8 december 2016
Chevrolet Nubira stationwagon

Forum Chevrolet Nubira stationwagon

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 november 2015

Ervaring met auto: Deze auto tweedehands, via Piet Breedvelt Autocenter in Krimpen aan den IJssel, gekocht en ben erg tevreden over de service tot nu toe. Heb jarenlang nieuwe auto's gereden en ik weet dat daar ook wel eens van alles mis mee kan zijn en gaan. Maar de Nubira valt wat dat betreft niet tegen. Klokje deed raar en er werd meteen kosteloos voor een nieuwe gezorgd. Thuiskomband vind ik een minpunt van deze auto, maar we konden die kosteloos omruilen voor een gewone band waar nog genoeg profiel op zit. Auto rijd lekker, reageert goed en is heerlijk ruim.

Uitvoering1.6 Style
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand35.500 km
Dealer Breedvelt

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 18 augustus 2015

Ervaring met auto: Een fijne auto om in te rijden. Wij hebben er net weer een lange rit opzitten naar Zuid Frankrijk. In de bergen heeft de 1.6 motor het zwaar en trekt soms tergend langzaam, verder in de 2 jaar dat wij nu in deze auto rijden weinig op aan te merken. Prima auto voor relatief weinig geld!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand14.500 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 27 december 2014

Ervaring met auto: De auto in 2006 nieuw gekocht. Verlichting bedieningsknoppen (onderste gedeelte waar de radio zit) ventilatie, temp. en keuze schakelaar waren net na de garantie termijn defect. Dealer kon het niet oplossen - wel veel schade toe gebracht door wrikken schroevendraaier om de boel los te krijgen - excuus was er niet bij. Na drie jaar liet de lak los van de deur grepen, ook hier kreeg ik te horen dat ik pech had en men er niets mee kon.

Buiten het normale onderhoud niet echt voor dure kosten gestaan, en de auto rijdt prima.
Ik rij ongeveer 18.000/20.000 kilometer per jaar, ieder jaar Spanje op en neer Denia/Holland, naar tevredenheid. Maar weet wel nooit geen merk dealer meer, zit sinds begin bij een goede ( alle merken ) bovag garage.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand162.000 km
DealerFred Janssen Auto's BV

Betrouwbaarheid7
Comfort10
Motor9
  
  

, datum: 3 juni 2011

Ervaring met auto: Auto op kenteken december 2006, jaar in de showroom gestaan, dus 0 kilometer gereden, heb deze met korting gekocht. Blijkt achteraf van het bouwjaar 2005 te zijn dus heeft heel lang in voorraad gestaan. Banden hadden daardoor een platte kant, niet voor garantie verholpen, slechte service.
Verder toch wel redelijk tevreden, heb er nu 50000 km mee gereden en voor de prijs is het verder een redelijke auto. Lak laat los op de handgrepen van de portieren, schijnt meer voor te komen, doen ze verder niets aan, garantie is voorbij zeggen ze dan.
Kortom: geen spijt van deze auto, maar ik zal niet snel meer een Chevrolet kopen.

Ervaring met verkoop: Auto is geleverd door Garage Hekkert in Sittard, is inmiddels geen Chevrolet dealer meer, ben hier nog wel voor onderhoud. Ben ik wel tevreden over.

Uitvoering16 Style
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit4 jaar
KM-stand49.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 25 januari 2011

Ervaring met auto: Prima auto, alleen moeilijk nog aan onderdelen te komen. Zo kan ik geen kofferbaknet (liggend) vinden als iemand eens iets weet mail me aub
jderksen4@hotmail.com

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Aanrader voor iedereen. Garage Jansen op de Vogelweg in Oosterbeek.

Uitvoering1.8
Brandstoflpg
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand180.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort10
Motor8
  
  

, datum: 19 januari 2011

Ervaring met auto: Auto nu bijna 4 jaar in bezit en er 115.000 km mee gereden. De diesel is stil en kan zich met menig auto meten qua optrekken.
Vorig jaar problemen gehad met de stuurbekrachtiging (paar maanden na afloop garantie). Na overleg Chevrolet nederland is dit bijna volledig vergoed (nieuwe pomp).
Auto is betrouwbaar en veel waar voor je geld. Kan hier goed over oordelen want dit is de 3e Nubira.

Uitvoering2.o Tcdi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2007
In bezit4 jaar
KM-stand115.500 km
Dealer Jave

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 1 januari 2011

Ervaring met auto: De lak aan de deurgrepen laat los. Dit onstond na 3,5 - 4 jaar. Dus buiten de garantie-periode. Ik heb wel gereclameerd, maar men zegt eenvoudig dat de garatie-periode er op zit.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Het valt mij op dat de distributieriem al om de 60.000 km vervangen moeten worden. Dat is best wel snel. Het feitelijke omleggen van een nieuwe riem gaat niet gemakkelijk. Maar hiervoor is een handleiding van Internet te downloaden (Spanproblemen van Chevrolet/Daewoo 16 v benzine). Deze wel raadplegen. Dan is de klus in een paar uur geklaard.

Ervaring met verkoop: Auto gekocht bij Motorhuis in Haarlem. Aanvankelijk te duur geprijsd. Echter toch meegegaan in de prijs.

UitvoeringBreeze
Brandstoflpg
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand104.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Waltergrijn, datum: 3 januari 2011

Antwoord: Heb ook dit probleem, dat de lak van de deurgrepen begint los te laten. Auto is van december 2006, nieuw gekocht. Vorige week een beurt gehad, dealer adviseerde mij om de distributieriem nu te vervangen. Kilometerstand 41.000 km.

 
Reactie van: Bla0019, datum: 7 augustus 2016

Antwoord: Probleem van het lak op de deurgrepen is een bekend probleem bij de Nubira.

Wij kochten in 2016 een Nubira uit 2006 en die had hetzelfde probleem en dat was erg opvallend. De koop lieten we pas doorgaan als er aan wat gedaan worden en de garage gaf aan dat dit kon.

De auto is op hun kosten naar de spuiter gestuurd en die heeft de handgrepen weer supermooi in de dezelfde kleur gespoten. Het was een rotklus zei hij om de handgrepen van kunstof zijn en dat pak het lak erg lastig, maar is gelukt.

Dus kan een probleem oplossen: laat iemand die handig is opnieuw je deurgrepen bij spuiten en het ziet er nog mooi uit ook. Kan dus voor een relatief laag bedrag! Wat je overhoudt is een super mooie en goedrijdende auto.

 
 
< 1 2 >