25 mei 2018
Feedback
Kia Sportage (2004 - 2010)

Forum Kia Sportage (2004 - 2010)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 13 juni 2010

Ervaring met auto: 3 Maanden na garantie verbrande kleppen reparatie 2000 euro. Kia klantenservice gaf als reactie: je kleppen optijd stellen zelf schuld. Toen ik in 2006 de auto kocht was daar geen sprake van. Auto altijd bij dealer in onderhoud gehad. Alle problemen met kleppen werden als onmogelijk beschouwd, nu kleppen stellen om de 30000 km kost 400 euro en kan maar 3x gebeuren.
Een keer kia maar nooit meer Gr.Ruud

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: C. J. M. Verdaasdonk, datum: 29 april 2011

Antwoord: Jouw Kia rijdt zeker op gas? Ik heb zelf een Kia Sportage 2.7 v6. Na 1 week rijden staat ie weer in de garage. Voor de 2e keer. Hij stottert met optrekken. Ik ben er niet happy mee. Bij Bovag-garage gekocht. Ze kunnen het probleem niet vinden, computer geeft ook niks aan. Ze hebben de distributieriem vervangen, nu denken ze dat ie riem er mischien iets mee te maken heeft. Ze hebben nieuwe remblokken rondom op gezet en 2 nieuwe remschijven voor (als ik rem piepen ze behoorlijk en hoor ook een krakend geluid).
m.v.g john

Reageer
  

, datum: 10 mei 2010

Ervaring met onderhoud (merkgarage): De service is slecht, op klachten word niet gereageerd. Wij bellen wel, maar je hoort niets.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand24.900 km

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor6
  
  

, datum: 10 maart 2010

Ervaring met auto: Echt een heerlijke auto waar ik al 5 jaar probleemloos in rijd en nog lang niet mee uitgestuurd ben.
Nadeel is het sobere interieur, veel hard plastic in het dashbord, maar wat verwacht je voor die prijs.
Ook bij flink gang houden op de snelweg en met name Duitse autobahn komt deze auto (op het benzine verbruik na) zeer goed uit de verf, een zeer prettige reisauto waarin je je zeer veilig waant. Noodstop, geen probleem, staat zo in de ankers, wat mij betreft een echte aanrader deze versie van de Kia Sportage.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Goed onderhoud houdt je auto natuurlijk veilig en prettig.

Ervaring met verkoop: Ik heb zo ongeveer de allereerste Kia Sportage 2 in Nederland gekocht bij mij bekende dealer van Suzuki in Hoorn voor hen was dit in 2005 al geen probleem, ik kan als klant niet merken dat ik mijn auto bij een "vreemde" dealer gekocht heb. De reden om bij een niet Kia gerelateerde dealer te kopen was de twijfelachtige status van de toenmalige Kia dealer in dezelfde plaats (ondertussen overgegaan in dealerschap met naar het schijnt uitmuntende kwaliteiten).

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 Comfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit5 jaar
KM-stand83.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 2 maart 2010

Ervaring met auto: Voorheen Saab cabrio gereden, maar voor een gepesioeneerde is de nieuwprijs van een Saab cabrio vrij fors en de inruil viel na vier jaar rijden ook nog tegen. Daarom voor een KIA gekozen met vierwielaandrijving en dachten eerst dat het een inleveren van comfort en rijgenot zou zijn maar, dat is niet. Vooral de hoge zit geeft je een veilig gevoel, vooral bij veel vrachtverkeer.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): De auto vergt weinig onderhoud, mits je er goed mee omgaat. Er zijn mensen die de auto mishandelen.

Ervaring met verkoop: Blijf bij je vertrouwde dealer, de mijne is een Renault dealer waarvan ik 4x een 25 heb gekocht en 3 keer een Safraan en voor mijn vrouw een paar nieuwe Clio's, maar ook de Saab nieuw heb gekocht en dus ook de KIA en er zit 7 jaar fabrieksgarantie op en als dat niet zou zijn een goed bedrijf laat je niet snel in de steek en verkoopt je geen auto waar ze zelf niet achter staan.

Reageer Nieuw
Uitvoering2,0 Vierwiel Versie
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit3 jaar
KM-stand40.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 25 februari 2010

Ervaring met auto: Wij hebben onze Kia net 3 jaar, hij rijdt super en het verbruik is aanvaardbaar. Lekkere hoge zit. Bij ons krijgt hij op tijd zijn onderhoudsbeurten bij de dealer, dus altijd tip top in orde.
Ik wil een 7 zits auto kopen, maar krijg mijn man met moeite overtuigd om een andere te kopen. We zijn naar de nieuwe Sorento aan het kijken. Ik weet zeker dat je met een Sportage een goede keuze maakt.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 7 februari 2010

Ervaring met auto: Koreaanse banden eraf! Waardeloos bij nat! Verder een heerlijjke auto.

Nieuw
Uitvoering2.0 Crdi Vgt Executi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand96.000 km
DealerHurkmans

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Beerendsvandevenne, datum: 5 oktober 2010

Antwoord: ik zou graag willen weten hoeveel km men gemiddeld kan rijden voor ik nieuwe banden moet leggen op mijn sportage? heb nu 23000 km en de achterbanden zijn nagenoeg kaal. men zou eerder denken dat dan de voorbanden eerder kaal zijn vanwegen voorwielaandrijving maar die hebben nog vollop profiel. ik heb nogtans een rustige rijstijl. dit vind ik toch wat weinig vooral als je gewend bent tussen 40000/60000km pas moest vervangen met mijn vorige autos. voor de rest ben ik tevreden met mijn sportage

 
Reactie van: Vandendries. Chris, datum: 25 november 2010

Antwoord: Ik heb intussen met de kia sportage 71000 km op de teller en ja in normale omstandigheden en bij een normale rijstijl geen probleem. Je moet wel de wagen laten opnieuw uitlijnen, want anders krijg je achteraan meestal kaalheid van de banden. Ik deed dit dan ook na ongeveer 20000 km en daarna nooit meer last ermee. Ik rijd trouwens nu nog steeds met de eerste....banden: (en dus geen flutbanden)
Maak eens weloverwogen een test en vergelijk in autowereld prijs/kwaliteit. En alle europese merken mogen hieraan een puntje zuigen. Zoals ook ik problemen had met die bekende europese. Groetjes.
the 1000000 km man.

Reageer
  

, datum: 28 september 2009

Ervaring met auto: Auto is nu ongeveer een maand in mijn bezit. Benzineverbruik valt me erg mee, 1:10,3 in de stad met airco vol aan en veel stilstaan en 1:11,7 op de snelweg met airco aan. Ik had dit naar aanleiding van andere berichten slechter verwacht. De auto is zeer comfortabel en veel auto voor de prijs die ivm flinke korting in de buurt kwam van wat mensen voor hun gebruikte KIA Sportage vragen.
Waar ik aan moet wennen is parkeren, zeker in mijn krappe garage valt dat tegen, en mooi schakelen moest ik onder de knie krijgen na 9 jaar lang diesel gereden te hebben. Technisch kan ik nog niet oordelen omdat ik hem nog niet lang genoeg heb. Wel is mijn achter-ruitewisser afgebroken in de wasstraat en was ik nu alleen nog maar handmatig. Maar verder tot nu toe erg tevreden.

Ervaring met verkoop: Proefrit was bij diverse dealers niet mogelijk. Uiteindelijk zonder proefrit tot aanschaf overgegaan, maar auto rijd prima.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor7
  
 
Reactie van: Kishan_75, datum: 28 januari 2010

Antwoord: Graag zou ik uw ervaring willen horen over de KIA Sportage. Ben geinteresseerd in deze auto. Graag wil ik weten wat het gemiddelde verbruik is van deze auto.
Nu je al een paar mnd aan het rijden, graag uw ervaring?

Verbruik bbk en buitenbebouwdekom.

Kishan

 
Reactie van: Bobwillemsen, datum: 21 februari 2010

Antwoord: Gek genoeg verschilt het verbruik niet heel veel bij verschillend rijden. Ik heb de laatste tijd eigenlijk alleen maar binnen de bebouwde kom gereden, waarbij ik veel heb stilgestaan met draaiende auto en nog steeds zit het verbruik rond de 1:10/ 1:11. Verder ben ik er nog steeds erg blij mee, ik heb er nog geen problemen mee gehad en er staat nu 4600km op de teller. Parkeren went snel en gaat al veel beter, maar blijft vaak lastig in de stad en in parkeergarages.

 
Reactie van: Cozijn, datum: 21 januari 2012

Antwoord: in de stad, zonder airco, 1 op 6,5. Op de grote weg geen 1 op 10.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »