor een eerlijke prijs: zeker met de uitgebreoide garantie.

 
Reactie van: Rots36tuin, datum: 27 oktober 2013

Antwoord: Ik heb ook een Toyota Aygo gekocht na dat ik ben opgelicht bij een Daihatsu-dealer voor 2.700 euro. Ik hoop niet dat ik weer een hoop ellende krijg met een nieuwe auto.

  

, datum: 17 februari 2012

Ervaring met verkoop: Deze auto is als Class-uitvoering vekocht, maar het is een Pure-uitvoering.
Lange wachttijd voor financiering.
Originele mattenset niet compleet.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 23 december 2011

Ervaring met auto: We hebben ons zonet een 4-deurs Torontoversie aangeschaft met wat opties zoals de toerenteller, afsluitbaar handschoenvak en rubbermaten voor de kinderen, na aftrek van alle premies komt het autootje op 8750 euro, waarlijk een hele leuke prijs voor een auto uit het goedkope segment.
Hij rijdt heel leuk, doet goed zijn werk waarvoor hij gemaakt en aangekocht is en lekt NERGENS: heb wel van beginafaan alle rubbers met siliconespray behandeld. Stadsverbruik: 5.4 l/100km, en hier in Belgie: hebben we wel 5 jaar volledige garantie.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Hans, datum: 27 januari 2012

Antwoord: Rubbermaten voor de kinderen en van beginafaan schrijf neem toch de moeite om fatsoenlijk te schrijven

 
Reactie van: Janmetdepet, datum: 15 februari 2012

Antwoord: Och ja, je moet origineler uit de hoek komen om je dikke nek en arrogantie weg te steken, commentaar op iemand geven is zeer makkelijk, maar daar zijn wij nederlanders altijd straf in geweest: vraag je maar eens af hoe ze in het buitenland met ons lachen als een "nederlander" probeert om frans of engels te praten! Laat staan dat hij of zij de taal correct kan schrijven.

 
Reactie van: Jdkw, datum: 15 februari 2012

Antwoord: Wie zonder zonde is werpe de eerste steen, als je al op een tikfout wordt afgerekend, kan dat maar alleen van een heel gefrustreerd personage komen, laten we echter niet mierenueken (oeps tikfout): in mijn Miami-versie van de Aygo liggen ook rubberen matTen in voor mijn kindjes en volgens de voorkeurspelling mag "an beginafaan" wel op die wijze geschreven worden.
Dus aan de Belgische Aygo-fan: laat je niet in het kruis tasten door sommige achterlijke Nederlanders: dat van die andere talen kan ik beamen, mijn "fransee" en "ienglies" is ook niet al te best.

groeten uit Groningen,
Jaap Donkerwolke

 
Reactie van: Boyjo1966, datum: 2 december 2014

Antwoord: Mensen, doe eens normaal op dit forum! Kijk eerst naar je zelf, en begin dan pas bij een ander! Er is al haat genoeg in de wereld!

  

, datum: 2 december 2011

Ervaring met auto: Wij leasen een Toyota Aygo uit januari 2010. Inmiddels 52.000 kilometers op de teller en ook onze Aygo had veel last van lekkages.... Teruggeweest naar de dealer en alle rubbers en dergelijke vervangen, helaas was dit probleem nog niet verholpen. Weer terug naar de dealer en die heeft toen het dashboard losgehaald. Toen bleek dat het dasboard niet was dichtgekit bij het kachelhuis, waardoor al het water vanuit het kachelhuis naar binnen stroomde. Het probleem is n u inmiddels een half jaar opgelost en de Aygo blijft keurig droog!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand52.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 27 oktober 2011

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Hij wordt wordt waar mogelijk door Damen zelf gedaan en als het wat complexer is door Carservice center te Raamsdonksveer - en anders bij Egbers autos te Breda (voormalige Rover dealer). Er wordt getracht het probleem zo goed mogelijk op te lossen.

Ervaring met verkoop: Heb de auto bij Damen Autos te Nieuwendijk gekocht (geholpen door Sjoerd en Gerrit). Niks op aan te merken. Soepel en goede afspraken die tot nu toe zijn nagekomen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 23 oktober 2011


Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand7.100 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Hans, datum: 24 oktober 2011

Antwoord: Lijkt me dat de benzinetank niet goed ontlucht wordt. Heeft de dealer wel serieus gekeken naar de vulopening? Heeft u een andere dealer in de buurt waar u eens langs kunt gaan? Zelf heb ik dit probleem niet.

 
Reactie van: Joke_roerdink, datum: 8 januari 2012

Antwoord: Ik heb een Daihatsu Cuore en ik heb dat probleem ook regelmatig, maar niet bij iedere pomp. Ik dacht dus, dat het aan het tankstation zou liggen. Tip: ik draai het handvat dan half om. Het houdt wat lastig vast, maar de pomp slaat dan niet af.

  

, datum: 14 oktober 2011

Ervaring met auto: Tja, wat heb ik al veel problemen met deze auto gehad. Gekocht: 2 jaar oud met 8.667 km op de teller. Inmiddels heb ik de auto 2 jaar en staat er 61.000 km op de teller.
Wat er al vervangen is:
- buitenspiegels (bediening was dol). Garantie
- uitlaat (losse schotjes in de achterdemper). Garantie
- startmotor. Garantie
- waterpomp (de bekende roze spray door het motorcompartiment). Garantie
- drukgroep, koppelingsplaat, druklager (de koppeling hield er bij 59000 km opeens mee op de drukgroep 'zat er scheef op' volgens de dealer. Geen garantie, geen coulance.
- nieuwe matten omdat de bestuurdersmat doorgesleten was.
- setje voorbanden na 30.000 km. Nu, bij 61.000 km zijn allevier de continental conti ecocontact 3 aan vervanging toe.
- remblokken voor bij 48.000 km. Versleten.

Ervaring met verkoop: Koop deze auto terwijl de garantie nog geldig is. Je kan niet weten of bekende problemen (zoals waterpomp, lekkage in interieur, achterdemper) al zijn opgelost.

Uitvoering1.0 12v VVT-i +
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand61.000 km
DealerRamselaar

Betrouwbaarheid2
Comfort5
Motor4
  
 
Reactie van: Anita. Luit, datum: 24 november 2011

Antwoord: Gisteren de eerste grote beurt en APK na 4 jaar Aygo rijden. Vandaag de koppelingsplaat en -kabel kapot!
Tja, alles slijt zegt de dealer en dat na 52.000 km. Onlangs zijn de remschijven ook al vervangen. Zo wordt het toch een dure auto... Wie herkent dit nog meer?

 
Reactie van: Van_der_veen99, datum: 14 december 2011

Antwoord: Schijven werden bij mij vervangen onder garantie bij 10.000 km. Er wordt dus een spelletje gespeeld.

Verder weinig kosten, ik rijd dan ook erg weinig.

 
Reactie van: Online, datum: 5 januari 2012

Antwoord: Herkenbaar. Zwakke punten van de Aygo/C1/107: slechte remschijven, slechte achterdemper, koppeling kan kort leven hebben, last van waterinbreuk in de carosserie en waterpompprobleem. En in de gaten houden met (vlieg)roest op de lange duur.

Toyota-rijden begint helaas pas bij de Yaris. Dit is Toyota's zorgenkindje.

 
Reactie van: Wendygeerts, datum: 10 januari 2012

Antwoord: Klopt! Vorig jaar een gebruikte Aygo gekocht via dealer in Breda en een en al ellende. Defecte drukgroep/koppeling (geen garantie..) en lekkages. Met dit weer is dat nog wel het vervelendste!

 
Reactie van: B. P. Wolthaus, datum: 4 maart 2012

Antwoord: Lekkage, water onder reservewiel, water onder de bestuurdersmat, benzinedop moeilijk te hanteren, zelfs door pompbediendes!
Maar zo fijn om in te rijden! Tja.

 
Reactie van: W. Aalten9, datum: 31 maart 2012

Antwoord: Wij hebben 2 Aygo's gereden, in totaal 6 jaar. Weinig problemen alleen de achterdemper onder garantie vervangen. Agelopen januari onze Aygo met 56000 km. ingeruild voor de nieuwe Yaris.

 
Reactie van: Dennisrooswinkel, datum: 5 april 2012

Antwoord: Problemen met de drukgroep had ik vanaf de aankoop (auto had toen 50.00 km op de teller). De toyota-dealer vertelde mij dat dat normaal was. Toen de garantie verlopen was, was de drukgroep ook kapot.
Nu heb ik net de remmelen laten vervangen. Ik hoop dat de auto nog een tijdje blijft rijden. Opzich vind ik het vreemd. Ik heb jaren lang Toyota gereden en zonder problemen, maar deze auto lijkt er toch meer te hebben.

 
Reactie van: Yannie. Greece, datum: 29 mei 2012

Antwoord: @Online die schrijft dat Toyota-rijden pas begint bij de Yaris: wij hebben ditzelfde probleem (drukgroep kapot) bij onze Yaris van 2006 die 68.000km gelopen heeft. Volgens onze dealer is dit niet normaal, maar vanuit Toyota geen coulance.
Misschien toch eens overwegen om over te stappen naar een automerk dat 7 jaar garantie geeft?

 
Reactie van: Fredria3, datum: 11 juni 2012

Antwoord: Wij hebben zowel de Aygo als de Citroen C1, beide bevallen ons eigenlijk goed, maar met de Citroen C1 nog geen problemen gehad na 2 jaar en met de Aygo al wel verschillende problemen. C1 vind ik ook net wat sportiever, dus voor mensen die twijfelen tussen deze 2 auto's zou ik gaan voor de C1. Wij hebben goede ervaringen met de C1! Mijn zus heeft een Renault Twingo en volgens haar is dat ook een super auto, maar daar heb ik geen ervaring mee.

 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »