24 mei 2018
Feedback
Chevrolet Nubira stationwagon

Forum Chevrolet Nubira stationwagon

Reacties van eigenaren

  

, datum: 1 januari 2011

Ervaring met auto: De lak aan de deurgrepen laat los. Dit onstond na 3,5 - 4 jaar. Dus buiten de garantie-periode. Ik heb wel gereclameerd, maar men zegt eenvoudig dat de garatie-periode er op zit.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Het valt mij op dat de distributieriem al om de 60.000 km vervangen moeten worden. Dat is best wel snel. Het feitelijke omleggen van een nieuwe riem gaat niet gemakkelijk. Maar hiervoor is een handleiding van Internet te downloaden (Spanproblemen van Chevrolet/Daewoo 16 v benzine). Deze wel raadplegen. Dan is de klus in een paar uur geklaard.

Ervaring met verkoop: Auto gekocht bij Motorhuis in Haarlem. Aanvankelijk te duur geprijsd. Echter toch meegegaan in de prijs.

Nieuw
UitvoeringBreeze
Brandstoflpg
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand104.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Waltergrijn, datum: 3 januari 2011

Antwoord: Heb ook dit probleem, dat de lak van de deurgrepen begint los te laten. Auto is van december 2006, nieuw gekocht. Vorige week een beurt gehad, dealer adviseerde mij om de distributieriem nu te vervangen. Kilometerstand 41.000 km.

 
Reactie van: Bla0019, datum: 7 augustus 2016

Antwoord: Probleem van het lak op de deurgrepen is een bekend probleem bij de Nubira.

Wij kochten in 2016 een Nubira uit 2006 en die had hetzelfde probleem en dat was erg opvallend. De koop lieten we pas doorgaan als er aan wat gedaan worden en de garage gaf aan dat dit kon.

De auto is op hun kosten naar de spuiter gestuurd en die heeft de handgrepen weer supermooi in de dezelfde kleur gespoten. Het was een rotklus zei hij om de handgrepen van kunstof zijn en dat pak het lak erg lastig, maar is gelukt.

Dus kan een probleem oplossen: laat iemand die handig is opnieuw je deurgrepen bij spuiten en het ziet er nog mooi uit ook. Kan dus voor een relatief laag bedrag! Wat je overhoudt is een super mooie en goedrijdende auto.

Reageer
  

, datum: 26 maart 2010

Ervaring met verkoop: Heb deze auto overjarig nieuw gekocht, had bijna 2 jaar in voorraad gestaan. Wel een forse korting gekregen, ongeveer 4000 euro. Door het lange staan had de auto z.g. vierkante banden, heb hier een aantal maanden mee gereden, 2 x balanceren enz. Uiteindelijk nieuwe banden op laten zetten, moest ik betalen, geen service! Hierna pomp stuurbekrachtiging defect, is dus vervangen, wel garantie. Afleveringsbeurt is slecht uitgevoerd, nu na een grote beurt rijd de auto pas zoals het hoort. Kortom service niet optimaal,voor de prijs echter een redelijke auto, ben niet echt ontevreden.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand29.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort5
Motor6
  
  

, datum: 25 januari 2009

Ervaring met auto: Achteras of de schokbrekers kraken bij het rijden over verkeersdrempels.

Ervaring met verkoop: Deze auto heeft lang in voorraad gestaan en bleek daardoor een probleem met de banden te hebben, z.g.platte kanten is mij verteld. Was daardoor niet mee te rijden. Twee maal opnieuw gebalanceerd, hielp niets. Derde keer de banden vervangen, geen garantie op dit probleem zei men daar. Na overleg de helft moeten betalen, niet erg coulant. Probleem is hierdoor wel opgelost, ben van mening dat zij dit als garantie hadden behoren op te lossen.

Reageer Nieuw
Uitvoering1600
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand7.500 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 3 december 2008

Ervaring met auto: Houd rekening met overmatig olieverbruik en met een ongeinteresseerde importeur. Maakt zich er met verbruiksnormen van ca. 30 jaar geleden vanaf. Slecht dus! Ook andere manko`s worden niet serieus behandeld!

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Heb nog geen ervaring met beurten etc. Staat pas 10.000 km. op de teller.

Ervaring met verkoop: Verkoop was serieuzer en prettiger dan de ervaring met de importeur bij klachten.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid7
Comfort4
Motor5
  
 
Reactie van: Casarujos1, datum: 9 december 2009

Antwoord: Vervolg van 3 december 2008!
Inmiddels deze auto 1 1/2 jaar in mijn bezit. September 2009 met pech in Spanje gestaan. Dynamo ingestort. Kan gebeuren. Km-stand 32.000. Dealer in Spanje vraagt authorisatie aan voor reparatie onder garantie bij Chevrolet Spanje (Madrid) en toen bleek deze auto volgens chassisnummer specificaties al over de 36 maanden oud te zijn i.pl.v. 14 maanden.
Auto is nieuw geleverd 30-06-2008!! Door dealer Motorhuis, Lisse. Uiteindelijk na kontakt met Chevrolet Nederland toch netjes onder garantie gerepareerd. Hierover na terugkeer in Nederland gesproken met dealer (verkoopafdeling) en na slap verhaal door verkoop toegezegd dat e.e.a. intern besproken zou worden met After Sales Manager waarne er kontakt met mij opgenomen zou worden en nooit meer iets gehoord! Dus oppassen bij Motorhuis dus!
Momenteel konstateer ik lakslijtage aan deurgrepen, roestvorming in rand achterklep (foto van gemaakt door receptionist en ook nooit meer iets van gehoord), en linker veiligheidsriem die zeer traag oprold. Al met al dus goed merkbaar dat dit een auto is die erg lang in "voorraad" heeft gebivakkeerd! Verder rijdt deze auto op zich best goed, maar helaas zorgen bovenstaande problemen voor een ontevreden gevoel. Begrijp nu ook waarom er na ca. 6-7 maanden al nieuwe ruitenwisserbladen nodig waren en na 10 maanden al een deel van de uitlaat vernieuwd moest worden. Olieverbruik is wat acceptabeler maar toch nog niet zoals het bij een moderne auto hoort.

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 15 oktober 2008

Ervaring met auto: Ik ben invalide en stuur met een stuurknop met 1 hand, ik ben dik tevreden over de 1.8 motor, allleen bij optrekken is hij te licht voor de zware auto, als hij eenmaal rijdt en je geeft gas bij 140 spuit hij weg. Ik heb er veel meegereden in Duitsland, snelheden van 170 en 180, geen probleem en dat met 1 hand. Het is een heerlijke stille reisauto, die ik kan aanbevelen. Zeker voor de prijs. In de bergen presteert hij ook prima in Italie en Oostenrijk. Advies om geen 1.6 moter te kiezen, want dat trekt hij niet.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.8
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit3 jaar
KM-stand49.000 km
Dealer Henri Nefkens

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 12 juli 2008

Ervaring met verkoop: De verkoop loopt soepel, maar daarna moet je niet te veel meer vragen.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand20.989 km

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor6
  
 
 
« 1 2 »