23 mei 2018
Feedback
Opel Zafira (1999 - 2005)

Forum Opel Zafira (1999 - 2005)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 8 februari 2009

Ervaring met auto: In het begin geen problemen maar na het vierde jaar zijn er elektronische problemen
opgedoken prijs 724 eur. Abn banden slijtage voor, terug nieuwe banden na 25000km. Gisteren liet hij het helemaal afweten en hebben de Zafira naar de garage laten slepen ... volgens de VAB zou het een defekt in het kontaktslot zijn. Voor mij geen OPEL meer.

Reageer Nieuw
Uitvoering20dti
Brandstofdiesel
Bouwjaar2004
In bezit5 jaar
KM-stand87.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor7
  
  

, datum: 7 november 2008

Ervaring met auto: Ik heb met deze auto aleen maar problemen: vaak naar eigen dealer geweest. Weten het ook niet en veel onderedelen vervangen en nog meer problemen. Het heeft problemen met het eerst opstart: slaat niet aan, hele erg moeilijk. Ik heb er maar 2 weken plezier ven gehad. Ik heb het in april gekocht en nog steeds problemen. De geld wat ik aan kost heeft gemaakt kon ik wel weer een Opel kopen. Ik hoop dat iemand mijn kan helpen als vrouw ik word er gek van iedere dag. Denk goed na voor dat je een Opel koop! Ik heb het gekocht om veel ruimte aleen maar problemeen en laat de opel altijd uit lezen bij een dealer voor dat je hem koop. Retourleiding t stuk kurkas sensor. Branstofhuis vacuum systeem verstuivers en ringen nokkenas meem bram brandstofpomp uitlaten lezen als het een maal start dan is het goed aleen bij het opstarten bougie bijna als ik hoop dat ik kan geholpen worden.

Ervaring met onderhoud (zelf): Opel dealers kan je ook niet helpen met het probleem en naar zoeken zelf als vrouw denk goed na opel opel wat je doet

Ervaring met verkoop: Koop nooit een auto bij autohandelaars, wel bij erkende met Bovag garantie want daar kun je als verhalen,

Reageer Nieuw
UitvoeringElegance
Brandstofdiesel
Bouwjaar2001
In bezit1 jaar
KM-stand220 km

Betrouwbaarheid3
Comfort3
Motor2
  
  

, datum: 3 november 2008

Ervaring met auto: Zeer goede en sterke motor. Wel moet ik erbij toevoegen, maar dit valt me bij alle motortypen op in de stad rijd hij niet echt zuinig. Op de snelweg moet je ook denken en zuinig rijden, de auto wil graag sneller dan de Nederlandse snelheden.
Minpuntje is beslaan en de verwarming en airco, lijkt iets aan de krappe kant, zou groter mogen qua inhoud. Auto beslaat toch wel snel, ndanks alle goede onderhoud en vervangen filters.
Een tijd veel last gehad met het kraken van de stabilisatorstangrubbers. Gelukkig al een tijd weg.
Kortom: een goede auto, ik ben invalide (rug) daarom van Vectra naar Zafira. Ik moet zeggen: in en uitstappen gaat beter, maar lange rit mis ik mijn Vectra, de Zafira zit meer rechtop en daar wordt mijn rug niet zo blij van.
Dus vermoedelijk volgende auto weer Vectra, ik denk zelfs ... een keer ander merk na 26 jr trouwe opel rijder. De inruil valt me tegen de belofte van de verkoper, Smit en Co.

Ervaring met verkoop: Geloof niet alles wat de verkoper zegt, zeker een veroedelijke waarde als je hem zeg 2 jr later weer wilt inruilen bij heb, dit kan echt tegenvallen. Verder goede Select garantie.
Voor de rest weinig valkuilen met de Zafira, ja mag wat speciaaler zijn qua interieur. Maar latere types, nieuwe model, zit wel meer kleur in.
Verder: de achtersta stoelen zijn leuk, maar moeten gepland gebruikt worden, alles moet uit de achterklep en als de stoelen dan rechtopstaan nagenoeg geen ruimte meer om de spullen kwijt te kunnen, moeten dus thuis blijven. Dus niet ff onderweg, we nemen die ook ff mee (of je moet natuurlijk altijd met lege achterklep rijden).
Verder heerlijke auto vooral de Elegance heel uitgebreid qua luxe. Donkere kleuren besmettelijk en snel alles zichtbaar door wite primer onderlaag. Ze zouden vanaf kaal gelijk donker gespoten moeten worden, als je een steentje meekrijgt zie je niet gelijk een wit pitje.

Reageer Nieuw
UitvoeringElegance 2.2 Se 16v
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit2 jaar
KM-stand100.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor10
  
  

, datum: 25 oktober 2008

Ervaring met auto: Mooie prachtige auto loopt als een speer en een iets wat hogere zit idiaal! Nu merk ik als ik een stuk gereden heb en hem dan stop zet en 5 minuten later weer wil starten doet hij niets, de lampjes gaan aan en ook uit als ik start, maar de startmoter gaat niet rond na 10x proberen gaat toch in eens de startmotor rond, wie weet wat dit kan zijn? Is het de startmotor of de startonderbreker aan het stuur of in de sleutel? Wie wil mij helpen? bij voorbaad dank! reacties op www. tjeudidderiens@hotmail.com

Reageer Nieuw
UitvoeringOpc
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit1 jaar
KM-stand81.500 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 21 september 2008

Ervaring met auto: Let vooral op de 1e en 2e versnelling bij wat hogere kilometerstand komt speling onderin de versnellingspook reperatie kost circa 700 euro. Achterremmen blijven piepen alleen maar te verhelpen door vervanging remklauwen van circa 400 per stuk. Maar al met al een perfecte auto met geweldige motor.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Werkelijk geweldig absolute aanrader voor iedereen werkt goed goedkoop en luistert echt naar je als er iets is

Ervaring met verkoop: Problemen met contante betaling. Wou geen contant geld aannemen. Voor de rest weet het niet ben er nooit meer geweest zit altijd voor onderhoud bij Ruud Mulder autobedrijf in Oud-Beijerland en niets dan lof over de perfecte werkwijze en hulp die deze mensen aan mij en mijn vrouw geven GEWELDIG

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0dti Elegancesport
Brandstofdiesel
Bouwjaar2001
In bezit3 jaar
KM-stand212.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 30 juli 2008

Ervaring met auto: Zeer goede auto, ben er erg tevreden mee. Het trekken van een caravan heeft deze auto geen problemen mee. Heb niet eens in de gaten dat de caravan er achter hangt. In het begin wat kleine problemen die ondergarantie zijn vervangen door de dealer.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Ik ga naar een merkonhafankelijke garage aangezien deze het zelfde kan leveren als de dealer echter tegen lagere kosten en er is daar nog sprake van service.

Reageer Nieuw
Uitvoering2.2 16V Elegance
Brandstofbenzine
Bouwjaar2000
In bezit1 jaar
KM-stand115.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort10
Motor8
  
  

, datum: 14 juli 2008

Ervaring met auto: Vering en motormanagement behoeven aandacht. Problemen worden door dealer vaak aan electronica en meetsondes toegeschreven omdat ze geen kennig meer hebben van de motor zelf.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.8
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit2 jaar
KM-stand89.000 km
DealerStam

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor7
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »