21 mei 2018
Feedback
Toyota Aygo (2005 - 2014)

Forum Toyota Aygo (2005 - 2014)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 12 januari 2010

Ervaring met auto: Toyota Aygo Dynamic Blue in mei 2009 aangeschaft, helaas 5 (!) keer wateroverlast gehad. Volgens Toyata nederland een unicum, auto wordt omgeruild voor een niewe, wel met bijbetaling van 1000 euro omdat er een half jaar meegereden is. Op zich is dit redelijk maar toch komt het lekkage probleem helaas wel vaak voor als ik dit forum lees. Verder een hele goede auto.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: K. Dehaan, datum: 8 september 2010

Antwoord: Hoi, ook ik heb lekkage in de Aygo. Onder de bestuurdersstoel en bij de voeten van de achterpassagier. Er zijn al verschillende dingen gedaan zoals rubbers vervangen, derde remlicht afgedicht en als laatste een plaat in de deur afgekit. Helaas mocht alles niet baten en gaat men bij de importeur navraag doen. De auto is van juni 2009 en ik was heel tevreden maar nu gaat de pret er toch echt af! Wie heeft nog suggesties?

Reageer
  

, datum: 12 januari 2010

Ervaring met auto: Ik heb mijn Aygo nieuw gekocht in Spanje omdat ik hier woon. Dat was in augustus 2009. Ik ben helemaal niet tevreden over deze auto. Het zitcomfort is heel slecht. Ik zit heel ongemakkelijk, de gordel stoort me en is niet te regelen.
Verder vind ik dat de versnellingsbak iets te veel naar achter staat en dit is heel onhandig bij het schakelen. Nadat de auto 5 dagen stilstaat zonder rijden, start hij niet meer en is de accu volledig plat. Heb al 2x de sleepdienst laten komen omdat ik niet weg kon. 2x bij de garage geweest voor dit euvel. Volgens hen is de accu goed en laat ik een lamp branden of is er een deur niet goed dicht.
Kortom, waardeloos. Ik heb vandaag mijn Aygo ingeruild voor een Opel Corsa. Voor mij nooit meer Toyota.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Renevanbeurden, datum: 3 februari 2010

Antwoord: Tijdens een proefrit kunt u er achter komen of een auto bevalt, hoe zitten de stoelen hoe schakelt een auto. Vreemd dat u dat nu pas ontdekt. Veel succes met uw Opel Corsa, hopelijk heeft u een goede dealer want problemen, veel problemen gaan er zeker komen. Ik weet heel zeker dat u met de Aygo beter af was, maar een Corsa is eigenlijk een heel andere klasse dan een Aygo dus valt niet te vergelijken.

 
Reactie van: N. Kurstjens, datum: 18 februari 2010

Antwoord: Tsja, het is een toyota en dus Japans en dus kun je problemen verwachten. Alle Aygo's lekken, en roesten rond de raamstijlen na 1 of 2 jaar. Daarnaast zijn er motorische problemen. Ruil 'm maar snel in, reparaties kosten veel (onderdelen van Japanse auto's zijn schribarend duur). Bij dat ik in 2006 voor een VW Fox heb gekozen, nu 70000 km op de teller zonder ENIG probleem!

 
Reactie van: Renevanbeurden, datum: 18 februari 2010

Antwoord: Al jaren en jaren zijn de Japanse auto's de meest betrouwbare en meest bedrijfszekere auto's. Elke auto heeft natuurlijk wel eens iets, maar vergelijk aub nooit een volkswagen met een toyota. Sorry, de volkswagen verliest. Dat heb ik niet onderzocht dat hebben de autobladen onderzocht.
Een volkswagen staat heel heel vaak onder aan de lijsten van betrouwbaarheid, niet leuk om te horen voor u maar zo is het nu eenmaal. Omdat er vrijwel nooit iets kapot gaat maakt het niet uit wat onderdelen kosten, maar nogmaals sorry, Volkswagen is echt duurder met onderdelen, lees eens een keer een autoblad dan blijf je bij. Groetjes en succes met de echt heel erg verouderde VW Fox.

Reageer
  

, datum: 31 december 2009

Ervaring met auto: Komt goed mee in het verkeer. Verbruik 1-18 wat neer komt dat je ongeveer 600 kilometer met een tank kan rijden

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Bij openen van de passagiersdeur zou het aangaan van de binnenverlichting makkelijk zijn, maar dat ontbreekt helaas. Ruitenwisser voorzijde kan bij schoonmaken van de voorruit niet naar voren worden gezet. De elektrische ruitbediening van de passagier gaat alleen a/d zijde van de passagier, maar kan niet worden bediend vanaf de bestuurderszijde.

Nieuw
UitvoeringComfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand13.000 km
DealerDorst

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: Jwavanlaarhoven, datum: 1 januari 2010

Antwoord: Aangezien er nogal wat klachten op de forum staan over lekkages, zou ik graag willen weten of er mensen zijn die een nieuwe auto vanaf 2009 hebben en ook nog lekkages. Ik zou willen weten of die problemen zijn opgelost voordat ik straks misschien het zelfde probleem heb. Laat maar wat horen!

 
Reactie van: Lokesz, datum: 11 januari 2010

Antwoord: Ik heb mijn Aygo vanaf mei 2009 en heb totaal niets gemerkt van enige lekkage. Zelfs niet met de pakken smeltende sneeuw van de laatste weken.

 
Reactie van: Jwavanlaarhoven, datum: 11 januari 2010

Antwoord: Bedankt voor de reactie. Meer reacties, goed of slecht, zijn nog altijd welkom. MVG John

 
Reactie van: Monica. Kersten, datum: 18 januari 2010

Antwoord: Hallo, ik heb een Citroen C1 (bijna hetzelfde als een Aygo) uit 2007 en ben nu voor de tweede keer terug geweest voor lekagge problemen. Er zouden rubbers vervangen worden, maar toen belde de dealer op over een terugroepactie. Er was een oplossing voor gevonden en de spullen hiervoor zouden ze rond 22 januari binnen hebben, dus ik ben benieuwd. Mijn vraag is verder weet iemand iets over de vervolgschade, roest van binnenuit? Monica

 
Reactie van: Gertschot, datum: 7 februari 2010

Antwoord: Hoi allemaal.
Ik heb in april 2006 een Aygo gekocht, had ook lekkage door de rubbers van de rechterzijde (medepassagier), dit is netjes, zonder problemen en snel verholpen door de dealer. Mijn auto na 2 jaar weg gedaan door familieproblemen, maar nu afgelopen zaterdag toch weer een nieuwe aangeschaft.
Alle merken hebben problemen hoor, heb een Renault Clio gereden, heeft in 1 jaar tijd meer bij de garage gestaan dan gereden. Ook een Twingo ooit gereden als occassion, van 1 jaar oud, had ook veel problemen hoor, dus het komt bij veel merken voor hoor.

Reageer
  

, datum: 31 december 2009

Ervaring met auto: Lekkages geen probleem. Had dit vooraf wwel bij de dealer gemeld, maar deze deelde mij mede dat bij de 2009 modellen dit zou zijn verholpen en tot dusver ook geen problemen.
Kleine minpuntjes zijn o.a. bij openen passagiersdeur gaat de verlichting niet branden, knop van de verwarming had groter gemogen, ruitenwisser van de voorruit kan niet naar voren worden geklpat wat lastig is bij schoonmaken van de voorruit, elektrische raambediening van de passagierszijde kan niet a/d zijde van de bestuurder worden bediend. Knop v/d airco en achteruitverwarming worden niet verlicht bij inschakeling van de verlichting, waardoor 's avonds moeilijk te zien is waar de knoppen zitten. Plussen zijn zuinig in gebruik en zeer pittig kan makkelijk in het verkeer meekomen, goede audioinstallatie.

Nieuw
UitvoeringComfort 1.0 12v Vvti
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand13.000 km
DealerDorst

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor7
  
 
Reactie van: Gertschot, datum: 7 februari 2010

Antwoord: Ja, het zijn idd wat mindere punten, maar ja, voor die prijs is het een goede auto die -zoals je zegt- ook goed mee kan komen in het verkeer.
Voordeel wat ik ook vind, ik heb een Clio gehad en als ik wat langs wou meenemen zat ik met mijn achterklep, mijn nummerplaat zit daar op en dat was in het verleden ook bij de Twingo, dat is erg vervelend, en bij de Aygo is de plaat altijd nog zichtbaar. Verder een top auto.

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 21 december 2009

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Vaak weten ze niet wat het is en moet 'ie alsnog naar de dealer. Wordt dan wel betaald.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.0 Sport
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand30.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor9
  
  

, datum: 16 december 2009

Ervaring met auto: Levensduur koppeling kort, bij 40.000 km vervangen, nu bij 85.000 km weer problemen. Bij vorige auto, VW-Polo uit 1996 ging hij 200.000 km mee.
Halogeenlampen voor zijn niet of nauwelijks zelf te vervangen, dure grap. Lampjes kentekenplaatverl. ook lastig, kentekenplaat zit er voor. Versnellingspook voelt slap en niet degelijk aan, schakelt wel goed. Rugleuning voorstoelen heeft geen geheugenstand, bij neerklappen steeds opnieuw afstellen. Olieverbruik is bijna nul. Dealer perfect.
Elektrisch raam rechts niet vanaf links te bedienen. Schakelaar voor binnenverlichting rechterdeur ontbreekt. Parkeerlicht brand niet bij stilstaande auto.

Nieuw
Uitvoering1.0 12v Vv-i
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand85.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Sebasenjitske, datum: 23 februari 2010

Antwoord: Beste Aygo rijder,
Helaas ik ken het probleem ook. Afgelopen week moeizaam schakelen en ja hoor de koppeling. Nu staat er net 87.000 km op de teller. Beetje slordig lijkt mij: kosten 700 euro. Toevallig ook problemen met de remmen gehad?

 
Reactie van: Zeevissen, datum: 6 april 2010

Antwoord: Beste Aygo rijder,
Auto 2008 nieuw gekocht km teller staat op 42500 en ja hoor versnellings problemen. Vandaag naar garage gebracht. Bij volgende beurt (45000 km) moeten de remschrijven en remschoenen vervangen worden; is normaal zegt de daeler. En lekkage bij de voordeuren en de achterklep. Volgende auto weer een Toyota?

Reageer
  

, datum: 16 december 2009

Ervaring met auto: Aygo gekocht in oktober 2007. Al 3x terug geweest voor een vochtprobleem. De voorruit bevriest.
Eerste keer achterraamrubber vervangen.
Tweede keer extra rubbers in de deur geplaatst.
Derder keer: we kunnen het verder niet vinden. Nu is er vandaag een brief naar Toyota Nederland gegaan. Kijken wat dit uithaald.
Het ontwasemen van de auto duurt ook er lang. Een advies van de dealer was: inruilen tegen een nieuwe Aygo met airconditioning en dan ben je van het probleem af. Wel 3.000 Euro bijbetalen.
De airconditioning lijkt mij niet de oplossing met de weinig kilometers die ik er mee rijd. Maar 5 heen en 5 terug naar het werk.
In de zomer ben ik er blij mee maar met de wintertijd vervloek ik deze auto.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Yvonnevanmeerspapen, datum: 30 december 2009

Antwoord: Na de vorstperiode mijn Aygo van 4 maanden oud (5 deurs) na 1 week niet rijden weer gestart. Alles gaat prima: heb wel veel condens in de auto. Zal ook eens op de acherbank en onder de matten voelen hoe het daar is. Morgen de dealer bellen, jullie ervaring gelezen hebbend.

 
Reactie van: Jacapemo, datum: 19 december 2010

Antwoord: Ook ik heb sinds enkele maanden een Aygo. Hoewel deze goed bevalt kan ik nu constant de binnenkant van de auto schoonkrabben. Dit is echt niet normaal. Wordt ook slecht warm, wat vervelend is bij korte stukken rijden. Ik kan echter geen lekkages of natte vloer ontdekken.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »