23 mei 2018
Feedback
Daihatsu Sirion 2

Forum Daihatsu Sirion 2

Reacties van eigenaren

  

, datum: 6 maart 2009

Ervaring met auto: Koop een 1.3 of een Cuore met a-label. Dit heeft deze auto ook verdiend onder 120 mg per km moet een auto een a-label krijgen!

Reageer Nieuw
UitvoeringPremium 1.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand12.000 km
Dealer Reubsaet V.O.F.

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 3 maart 2009

Ervaring met auto: Erg ruime auto, ruimer dan een VW Golf, zowel voorin als achterin. Ook veel hoofdruimte. Hij beslaat bij regenachtig weer inderdaad te snel. Verder 'n comfortabele auto. Hij voelt erg stevig en solide aan. Verbuik bij (erg) rustig rijden 1 op 18 a 19 (snelweg). Ik denk dat 1 op 20 ook haalbaar is. Bagageruimte is voldoende, ook voor de weekendboodschappen. Fabrieksradio geeft goed geluid. De afstandsbediening van de vergrendeling is iets te gevoelig. Al met al een leuke auto!

Reageer Nieuw
Uitvoering1.3
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km
Dealer Zuithof

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 31 december 2008

Ervaring met auto: Ben nu sinds 10 maanden eigenaar van een Sirion 2. Wat me opvalt aan de auto: het schakelen is matig te noemen, met name het schakelen in z'n achteruit ... iedere keer weer een belevenis als het in 1x lukt! Voor het schakelen terug naar 1 is ook de nodige kracht gewenst. Ben hiermee teruggeweest naar de dealer ... tja ... wat soepeler gemaakt met een of ander smeerseltje. Hardnekkig probleem.
Het beslaan van de ruiten is hinderlijk, zeker met dit koude weer kan je binnenin de auto ook de ijskrabber hanteren. Dit is irritant. De verwarming komt beduidend kracht tekort, ook om bovenstaand probleem snel(ler) te doen oplossen.

Nieuw
Uitvoering1.3 Comfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand8.500 km
Dealer Bedeaux

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Autoscholen, datum: 15 december 2009

Antwoord: Ik herken het meteen, dat vochtprobleem in de auto en moeten krabben in de winter. Zeiknatte ramen aan de binnenkant. Ik heb de airco volop aan staan en alles blaast op zijn max, maar ik hou het probleem. Hiervoor had ik een (nieuwe!) Sirion met hetzelfde probleem (ingewisseld voor een nieuwe) en deze heeft het weer. Dealer reageert onbeschoft. Het ligt aan dat ik niet genoeg rijd. En daarmee is de kous voor hen af. Ik ben benieuwd naar meerdere reacties over vochtproblemen in de Sirion. Wil je alsjeblieft reageren als je dit probleem ook hebt?

 
Reactie van: Info, datum: 31 december 2009

Antwoord: Water lekkage probleem met deze auto. Dealer doet net of er niets aan de hand is. Kijk maar eens in de reservewielruimte, deze staat vol met water. Lekkage komt weg bij rubber achterklep, waar bedrading door loopt of bij achterbumper stoppen.

Reageer
  

, datum: 8 december 2008

Ervaring met auto: Wij hebben nogal wat last met dit koude weer van vocht aan de binnenkant van de auto. En dan voornamelijk als we met het hele gezin erin zitten. Maar ook met z'n 2tjes staat het vocht aan de binnenkant van de auto. Iemand ervaring in?? En met het koude weer als we de airco direkt aanzetten ivm het aanslaan van de auto begint er iets te piepen. Iemand ervaring? Maar voor de rest ... super auto. Niets op aan te merken. Ook niet met 3 kids op de achterbank. Voorheen een Kangoo gehad en hebben nu voornamelijk op kofferbak ingeleverd. Maar goed, benzineverbruik is wel wat vriendelijker.

Nieuw
Uitvoering1.0 Trend
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km
DealerAuto Zuid

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Valina, datum: 16 juli 2010

Antwoord: Beste Monique
Vochtprobleem bij mijn Sirion was snel opgelost. Bekend bij dealer en importeur. Modificatie aangebracht bij luchtinvoer, vraag ernaar bij de dealer!
Groet V.P.Pijl

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 30 juni 2008

Reageer Nieuw
Uitvoering1.5 Sport AT
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand8.000 km
Dealer Hartendorp

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 15 juni 2008

Ervaring met auto: Leuke auto aangekocht vandaag, mijn vrouw stuurde me gisteren naar Arthur van autogarage Bedeaux in Groessen om de update van haar Cuore van 2003 nieuw aan te kopen. Is echt in de zit en de verdere afwerking er op voor uit gegaan! Niet meer zo een slap afgeveerde auto zoals wij nu nog even hebben. Inruil prijs was gelijk al verbluffend meer dan de Suzuki dealer in Zevenaar gaf voor de 5-deurs zwarte Curore!
We zijn daar gaan proefrijden in de Suzuki Splash mijn ervaring is minder auto voor meer geld, kan dat niet anders ervaren. Toen kwam al snel, de niet!!! commercieel ingestelde eigenaar, van eerder genoemd bedrijf---> met het verhaal dat er door mijn wensen in de opties erg weinig verschil zou gaan zitten in de Cuore en de Sirion.

We hebben de Sirion aangekocht met de 1.0 motor, elektr.ramen, elektr.verstelbare spiegels, airco, 5-deurs, op afstand bedienbare centrale deurvergrendeling etc. etc. voor echt weinig! Weing geld voor veel auto is mijn mening!
Vr. gr. Ronald

Reageer Nieuw
Uitvoering1.3 16v DVVT Top S
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
Dealer Bedeaux
  
  

, datum: 14 juni 2008

Ervaring met auto: Wij hebben sinds 22-02-2007 een Daihatsu Sirion 1.3, de sportieve uitvoering. Helaas blijkt dat er door steenslag veel putjes in de lak komen, sommige plekjes zijn gaan roesten op de motorkap. Ook zijn er plekjes op het dak en aan de bovenkant van de deuren. Daihatsu Nederland schuift het af op de dealer en de dealer is ook niet genegen om er iets aan te doen. Volgens de mensen die ernaar gekeken hebben zou het komen door het zoab, de vorm van de auto en de watergedragen lak. Waarom heet het dan dat metallic lak sterker is? Die extra kosten hadden we ook niet hoeven maken. Jammer, het is in elk geval geen reklame. Het is toch geen pakje boter dat je gekocht hebt!
Sinds 1995 heb ik 3 maal een Ford fiesta en 2 maal een Fiat punto nieuw gekocht en de keuze was nu op een Daihatsu sirion gevallen, maar zoals het er nu voor staat gaat dat geen vervolg krijgen. Zo erg als met deze auto heb ik het nog niet meegemaakt. Echt een teleurstelling vooral wanneer je meemaakt hoe er met je klacht wordt omgegaan! Het mag dan wel een voordelige auto zijn, maar je verwacht toch dat je wel enig begrip krijgt zowel van de dealer als de importeur.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.3 16v DVVT Top S
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »