29 oktober 2016
Toyota Aygo (2005 - 2014)

Forum Toyota Aygo (2005 - 2014)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 18 februari 2010

Ervaring met auto: Heb 4 jaar autorijles gegeven in een Yaris, nu in een Aygo. Tot op heden geen problemen. De leerlingen vinden de auto helemaal geweldig, lekker handig in de stad.
Geen last van lekkages e.d., volgens de dealer is dat probleem verholpen (afwachten). Je moet zo'n klein autootje natuurlijk wel bekijken met de lage prijs in gedachten. Dan zeg ik: geweldig!! Kijk eens op autoweek.nl reviews hoeveel mensen geen problemen hebben. De Aygo is een van de best verkochte auto's van Nederland, dus ook meer rijders met een positieve/negatieve ervaring.

UitvoeringAspiration Green
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km
DealerSchouten

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 7 februari 2010

Ervaring met auto: Beste Toyota Aygo rijders,
Mijn Aygo is 4 weken oud met de nodige problemen al gehad. Vanaf begin condens en water lekkage, al twee maal voor terug geweest. Moest zelfs binnen schrappen, met de vrieskou. Volgens dealer was het opgelost. Ik rijd zaterdag door de wasstraat voor de eerste keer, het water komt door de deur rubbers naar binnen! De volgende wasbeurt trek ik mijn regenpak aan. Moet weer nieuwe afspraak maken, ik heb de meeste km naar de Toyota-dealer gereden! Bij hen kwam die klacht niet voor. Ikzelf ben hier helemaal klaar mee. Ben niet van plan om drie jaar naar dealer te rijden voor het helemaal in orde is. Ik laat het hier niet bij zitten.
P.W. t Hart Rotterdam. Weer een blije Toyota rijder erbij.

UitvoeringComfort Automaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand600 km
DealerSpiering

Betrouwbaarheid5
Comfort1
Motor4
  
 
Reactie van: Jijs1969, datum: 23 februari 2010

Antwoord: Ik heb mijn Aygo nu een week en merk ook dat er veel condens is. Dat ijsvorming aan de binnen kant kwam ook voor. Verder vindt ik hem gehorig met betrekking tot het andere verkeer, komt veel meer binnen.
Ik had mij erg verheugd op de auto, maar merk toch dat mijn oude Ford Ka een stuk meer solide was. Het is allemaal erg plastic en fragiel in de Aygo, heb ik mij op verkeken. Ik moet dus inderdaad ook terug met de vochtklachten, wat een ellende!

 
Reactie van: Daisydongen15, datum: 12 september 2010

Antwoord: Heeft u ondertussen al iets met u auto gedaan, of rijdt u er nog steeds in?

groetjes daisy

 
Reactie van: Summer. 74, datum: 10 november 2010

Antwoord: Wel grappig om te lezen dat ik niet de enige ben met lekkage problemen. Mijn Aygo is nu 2 jaar oud en heb al 6x (!) lekkage gehad en dit alle 6x op verschillende plaatsen. Ik dacht toch echt dat ik een auto had gekocht en geen duikboot! Dit is echt om gek van te worden.
Het word iedere keer wel verholpen bij de dealer, maar ik baal hier echt van. De waterpomp is ook al vervangen (terwijl er net 15000km op de teller stond). Al met al, ben ik er wel klaar mee! Voordat de 3 jaar garantie voorbij zijn gaat die auto er echt uit.

Groetjes, Nathalie

  

, datum: 5 februari 2010

Ervaring met auto: Ik rijd nu 3 jaar in de Aygo. Een prima autotje voor de kortere afstanden. Ik heb een automaat en dat rijdt echt super.
Er is nu alleen 1 probleempje: soms blijft deze in de 3e versnelling hangen, zelfs wanneer ik 90 tot 100 km/u rijd. Zijn er meer mensen met dit probleem? Heb het nu 2 keer gemerkt en het verdwijnt weer vrij snel.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand330.000 km
DealerPeterman

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Elianne_aartsen, datum: 19 februari 2010

Antwoord: Ik heb ook problemen met de 3e versnelling. De ene keer komt het vaker voor dan de andere keer. Soms een maand lang niet en dan weer wel. Als ik 'm van de 2 naar z'n 3 schakel blijft 'ie hangen en kan ik hem niet in z'n 3 duwen. Dus weer terug naar de 2 en opnieuw proberen.

  

, datum: 12 januari 2010

Ervaring met auto: Zijn er nog meer Aygo rijders die last van slugde hebben in de motor? Ik rijd de motor toch wel goed warm en toch heb ik er last van.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit2 jaar
DealerMengelers

Betrouwbaarheid8
Comfort5
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 12 januari 2010

Ervaring met auto: Ik heb mijn Aygo nieuw gekocht in Spanje omdat ik hier woon. Dat was in augustus 2009. Ik ben helemaal niet tevreden over deze auto. Het zitcomfort is heel slecht. Ik zit heel ongemakkelijk, de gordel stoort me en is niet te regelen.
Verder vind ik dat de versnellingsbak iets te veel naar achter staat en dit is heel onhandig bij het schakelen. Nadat de auto 5 dagen stilstaat zonder rijden, start hij niet meer en is de accu volledig plat. Heb al 2x de sleepdienst laten komen omdat ik niet weg kon. 2x bij de garage geweest voor dit euvel. Volgens hen is de accu goed en laat ik een lamp branden of is er een deur niet goed dicht.
Kortom, waardeloos. Ik heb vandaag mijn Aygo ingeruild voor een Opel Corsa. Voor mij nooit meer Toyota.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Renevanbeurden, datum: 3 februari 2010

Antwoord: Tijdens een proefrit kunt u er achter komen of een auto bevalt, hoe zitten de stoelen hoe schakelt een auto. Vreemd dat u dat nu pas ontdekt. Veel succes met uw Opel Corsa, hopelijk heeft u een goede dealer want problemen, veel problemen gaan er zeker komen. Ik weet heel zeker dat u met de Aygo beter af was, maar een Corsa is eigenlijk een heel andere klasse dan een Aygo dus valt niet te vergelijken.

 
Reactie van: N. Kurstjens, datum: 18 februari 2010

Antwoord: Tsja, het is een toyota en dus Japans en dus kun je problemen verwachten. Alle Aygo's lekken, en roesten rond de raamstijlen na 1 of 2 jaar. Daarnaast zijn er motorische problemen. Ruil 'm maar snel in, reparaties kosten veel (onderdelen van Japanse auto's zijn schribarend duur). Bij dat ik in 2006 voor een VW Fox heb gekozen, nu 70000 km op de teller zonder ENIG probleem!

 
Reactie van: Renevanbeurden, datum: 18 februari 2010

Antwoord: Al jaren en jaren zijn de Japanse auto's de meest betrouwbare en meest bedrijfszekere auto's. Elke auto heeft natuurlijk wel eens iets, maar vergelijk aub nooit een volkswagen met een toyota. Sorry, de volkswagen verliest. Dat heb ik niet onderzocht dat hebben de autobladen onderzocht.
Een volkswagen staat heel heel vaak onder aan de lijsten van betrouwbaarheid, niet leuk om te horen voor u maar zo is het nu eenmaal. Omdat er vrijwel nooit iets kapot gaat maakt het niet uit wat onderdelen kosten, maar nogmaals sorry, Volkswagen is echt duurder met onderdelen, lees eens een keer een autoblad dan blijf je bij. Groetjes en succes met de echt heel erg verouderde VW Fox.

  

, datum: 12 januari 2010

Ervaring met auto: Toyota Aygo Dynamic Blue in mei 2009 aangeschaft, helaas 5 (!) keer wateroverlast gehad. Volgens Toyata nederland een unicum, auto wordt omgeruild voor een niewe, wel met bijbetaling van 1000 euro omdat er een half jaar meegereden is. Op zich is dit redelijk maar toch komt het lekkage probleem helaas wel vaak voor als ik dit forum lees. Verder een hele goede auto.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: K. Dehaan, datum: 8 september 2010

Antwoord: Hoi, ook ik heb lekkage in de Aygo. Onder de bestuurdersstoel en bij de voeten van de achterpassagier. Er zijn al verschillende dingen gedaan zoals rubbers vervangen, derde remlicht afgedicht en als laatste een plaat in de deur afgekit. Helaas mocht alles niet baten en gaat men bij de importeur navraag doen. De auto is van juni 2009 en ik was heel tevreden maar nu gaat de pret er toch echt af! Wie heeft nog suggesties?

  

, datum: 31 december 2009

Ervaring met auto: Komt goed mee in het verkeer. Verbruik 1-18 wat neer komt dat je ongeveer 600 kilometer met een tank kan rijden

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Bij openen van de passagiersdeur zou het aangaan van de binnenverlichting makkelijk zijn, maar dat ontbreekt helaas. Ruitenwisser voorzijde kan bij schoonmaken van de voorruit niet naar voren worden gezet. De elektrische ruitbediening van de passagier gaat alleen a/d zijde van de passagier, maar kan niet worden bediend vanaf de bestuurderszijde.

UitvoeringComfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand13.000 km
DealerDorst

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: Jwavanlaarhoven, datum: 1 januari 2010

Antwoord: Aangezien er nogal wat klachten op de forum staan over lekkages, zou ik graag willen weten of er mensen zijn die een nieuwe auto vanaf 2009 hebben en ook nog lekkages. Ik zou willen weten of die problemen zijn opgelost voordat ik straks misschien het zelfde probleem heb. Laat maar wat horen!

 
Reactie van: Lokesz, datum: 11 januari 2010

Antwoord: Ik heb mijn Aygo vanaf mei 2009 en heb totaal niets gemerkt van enige lekkage. Zelfs niet met de pakken smeltende sneeuw van de laatste weken.

 
Reactie van: Jwavanlaarhoven, datum: 11 januari 2010

Antwoord: Bedankt voor de reactie. Meer reacties, goed of slecht, zijn nog altijd welkom. MVG John

 
Reactie van: Monica. Kersten, datum: 18 januari 2010

Antwoord: Hallo, ik heb een Citroen C1 (bijna hetzelfde als een Aygo) uit 2007 en ben nu voor de tweede keer terug geweest voor lekagge problemen. Er zouden rubbers vervangen worden, maar toen belde de dealer op over een terugroepactie. Er was een oplossing voor gevonden en de spullen hiervoor zouden ze rond 22 januari binnen hebben, dus ik ben benieuwd. Mijn vraag is verder weet iemand iets over de vervolgschade, roest van binnenuit? Monica

 
Reactie van: Gertschot, datum: 7 februari 2010

Antwoord: Hoi allemaal.
Ik heb in april 2006 een Aygo gekocht, had ook lekkage door de rubbers van de rechterzijde (medepassagier), dit is netjes, zonder problemen en snel verholpen door de dealer. Mijn auto na 2 jaar weg gedaan door familieproblemen, maar nu afgelopen zaterdag toch weer een nieuwe aangeschaft.
Alle merken hebben problemen hoor, heb een Renault Clio gereden, heeft in 1 jaar tijd meer bij de garage gestaan dan gereden. Ook een Twingo ooit gereden als occassion, van 1 jaar oud, had ook veel problemen hoor, dus het komt bij veel merken voor hoor.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >