23 mei 2018
Feedback
Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

Forum Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 16 april 2010

Ervaring met auto: Range Rovers zijn niet veel anders dan andere auto's aangezien autofabrikanten gewoon systeem-integratoren zijn. Alle elektronica komt van andere (Duitse) merken zoals elektronica (BMW 7 serie), of de xenon (Mercedes S) dus heel erg veel kan er niet mis gaan. Motor en bak zijn hetzelfde als X5 dus ook dat kan niet slechter of beter zijn.
Uiteraard heeft Land Rover z'n eigen grollen toegevoegd zoals de automatische stuurverstelling en het front differentieel dat in de eerste series geheid naar de knoppen gaat. Als je een goed onderhouden 2005 model kiest (herkenbaar oa aan het navigatiesysteem) dan gaat er weinig mis. Liefst ook een exemplaar zonder trekhaak want dan heb je ook meer zekerheid dat de bak er niet onder uit dondert, ook een gevoelig punt, bij de X5 niet anders. Zelf lang gezocht en alle problemen op internet opgezocht en een keuze gemaakt voor een ex-lease bak. Tot nu toe geen enkel probleem behalve de xenon verlichting die er een keer uit geknald is.

Ervaring met onderhoud (niet gespecificeerd): Ga naar een gespecialiseerde, maar geen officiele merkgarage met je tweedehands. Dus Jansen in Oisterwijk, of Xcellent Land Rover service in Steensel. Wel de spullen maar niet de belachelijke aanpak van een merkdealer. Tenzij je genoeg geld hebt, want de merkdealer levert wel goed werk maar kijkt niet naar een ruilonderdeel of een simpele oplossing ... die gaat voor de maximale winst.

Nieuw
UitvoeringTD6 HSE
Brandstofdiesel
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand181.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Na-stek, datum: 6 februari 2012

Antwoord: Ik verbaas me dat uw Xcellent Land Rover in Steensel aanbeveel aan andere. Ik heb tot nu toe nog nooit zo'n slechte service en onprofessioneel monteur gezien. Ik heb letterlijk een kapotte auto terug gehad en beste Marcel wil er niks aan doen. Erger nog omdat hij alleen maar contant geld accepteert en geen bonnetje geeft, doet hij net als of zijn neus bloedt en neemt geen verantwoording.
Als je hem belt en probeert op te lossen, hang hij de hoorn op!

 
Reactie van: Rick. Walraven, datum: 13 april 2012

Antwoord: Erg vreemd dat u er zo over denkt. Ik heb al 2x een auto gekocht bij Xcellent in Steensel. Ik heb nooit geen problemen ervaren met de service of met Marcel. Naar mijn inzicht is dit een uitstekende garage met een jonge zeer ervaren monteur. Dus JA, deze garage is zeker aan te bevelen aan andere mensen. Het is een echte Land Rover specialist!

 
Reactie van: 123, datum: 22 april 2015

Antwoord: Toevallig lees ik dit. Zeer slechte ervaring bij Xcellent. Marcel is onbetrouwbaar. Wat is overtreffende trap van oplichter? Mijn advies: ga niet in zee met dit bedrijf. Uit angst durf ik mij naam hier niet neer te zetten. Helaas...

 
Reactie van: Peter. Pols, datum: 10 oktober 2017

Antwoord: De Land Rover dealer kun je beter mijden bij storingen. Heb goede ervaringen met LR specialist van Gellekom in Soest: open, eerlijk en ook nog deskundig.

Reageer
  

, datum: 19 juli 2009

Ervaring met auto: Veel ellende gehad met de verstuivers van de dieselmotor. In 2 jaar tijd inmiddels 4 keer stilgestaan, af laten slepen en al het gezeur van dien. Als dit niet beter wordt, wordt het nooit meer een Range Rover

Reageer Nieuw
UitvoeringTDV6 HSE
Brandstofdiesel
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand144.000 km
DealerRomijn

Betrouwbaarheid4
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 2 juni 2009

Ervaring met auto: Check de bekende euvels: lekkende luchtvering, compressormotor, mechanische onderdelen van de klimaatbeheersing.
Aanwijzing voor slordig onderhoud: beschadigde pollenfilter. Dit is een goedkoop onderdeel dat regelmatig vervangen moet worden, maar meestal over het hoofd wordt gezien.

Reageer Nieuw
UitvoeringVogue
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit1 jaar
KM-stand69.000 km
DealerKimman

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 24 augustus 2007

Ervaring met auto: De Range is een geweldige auto, een must have. Ideaal voor in het terrein en ook nog eens erg veilig, voor de inzittenden dan. Mijn vrouw is helemaal weg van hem, ze gaat er voornamelijk boodschappen mee doen en brengt/haalt de kinderen van school maar ze is apetrots als ze erin rijdt. Ook de kids vinden het een stoere auto. Ik rijd nooit meer iets anders.

Nieuw
UitvoeringTD8 Vogue SE
Brandstofdiesel
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand32.000 km
DealerTerlouw

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor9
  
 
Reactie van: Alfons. Reynders3, datum: 25 februari 2015

Antwoord: Weet je waarom een Range een 4x4 heeft? Om op de brug van een garage op te rijden!

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 7 januari 2007

Ervaring met auto: Bij hoog jaarkilometrage gaan de vele tankstops irriteren.

Reageer Nieuw
Uitvoering4.4 Vogue
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit2 jaar
KM-stand102.500 km
DealerJager

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor9
  
  

, datum: 5 november 2006

Ervaring met auto: Let op stuurinrichting: véél te snel gebreken in stuurinrichting (knak en knars geluiden en merkbare speling).

Reageer Nieuw
UitvoeringSport TDV6
Brandstofdiesel
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand36.000 km
DealerACS

Betrouwbaarheid2
Comfort5
Motor5
  
  

, datum: 17 juli 2006

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Uiterst luidruchtige motor. Gaat na 3 jaar erg irriteren. Matige bouwkwaliteit. We hebben krankzinnig vaak bij de dealer gestaan.

Nieuw
UitvoeringTd6 Vogue
Bouwjaar2003
In bezit3 jaar
KM-stand110.000 km

Betrouwbaarheid2
Comfort5
Motor4
  
 
Reactie van: Petervdakker, datum: 3 maart 2013

Antwoord: Ben je zeker vergeten een uitlaat te monteren.
Mijn 4.4 range is muisstil en bloedsnel voor zijn gewichtsklasse.

Reageer
 
 
« 1 2 3 »