12 december 2017
Toyota Aygo (2005 - 2014)

Forum Toyota Aygo (2005 - 2014)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 13 december 2009

Ervaring met auto: Je krijgt waar voor je geld.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
DealerLouwman

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 8 december 2009

Ervaring met auto: Deurrubbers lekten, water kwam naar binnen, deze zijn vervangen onder garantie. Waterpomp lekt, vervangen onder garantie. Remschijven versleten bij 33000 km.
Verbruik 1:17 bij normaal gebruik. Verder rijdt het wel lekker en niet zeer luidruchtig, wel snel lakschade, kleine krasjes en steenslag.
De dealer lost alles goed op, ben tevreden over de Toyota service.

Uitvoering1.0 12v Vvt-i Sport
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand33.900 km
DealerOostendorp

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: Basvdakker, datum: 18 november 2011

Antwoord: Jouw remschijven versleten? Gewoon krom of versleten? Ik heb nu met aygo van 1.5 jaar, 39.000 km opeens een kromme remschijven, na grote beurt bij de dealer, ook na opzetten van de winter banden. Daarvoor nooit problemen.

  

, datum: 4 december 2009

Ervaring met auto: Ik heb de auto nu 4 weken. Het viel mij op dat de ramen lang beslagen bleven en de auto niet warm te krijgen is. Deze week kwam ik erachter hoe dit komt, de hele passagierskant is van voor naar achteren nat door lekkage.
Uiteraard mijn dealer gebeld die hier erg luchtig over deden. Vandaag zou ik de auto brengen voor nieuwe dubbele (?) rubbers echter deze afspraak is afgebeld. Op zijn vroegst zal de auto pas 2 weken na constatering lekkage gerepareerd worden, mits de onderdelen er zijn.
Zijn er meer mensen die hier ervaring mee hebben? Ik ben bang voor roest en voor het feit dat er misschien van alles los gehaald moet worden in een auto die pas 4 weken oud is.
Ik kan niet in de auto rijden wat deze is inmiddels doorweekt. Een leenauto kan ik krijgen wanneer ik hiervoor betaal. Hoe moet ik handelen, want in feite heb ik een ondeugdelijk product. Over mijn dealer ben ik niet tevreden, dit begon al bij de aflevering.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Lindsy. Zweedijk, datum: 6 december 2009

Antwoord: Ik heb mijn Aygo ondertussen anderhalf jaar. Vandaag heb ik exact hetzelfde probleem vastgesteld. De achterzetel is volledig nat. Als ik het matje uit de koffer haal loopt het water er gewoon van af.
Volgens mij is dit ook al een probleem van langere duur maar nog niet vaak eerder opgevallen doordat ik koffer en achterste zetel zelden gebruik. Ik ga morgen meteen contact opnemen met mijn garage en hoop snel geholpen te worden. De ramen zijn ook bij mij al vanin het begin zeer moeilijk te ontwasemen.
Lindsy.

 
Reactie van: Kduits, datum: 7 december 2009

Antwoord: Ik heb mijn Aygo 2 jr en heb ook lekkage problemen. Voor in de auto onder de matjes is het regelmatig nat. Ben al een keer naar de garage geweest en hebben ze de folie in de voorportieren vast gekit. Maar het probleem is er nog steeds dus morgen weer terug naar de garage.
Ik heb de indruk dat het water via de deuren in de auto komt (onderlangst het opslagbakje) of misschien ook doordat de rubbers niet goed afsluiten. Hiet is in iedersgeval ook als de auto een weekend stil heb gestaan. Gewoon terug naar de garage blijven gaan. Je hebt 3 jr garantie en moet gewoon opgelost worden.

 
Reactie van: Lindsy. Zweedijk, datum: 7 december 2009

Antwoord: Ik ben dus vandaag naar de garage geweest (Service was perfext: tegen 7:50u daar, en zij hebben mij dan naar m'n werk gebracht). Ze hebben de achterbumper er volledig afgehaald en ook de lichten gedemonteerd. Alles extra afgekit. Het water was inderdaad van onder de auto tijdens het rijden omhooggespat. Zij hebben me ook eerlijk verteld dat het een gekend probleem is. Nu wacht ik even af. Binnen 600 km zit ik aan mn 15000 km':s en moet ik toch weer op onderhoud. Ik heb trouwens 5jaar garantie op de wagen.

 
Reactie van: Joke_rene, datum: 27 december 2009

Antwoord: Ook ik heb vochtprobleem met mijn Toyota Aygo van januari 2007. Vandaag kwam ik erachter dat achterin, aan de meerijderskant, er schimmel op de achtermat staat en onder de mat was het heel erg nat. Kan iemand mij vertellen of ik nog garantie heb op dit probleem, want ik begrijp uit bovenstaande verhalen dat het waarschijnlijk aan de deurrubbers ligt?

 
Reactie van: Joke_rene, datum: 28 december 2009

Antwoord: Vandaag heb ik contact gehad met mijn Toyota dealer. De vochtproblemen zijn bekend bij de Aygo en vallen onder de garantie. Ik krijg bij de reparatie zelfs gratis een leenauto mee.

  

, datum: 17 november 2009

Ervaring met auto: Neem bredere velgen, dat scheelt behoorlijk in de weglegging.

UitvoeringDynamik Blue
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand14.200 km
DealerGent

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 10 oktober 2009

Ervaring met auto: Ik rijd mijn Aygo nu ruim een jaar en ben dik tevreden. Ik ben 1.87 lang en kocht bewust de Aygo vanwege de ruimte voor de bestuurder. De auto is een beetje kaal uitgevoerd, maar dat was te verwachten voor de prijs. Ik heb hem opgepimpt met een sportpakketjes en de plus uitvoering waardoor ramen en deuren electrisch zijn te bedienen.
Ik heb een paar minpuntjes: het verbruik valt me wat tegen, terwijl ik weet dat ik zuinig rijd. Als ik iets te enthousiast door de bocht ga, schuif ik van mijn stoel af en de zittingen lijken moeite te hebben met mijn honderd kilo.
De grootste tegenvaller is de kwaliteit van de lak. Ik heb, terwijl ik echt zuinig ben met mijn auto, al verschillende krassen op mijn auto. Ik ben van mening dat de kwaliteit van de lak te wensen over houd of heel erg dun is aangebracht.
Rijden doet hij heerlijk en ook de geluidsinstalatie deed mij positief verbasen, ik kan zowel Anouk als Tiesto volle bak open gooien ... ze zouden hem alleen met een fietsendragen moeten leveren.

Uitvoering1.0 Plus
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand25.000 km
DealerAutoplaza

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 4 oktober 2009

Ervaring met auto: Fijne auto, alleen voor in de stad is die prima. Lange afstanden rijden is de Aygo niet echt prettig qua stoelen.
De Aygo vind ik niet zuinig. Nog geen 400 km met 1 tank is niet zoals het in de boekjes staat.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
DealerLouwman

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor6
  
 
Reactie van: Roy. Lahaye, datum: 20 oktober 2009

Antwoord: Ik haal met een Aygo 600 km op een tank benzine.

 
Reactie van: Jopie, datum: 8 november 2009

Antwoord: Wellicht is de auto verkeerd ingereden. In plaats van rustig aan doen in de inrij periode kan een snellere rijstijl van je auto een zuipschuit maken. Mijn Aygo haalt ook bijna 600 km op een tank, en ik rij zeker niet volgens het 'nieuwe rijden', maar gewoon zoals het hoort, is beter voor de motor. Wel is de Ay'tje rustig ingereden.

 
Reactie van: Vsb, datum: 15 december 2009

Antwoord: Ook ik rijd 600 (stads!) kilometers op een tank, maar rijd ook volgens 'het nieuwe rijden'.

  

, datum: 27 augustus 2009

Ervaring met auto: Nadat ik hem een jaar heb, is het probleem van het licht in de toerenteller niet veranderd. Nog steeds is er weinig licht. Toyota kan hier ook niets aan doen.
Het volgende probleem vind ik het gesloten dasboardkastje: nadat ik hem een paar keer heb gebruik, sluit hij niet meer en valt hij open. Heb hem al laten repareren, maar na een paar maanden is het weer hetzelfde. Wie heeft er voor mij een oplossing? Ik heb al een mail gestuurd naar Toyta maar ik kreeg hetvolgende antwoord:In uw e-mail geeft u een beschrijving van het dashboardkastje van uw Toyota AYGO. Dit fenomeen is bij ons onbekend. De genoemde situatie is daarom voor ons op deze afstand niet te beoordelen. Een concreet advies is dan ook helaas niet mogelijk. Wij willen u daarom toch adviseren contact op te nemen met uw Toyota dealer. Uw Toyota dealer beschikt over de benodigde expertise, werkplaatsdocumentatie en diagnoseapparatuur om u verder te adviseren.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Ik had na een paar maanden al een slechte accu. Heb er de ANWB bij gehaald en die adviseerde me een nieuwe accu. Ben toen naar het autobedrijf gegaan en daar ruilde ze een andere accu. Ik had een nieuwe gevraagd, maar kreeg deze niet.

Uitvoering1.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Ghislain1951, datum: 6 september 2009

Antwoord: hetzelfde probleem,heb +/- 70€: betaald voor een stuk plastiek die altijd openvalt. De tip is Tesa powerstrips met kleine magneetjes, werkt perfect. Een stukje powerstrip aan de magneet plakken en dan op de juiste plaats in het dashborddeurtje en de sluiting.

 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »