20 mei 2018
Feedback
Suzuki Swift (2005 - 2010)

Forum Suzuki Swift (2005 - 2010)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 13 april 2010

Ervaring met auto: Prima auto. Rijdt formidabel. Vooral de Limited uitvoering is aan te raden. Alles erop en eraan, zelfs stoelverwarming. Wegligging: uitmuntend. Aanrader!

Reageer Nieuw
UitvoeringLimited
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand7.560 km
DealerJacob

Betrouwbaarheid7
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 12 april 2010

Reageer Nieuw
UitvoeringShogun Special
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand31.000 km
DealerPijnappel

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 26 maart 2010

Ervaring met auto: Probleemloze auto, ook zeer geschikt voor lange afstanden. Ik trek er een kleine caravan mee, ook in de bergachtig gebieden gaat dit goed.

Reageer Nieuw
UitvoeringShogun 1.3
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit2 jaar
KM-stand29.700 km
DealerLimo

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 20 maart 2010

Ervaring met auto: Let op schakelbak! Schakelen gaat bij mij van het begin af aan slecht, vooral achteruit en van vrij naar 1. Ben al diverse keren beklag wezen doen bij dealer Oud Beijerland. Er is ook iemand van Suzuki geweest, maar zij rijden en schakelen heel zachtjes en dan gaat het beter, waardoor ze weigeren iets te doen. Het blijft een irritatie, voor het stoplicht staan etc., hem niet in z'n versnelling krijgen.

Nieuw
UitvoeringShogun
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit2 jaar
KM-stand20.000 km
DealerDekker

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Frank. Tl, datum: 12 april 2010

Antwoord: Helaas herken ik dit probleem. Overigens is dit mijn 2e Swift, de eerste, een Shogun was gebouwd in Japan.
Niet alleen is het idd vaak erg lastig stilstaand de 1e versnelling in te leggen, ook de overgang naar de twee levert problemen op.
Door de recessie is Suzuki hier ondergebracht bij een nieuwe dealer. Zij hebben naar aanleiding van deze klacht via de importeur een nieuw binnenhuis voor de bak laten komen. Het is nu iets beter, maar met name 3,4 en 5 zijn nu probleemloos. De 1 en 2 laat nog steeds te wensen over. Zeker niet zoals het hoort en kan weet ik uit eigen ervaring. Ik ga een dezer dagen mijn zomerbanden weer laten omleggen. Ik leg het probleem dan opnieuw voor. Ben benieuwd...

 
Reactie van: Renevanbeurden, datum: 3 juli 2010

Antwoord: Zolang je garantie hebt, gaat alles vrij aardig. Is bij Suzuki de garantie 1 dag voorbij, dan doen de Suzuki-dealer en de Suzuki-importeur helemaal niets meer. Bijna alle merken hebben een soort coulance regeling, maar Suzuki is keihard. 3 jaar garantie is 3 jaar en geen seconde langer. Zelf meegemaakt. Garantie was 2 dagen voorbij, de aanjager ging kapot en ze deden helemaal niets. Echt heel slecht, pas dus op!

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 26 december 2009

Ervaring met auto: Ik vindt het een vreemd bedrijf. Ik zie: de monteurs met onderdeloen halen bij het bedrijf er naast en Brzan komt met onderedelen langs en ligt er op de ballie fomulier laar je auto onderhouden bij de dealer orginele onderdelen, ja, ja, ja.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit3 jaar
KM-stand75.000 km
DealerLuykx

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 11 augustus 2009

Ervaring met auto: Vraag de dealer attent te zijn op het scheef afslijten van de achterbanden en vraag naar de actuele verbruiksgegevens, want deze vallen een beetje tegen.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Let op het scheef afslijten van de achterbanden en laat de bandenspanning controleren.

Nieuw
Uitvoering1,3-5d
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit4 jaar
KM-stand36.289 km
DealerBakker

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor5
  
 
Reactie van: M_more62, datum: 6 februari 2011

Antwoord: Dit heb ik ook gehad, door shims te plaatesen in de achteras kan het probleem opgelost worden. De dealer in zeist deed hier niet moeilijk over en heeft het probleem kosteloos opgelost, incl. nieuwe banden.

Reageer
  

, datum: 27 mei 2009

Ervaring met auto: Fijne auto, in deze prijsklasse absoluut geen buitenbeentje gezien de opties die er standaard in zitten. Brandstofverbruik en daarmee actieradius wel enigzins teleurstellend. Desalnietemin heb je als rijder wel het gevoel dat je veilig zit. Het gevoel van een houtje-touwtje-auto, oeps een dreigend gevaar en daarmee schrik... dat is in deze auto niet van toepassing. Degelijkheid, luxe en comfort is naar mijn idee ruim vertegenwoordigd. Stoelen zitten confortabel waardoor het rijden van langere afstanden plezierig blijft. Let wel op bij verkeerslichten. Als je bij verkeerslichten als eerste in de rij staat, waarbij de lichten boven het wegdek hangen, moet je niet vlak voor de stopstreep tot stilstand komen. Je ziet ze dan namelijk niet meer. Ruim voor de stopstreep stoppen is beter. Dit komt door het ver doorlopend dak. Hierdoor is het zicht door de voorruit naar boven toe onvoldoende. Naar voren leunend en omhoog kijkend is dan de enige oplossing om te zien wat het verkeerslicht aangeeft.

Reageer Nieuw
UitvoeringShogun
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand3.200 km
DealerReno

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor7
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »