24 oktober 2016
Toyota Aygo (2005 - 2014)

Forum Toyota Aygo (2005 - 2014)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 23 december 2011

Ervaring met auto: We hebben ons zonet een 4-deurs Torontoversie aangeschaft met wat opties zoals de toerenteller, afsluitbaar handschoenvak en rubbermaten voor de kinderen, na aftrek van alle premies komt het autootje op 8750 euro, waarlijk een hele leuke prijs voor een auto uit het goedkope segment.
Hij rijdt heel leuk, doet goed zijn werk waarvoor hij gemaakt en aangekocht is en lekt NERGENS: heb wel van beginafaan alle rubbers met siliconespray behandeld. Stadsverbruik: 5.4 l/100km, en hier in Belgie: hebben we wel 5 jaar volledige garantie.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Hans, datum: 27 januari 2012

Antwoord: Rubbermaten voor de kinderen en van beginafaan schrijf neem toch de moeite om fatsoenlijk te schrijven

 
Reactie van: Janmetdepet, datum: 15 februari 2012

Antwoord: Och ja, je moet origineler uit de hoek komen om je dikke nek en arrogantie weg te steken, commentaar op iemand geven is zeer makkelijk, maar daar zijn wij nederlanders altijd straf in geweest: vraag je maar eens af hoe ze in het buitenland met ons lachen als een "nederlander" probeert om frans of engels te praten! Laat staan dat hij of zij de taal correct kan schrijven.

 
Reactie van: Jdkw, datum: 15 februari 2012

Antwoord: Wie zonder zonde is werpe de eerste steen, als je al op een tikfout wordt afgerekend, kan dat maar alleen van een heel gefrustreerd personage komen, laten we echter niet mierenueken (oeps tikfout): in mijn Miami-versie van de Aygo liggen ook rubberen matTen in voor mijn kindjes en volgens de voorkeurspelling mag "an beginafaan" wel op die wijze geschreven worden.
Dus aan de Belgische Aygo-fan: laat je niet in het kruis tasten door sommige achterlijke Nederlanders: dat van die andere talen kan ik beamen, mijn "fransee" en "ienglies" is ook niet al te best.

groeten uit Groningen,
Jaap Donkerwolke

 
Reactie van: Boyjo1966, datum: 2 december 2014

Antwoord: Mensen, doe eens normaal op dit forum! Kijk eerst naar je zelf, en begin dan pas bij een ander! Er is al haat genoeg in de wereld!

  

, datum: 2 december 2011

Ervaring met auto: Wij leasen een Toyota Aygo uit januari 2010. Inmiddels 52.000 kilometers op de teller en ook onze Aygo had veel last van lekkages.... Teruggeweest naar de dealer en alle rubbers en dergelijke vervangen, helaas was dit probleem nog niet verholpen. Weer terug naar de dealer en die heeft toen het dashboard losgehaald. Toen bleek dat het dasboard niet was dichtgekit bij het kachelhuis, waardoor al het water vanuit het kachelhuis naar binnen stroomde. Het probleem is n u inmiddels een half jaar opgelost en de Aygo blijft keurig droog!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand52.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor6
  
  

, datum: 27 oktober 2011

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Hij wordt wordt waar mogelijk door Damen zelf gedaan en als het wat complexer is door Carservice center te Raamsdonksveer - en anders bij Egbers autos te Breda (voormalige Rover dealer). Er wordt getracht het probleem zo goed mogelijk op te lossen.

Ervaring met verkoop: Heb de auto bij Damen Autos te Nieuwendijk gekocht (geholpen door Sjoerd en Gerrit). Niks op aan te merken. Soepel en goede afspraken die tot nu toe zijn nagekomen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 23 oktober 2011


Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand7.100 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Hans, datum: 24 oktober 2011

Antwoord: Lijkt me dat de benzinetank niet goed ontlucht wordt. Heeft de dealer wel serieus gekeken naar de vulopening? Heeft u een andere dealer in de buurt waar u eens langs kunt gaan? Zelf heb ik dit probleem niet.

 
Reactie van: Joke_roerdink, datum: 8 januari 2012

Antwoord: Ik heb een Daihatsu Cuore en ik heb dat probleem ook regelmatig, maar niet bij iedere pomp. Ik dacht dus, dat het aan het tankstation zou liggen. Tip: ik draai het handvat dan half om. Het houdt wat lastig vast, maar de pomp slaat dan niet af.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 14 oktober 2011

Ervaring met auto: Tja, wat heb ik al veel problemen met deze auto gehad. Gekocht: 2 jaar oud met 8.667 km op de teller. Inmiddels heb ik de auto 2 jaar en staat er 61.000 km op de teller.
Wat er al vervangen is:
- buitenspiegels (bediening was dol). Garantie
- uitlaat (losse schotjes in de achterdemper). Garantie
- startmotor. Garantie
- waterpomp (de bekende roze spray door het motorcompartiment). Garantie
- drukgroep, koppelingsplaat, druklager (de koppeling hield er bij 59000 km opeens mee op de drukgroep 'zat er scheef op' volgens de dealer. Geen garantie, geen coulance.
- nieuwe matten omdat de bestuurdersmat doorgesleten was.
- setje voorbanden na 30.000 km. Nu, bij 61.000 km zijn allevier de continental conti ecocontact 3 aan vervanging toe.
- remblokken voor bij 48.000 km. Versleten.

Ervaring met verkoop: Koop deze auto terwijl de garantie nog geldig is. Je kan niet weten of bekende problemen (zoals waterpomp, lekkage in interieur, achterdemper) al zijn opgelost.

Uitvoering1.0 12v VVT-i +
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand61.000 km
DealerRamselaar

Betrouwbaarheid2
Comfort5
Motor4
  
 
Reactie van: Anita. Luit, datum: 24 november 2011

Antwoord: Gisteren de eerste grote beurt en APK na 4 jaar Aygo rijden. Vandaag de koppelingsplaat en -kabel kapot!
Tja, alles slijt zegt de dealer en dat na 52.000 km. Onlangs zijn de remschijven ook al vervangen. Zo wordt het toch een dure auto... Wie herkent dit nog meer?

 
Reactie van: Van_der_veen99, datum: 14 december 2011

Antwoord: Schijven werden bij mij vervangen onder garantie bij 10.000 km. Er wordt dus een spelletje gespeeld.

Verder weinig kosten, ik rijd dan ook erg weinig.

 
Reactie van: Online, datum: 5 januari 2012

Antwoord: Herkenbaar. Zwakke punten van de Aygo/C1/107: slechte remschijven, slechte achterdemper, koppeling kan kort leven hebben, last van waterinbreuk in de carosserie en waterpompprobleem. En in de gaten houden met (vlieg)roest op de lange duur.

Toyota-rijden begint helaas pas bij de Yaris. Dit is Toyota's zorgenkindje.

 
Reactie van: Wendygeerts, datum: 10 januari 2012

Antwoord: Klopt! Vorig jaar een gebruikte Aygo gekocht via dealer in Breda en een en al ellende. Defecte drukgroep/koppeling (geen garantie..) en lekkages. Met dit weer is dat nog wel het vervelendste!

 
Reactie van: B. P. Wolthaus, datum: 4 maart 2012

Antwoord: Lekkage, water onder reservewiel, water onder de bestuurdersmat, benzinedop moeilijk te hanteren, zelfs door pompbediendes!
Maar zo fijn om in te rijden! Tja.

 
Reactie van: W. Aalten9, datum: 31 maart 2012

Antwoord: Wij hebben 2 Aygo's gereden, in totaal 6 jaar. Weinig problemen alleen de achterdemper onder garantie vervangen. Agelopen januari onze Aygo met 56000 km. ingeruild voor de nieuwe Yaris.

 
Reactie van: Dennisrooswinkel, datum: 5 april 2012

Antwoord: Problemen met de drukgroep had ik vanaf de aankoop (auto had toen 50.00 km op de teller). De toyota-dealer vertelde mij dat dat normaal was. Toen de garantie verlopen was, was de drukgroep ook kapot.
Nu heb ik net de remmelen laten vervangen. Ik hoop dat de auto nog een tijdje blijft rijden. Opzich vind ik het vreemd. Ik heb jaren lang Toyota gereden en zonder problemen, maar deze auto lijkt er toch meer te hebben.

 
Reactie van: Yannie. Greece, datum: 29 mei 2012

Antwoord: @Online die schrijft dat Toyota-rijden pas begint bij de Yaris: wij hebben ditzelfde probleem (drukgroep kapot) bij onze Yaris van 2006 die 68.000km gelopen heeft. Volgens onze dealer is dit niet normaal, maar vanuit Toyota geen coulance.
Misschien toch eens overwegen om over te stappen naar een automerk dat 7 jaar garantie geeft?

 
Reactie van: Fredria3, datum: 11 juni 2012

Antwoord: Wij hebben zowel de Aygo als de Citroen C1, beide bevallen ons eigenlijk goed, maar met de Citroen C1 nog geen problemen gehad na 2 jaar en met de Aygo al wel verschillende problemen. C1 vind ik ook net wat sportiever, dus voor mensen die twijfelen tussen deze 2 auto's zou ik gaan voor de C1. Wij hebben goede ervaringen met de C1! Mijn zus heeft een Renault Twingo en volgens haar is dat ook een super auto, maar daar heb ik geen ervaring mee.

  

, datum: 11 oktober 2011

Ervaring met auto: Erg tevreden over de auto. Echter nu tijdens de 3de jaars beurt krijg ik ineens te horen dat de remschijven zijn verroest. Oorzaak u rijd te weinig km. Vreemd, ik rijd elke dag voor mijn werk minimaal 60 t/m 80 km. Oh, dan komt het dat hij buiten staat. Volgens mij staan 3/4de van alle auto's in Nederland buiten. Op de vraag of ze de roest kunnen verwijderen (op een draaibank). Ja zou kunnen, echter we zijn bang dat de roest terug komt. Ik vind het allemaal erg vreemd. Zijn er meer mensen die de zelfde klachten hebben? Het kan toch niet zo zijn dat na 3 jaar met een km stand van 39000 je de remschijven moet vervangen.

Uitvoering12v Sport
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit2 jaar
KM-stand39.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: G. Notenboom2, datum: 16 november 2011

Antwoord: Onzin, alle remschijven slaan aan (roesten wat) als de auto buiten staat en het regent tijdens het remmen verdwijnt dit weer.
Bij mijn auto zijn de remschijven vervangen bij 220.000 km (Fiat Punto uit 2000) en ik rijd overal stad, grote weg.

  

, datum: 4 september 2011

Ervaring met auto: Hallo aygo rijders. Heb hier het een en ander zitten lezen over de Aygo. Heb net een nieuwe gekocht een Dynamic Navigator wit met alles er op en er aan. Een 5 deurs natuurlijk. Heb hier voor een nieuw model Yaris gereden en moet zeggen: de Aygo doet er qua rijden en snelheid niet voor onder. Wel moet ik zeggen dat de stoelen wat minder zitten maar ja, ik rijd per dag een kilometer of 70 dus dat moet te doen zijn.
Wat ik veel tegen komt op de site is de lekkages, daar heeft mijn dochter ook last van gehad, bij haar is alles vernieuwd zelfs het binnendak, bekleding dus. Deze aygo was uit 2008 ze heeft hem nu ingeruild en ook een nieuwe gekocht. De dealer heeft ons gezegd dat al die obstakels die er waren door Toyota uit de wereld zijn geholpen. En als er wel wat zou zijn dan weet ik zeker dat ze er alles aan doen om het te verhelpen. Dat weet ik zeker, ben ook al 20 jaar klant daar. Ook bij een dealer zit verschil in service volgens mij. Al met al wil ik zeggen je kan rustig een aygo kopen het is een geweldige auto en zeker voor die prijs. Gr Ron.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >