12 december 2017
Kia Sportage (2004 - 2010)

Forum Kia Sportage (2004 - 2010)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 5 december 2008

Ervaring met auto: Mooie en goede auto waar je best tevreden mee mag zijn. Op een minpunt wat ik nu 2x in 1 1/2 jaar heb ondervonden en wel de bekleding deze moet in de tijd van 1 1/2 jaar 2x worden vervangen wat ik persoonlijk een flink minpunt vind al is het dan wel garantie. Maar verder wel tevreden.

Ervaring met verkoop: Had alleen van KIA NEDERLAND een andre opstelling verwacht. Omdat ik net tussen 2 reclames in viel dus NIETS MOCHT ontvangen van hun reclame, wat als gebaar van KIA NEDERLAND slecht overkwam. MAAR OVER KIA DEN BOSCH B.V BEST TE SPREKEN

UitvoeringComform
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand20.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor8
  
 
Reactie van: Cjb, datum: 19 juni 2009

Antwoord: Ervaring met de sportage zijn positief.met rustige rijstijl 1:11 ( 2.0 ltr motor.)
Nu in m':n tweede nieuwe sportage op LPG
verbruik 1:9 gemiddeld.Ervaring met dealer OK.en weinig problemen.
Natuurlijk ook ik heb af en toe wel wat aan de Sportage, maar over het algemeen rijdt
hij fijn ,ook met de caravan erachter.

 
Reactie van: Hvgoor, datum: 28 juni 2009

Antwoord: Wij overwegen ook de aanschaf van een Kia Sportage 2.0 4WD. Belangrijkste is dat een caravan van 1300 kg. (op papier) getrokken moet kunnen worden. Ook in de bergen. Iemand hier ervaring mee ?
We hebben nu een Opel Zafira 1.8 en zouden er qua trekkracht graag wat op vooruit gaan.

  

, datum: 5 december 2008

Ervaring met auto: Wij hebben deze auto sinds maart 2008 als gebruikte auto gekocht. Ben inmiddels al 9 keer terug geweest voor allemaal kleine dingen, en een grote namelijk het vervangen van het subframe (bleek iets te lekken daar). Ik kreeg laatst ook even de mededeling mee dat ik op het oliepeil moest letten ... ben daar dus niet blij mee. Dit is voor mij nu ook de reden dat ik hem verkoop. Hij bevalt mij dus niet. Allemaal kleine dingen waar je je wel aan irriteert. Het is dus geen slechte auto, maar voor de mensen die alles horen en alles zien zou ik toch een ander merk nemen.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Heb hem nog geen jaar, dus echt voor onderhoud is hij nog niet geweest. Als ik op mijn ouders af mag gaan is dat allemaal ook perfect geregeld. Altijd een knappe leenauto mee.

Ervaring met verkoop: Ik heb geen klachten over deze dealer! Mijn ouders zijn al jaren klant van hem vandaar ook dat wij zijn gaan kijken naar een Kia, de auto bevalt dan niet maar de service is perfect. Altijd gezellig en persoonlijk en de thee en koffie staat altijd klaar.

Uitvoering2.0 Adventure 4wd
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand76.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor5
  
  

, datum: 5 oktober 2008

Ervaring met auto: Perfect auto. Normaal verbruik van 1 op 10 zoals bij de meeste 2 liter motoren in MPV of SUV klasse. Ook met de caravan geen enkel probleem. Italie heen en weer, gem 1 op 8. Tijdig terug schakelen op hellingen.

Uitvoering2.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand33.000 km
DealerWolters

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 18 september 2008

Ervaring met auto: Wagen zit goed en zit er mooi uit. Gem gebruik op diesel 1:9.5 duur. Tussenas defect, versnellingsbak defect, airco heeft tot op heden nooit goed gewerkt. Rubbers vernieuwd en scharnieren achterdeur en klep.
Een zeer vervelende resonantie bij de motor. Is niet te vinden KIA Nederland weet het niet meer en heb nu 1 jaar extra garantie gekregen. Steekas en rubbers vervangen. Jammer een mooie wagen maar wij hebben een maandag morgen produkt gekocht. Kia erkent de problemen, maar neemt de wagen niet terug. Wel een jaar extra garantie. Inruil is geen optie, krijgen zeer weinig terug voor de wagen. Dit alles wel onder garantie gemaakt. Wel kregen wij een gratis leenwagen. Het heeft ons veel vrije dagen gekost om de wagen weg te brengen en grote ergenis naar zowel de dealer en KIA Nederland.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Er wordt zeer slordig gewerkt. Als de wagen voor een mankement of een service beurt bij de dealer is geweest, is er wel iets wat niet goed is afgewerkt. Of defect raakt na enige tijd. Ik weet niet of ik bij deze dealer nog een wagen zou kopen.

Uitvoering2.o CDI 4 WD Aut.
Brandstofdiesel
Bouwjaar2005
In bezit3 jaar
KM-stand85.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort3
Motor5
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 9 juli 2008

Ervaring met auto: Sportage Adventure in 2005 nieuw gekocht. Ruim 60.000 km gereden. Geen enkel probleem gehad, behoudens klein foutje met verwarming. Was ook snel opgelost. Eigenlijk alleen banden versleten. Bij 50.000 km vervangen voor Michelin, dat rijdt zomogelijk nog beter. Kortom: uitstekende auto. Als straks ook de restwaarde nog wat lijkt, heb ik geen spijt. Verbbruik ca 1:10

Uitvoering2.0 16V EX 4WD
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit3 jaar
KM-stand60.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 17 maart 2008

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Ik heb sinds enkele maanden een Kia Sportage in bezit met een 2,7 liter V6 motor. Een perfecte auto met zeer goede rijeigenschappen voor een redelijke prijs. Het verbruik van de Sportage is fors, 1:6 in stadsverkeer en met veel moeite haal ik 1:10 op de snelweg.
Dit is het enige minpunt aan deze auto.
Ik heb besloten om er een Vialle gassysteem in te laten bouwen door Auto Braat in Eindhoven. De inbouw van het gassysteem is uitbesteed aan Vialle zelf, daar ben ik zeer blij mee want ik had vanaf het begin een slecht gevoel bij de service die Auto Braat mij verleend heeft, bij technische vragen werd er kortaf en geirriteerd gereageerd.
Ik heb tijdens de inbouw ook contact met Braat Eindhoven gehad om een Autoradio-Navigatie in te bouwen van JVC.
Een vrij makkelijk klusje alleen voor Braat bleek het toch erg moeilijk.

Ervaring met verkoop: Ik ben geen 1e eigenaar van deze auto, dus geen ervaring met Aad van der Burg.

Uitvoering2,7 V6
Brandstoflpg
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand16.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: Ckallen, datum: 1 juni 2010

Antwoord: Beste Pieter. Ik ben van plan om een kia sportage te kopen en er gas in te laten bouwen. Wat zijn jouw ervaringen met op gas rijden?
bleven de kleppen, -toch een punt ivm hoge verbrandings waarde- heel?
Chris

  

, datum: 4 maart 2008

Ervaring met auto: Wie heeft er ervaring met remblokken vernieuwen bij de Sportage? Met 30.000 moeten vernieuwen, de prijs ervan is niet iedereen blij mee kan ik denken, graag uw reacties.

UitvoeringExecutive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand30.000 km
DealerOever

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »