16 december 2017
Seat Altea

Forum Seat Altea

Reacties van eigenaren

  

, datum: 8 januari 2012

Ervaring met auto: Met extra inzittenden aan boord is de trekkracht wat aan de beperkte kant.
Op vakantie via Oostenrijk naar Italie gewoon prima meegekomen met overige verkeer. Alleen even snel accelereren zit er dan niet in. Verder een ruime fijne auto.

Ervaring met verkoop: Martin Schilder is een prima dealer. Auto zag er bij aflevering perfect uit. Goed in de wax en mooi gepoetst.
Airco en lambdasonde stuk binnen garantie, beiden gerepareerd.
Aangezien ik niet in de buurt woon is de lambdasonde in Nijmegen bij de Seat dealer (Auto Traa) gerapareerd. Voor de kapotte airco heb ik de auto naar Heerhugowaard gereden en Martin Schilder heeft de auto 's-avonds weer teruggebracht.

Uitvoering1.6 Reference
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand76.000 km
DealerTraa

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Certified, datum: 23 april 2016

Antwoord: Hallo ik heb sinds kort een Seat Altea XL, bevalt prima doch een ding stoort mij vreselijk en wel de rode dashbordverlichting, kan dat ook in een andere kleur gezet worden en zo ja hoe dan? Zal zeer dankbaar zijn voor een oplossing.

  

, datum: 6 mei 2011

Ervaring met auto: Volkswagenmotor is in de regel niet zuinig. Let op bij je motorkeuze. Altea rijdt gemakkelijk en soepel en is bovendien bruikbaar manusje van alles.

Uitvoering1.6 Reference Style
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand25.000 km
DealerCarma

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: P. Vanderpost, datum: 14 oktober 2011

Antwoord: Wie kent het probleem van slecht starten van de 1.9Tdi 107pk ? Koude start is uitstekend, maar zodra de motor op temperatuur komt wil hij slecht aanslaan.
Bij doorstarten bokt de motor en gaat eerst onregelmatig lopen.
Temp.sensor in brandstofsysteem is vervangen maar helpt niet.
Dealer weet geen oplossing....

 
Reactie van: Edkamiri, datum: 26 december 2011

Antwoord: Ik had het zelfde probleem, kwam erachter wat het was met het tunen kwamen de monteurs naar mij toe of ik het vervelende probleem er uit wou hebben volgens hun heeft het met de emisie te maken (schoner) met het gelijk hebben staan van de ontbrandings mengsel.
Even aan de laptop en 50 euro verder had ik dit probleem niet meer heerlijk, rijd er nu 3 maanden in starten lopen ook na een lange rit gelijk aanslaan.

 
Reactie van: Swerts. Maurice, datum: 15 februari 2012

Antwoord: Had hetzelfde probleem. Half jaar zo rond gereden. Voor het aanvangen van de winter batterij vervangen (5 jaar oud) en geen problemen meer gehad. Nooit startproblemen gehad, maar met nieuwe accu voel je toch dat de motor iets sneller aanslaat.

 
Reactie van: Bart. Gerritsma, datum: 13 november 2012

Antwoord: Zelfde probleem gehad met de 1.9tdi 105 pk. Koud starten nooit een probleem maar bij een warme motor slecht aan willen slaan. Bij mij is de startmotor vervangen, probleem opgelost daardoor.

  

, datum: 20 juni 2010

Ervaring met auto: Op zich een fijne auto, tevreden over prestaties. Alleen na drie jaar en 51.500 km is het stuurhuis kapot; een reparatie van circa 2100 euro. Dealer zegt bij deze km stand mag dit niet gebeuren en heeft coulance aangevraagd, maar importeur Pon weigert.
Als je een auto koopt van 34.000 euro mag je toch verwachten dat je niet na 3 jaar met een grote reparatie te maken krijgt. Een slechte zaak van SEAT, wil kopers adviseren bij aanschaf een langere garantietermijn af te spreken. De afwijzing van importeur PON nu voorgelegd aan mijn rechtsbijstandverzekering.

Uitvoering2.0 Fr Tdi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2007
In bezit3 jaar
KM-stand51.500 km
DealerToorn

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 8 februari 2009

Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit3 jaar
KM-stand53.000 km
DealerNoordhoek

Betrouwbaarheid3
Comfort7
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 23 oktober 2008

Ervaring met auto: Na twee jaar ook aircopomp stuk; dure reparatie dealer onder coulance 50 voor haar rekening genomen. Na bemiddeling van rechtsbijstand toch nog 75 vergoed gekregen. Dealer (Arnhem) overingens zeer coulant en goede service. Voor de rest heerlijke auto.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Zijm Seat/Vw/Audi arnhem (prima dealer)

UitvoeringEmotion
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand19.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 4 augustus 2008

Ervaring met auto: Heerlijke auto, een echte rij-auto. Scherp sturend, lekkere vlotte motor, lui-schakelen, heerlijk hoge zit, ruim. Prima gebruiksmogelijkheden. Vanwege vervanging nu tijdelijk een andere auto, ik mis de Altea iedere dag. Altea XL besteld, hopelijk wordt ie snel geleverd!

Uitvoering1.9 TDi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2005
In bezit3 jaar
KM-stand165.000 km
DealerRijk

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 3 juni 2008

Ervaring met auto: Afgelopen 3 jaar met regelmaat lampen (a 20 euro) vernieuwen, cruisecotrol al snel defect maar binnen garantie gerepareerd, echter soms blijft hij gewoon uitvallen, garage kan niks vreemds ontdekken. Na de garantieperiode van 2 jaar aircopomp stuk, valt nog wel onder een coulanceregeling en ik mag volgens de garage nog van geluk spreken anders kost het me de volle pond a 1700 euro! Nu slechts (ja ja wat een geluk heb ik) 850 euro. Bij aanschaf gelijk een paar mooie orginele dakdragers bijgekocht. Kreeg ze de eerste keer niet zelf meer af. Ik naar garage en na het verwijderen, wat bijzonder moeizaam ging bleek de daklijst beschadigd (vouwtje in de lijst) . Dakdragers naar Seat opgestuurd voor onderzoek en kwamen terug met de medeling dat er niets met de dragers aan de hand was. Nu was en is mijn stelling ook dat het busje in de daklijst waarin het palletje van de dragers verdwijnt niet goed in de daklijst zit. Seat en de garage zien het als afgedaan, maar ik niet.

Ervaring met verkoop: Er werd absoluut te weinig tijd voor vrijgemaakt. De verkoper waar ik zaken mee had gedaan was er zelf niet en iemand anders moest het blijkbaar even tussendoor doen. Dit gaf niet het gevoel wat je verwacht als je je nieuwe duur betaalde autootje gaat ophalen.

UitvoeringStylance
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit3 jaar
KM-stand60.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort7
Motor7
  
 
 
« 1 2 3 4 »