28 mei 2018
Feedback
Mazda RX-8

Forum Mazda RX-8

Reacties van eigenaren

  

, datum: 7 december 2006

Ervaring met auto: Houd de snelheidsmeter in de gaten.

Nieuw
UitvoeringRenesis Hp
Bouwjaar2004
In bezit2 jaar
KM-stand33.000 km
DealerMoerman

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Suzukivergunst, datum: 25 januari 2011

Antwoord: Voor degene die niet weet hoe de wankelmotor werkt en het over mogelijk olieverbruik heeft: Hij MOET olie verbruiken anders is het na 5000 km over!
Een wankelmotor heeft rotors als zuigers, deze hebben op iedere hoek een soort zuigerveren zitten die in de verbrandingsruimte zitten.
Als er geen olie wordt toegevoegd bij de inlaat, verbranden deze veren. Dus olie peilen moet af en toe en moet je bijvullen maar dat is heel normaal en geen defect. Google anders eens: how a rotary works, en het is duidelijk.

Reageer
  

, datum: 5 april 2006

Ervaring met auto: Zeker een geweldige auto, die toeren die je maakt met deze auto, geweldig! De driehoek accenten in en om de gehele auto zijn echt doordacht en deze auto is waarschijnlijk mijn mooiste en exclusiefste auto die ik voor dit geld ooit kan rijden. Tip, doe er je voordeel mee om niet bij elke tankbeurt na te denken, het valt best mee!

Reageer Nieuw
Uitvoering1.3
Bouwjaar2003
In bezit3 jaar
KM-stand50.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 17 februari 2006

Ervaring met auto: Echt een auto om van te genieten!

Reageer Nieuw
UitvoeringHP Genesis
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand34.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 23 april 2005

Ervaring met auto: Perfecte stuur eigenschappen. Verslavend rijden. 1 tip: rijdt niet een aantal keer achterelkaar een heel kort stukje. b.v.b uitde garage wassen weer in de garage. Je loopt dan een grote kans op vet slaan van de bougie's. Hij is dan verzopen en wil echt niet meer starten. Naar de garage bougie's los uitdampen bougie's weer monteren en starten. Voor de rest is het een droom de techniek en de rijeigenschappen.

Nieuw
UitvoeringHP
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand13.557 km

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor9
  
 
Reactie van: Robertsmidt, datum: 30 september 2009

Antwoord: antwoord op: 1 tip: rijdt niet een aantal keer achterelkaar een heel kort stukje. b.v.b uit de garage, wassen, weer in de garage. Je loopt dan een grote kans op vet slaan van de bougies. Hij is dan verzopen en wil echt niet meer starten. Naar de garage bougies los uitdampen bougies weer monteren en starten.

Laatst van een Mazda monteur gehoord dat je de auto in de tweede versnelling een stuk moet aanslepen, deze doet het dan direct weer, dus geen dure reperaties.

 
Reactie van: Goldeneagle0672, datum: 9 december 2009

Antwoord: Je RX-8 in gang trekken als die verzopen is vermoordt de catalysator omdat de druk niet weg kan. Catalysator loskoppelen, bougies kuisen en motor starten. Ook nieuwe software geinstalleerd. Zo doen ze het in een Mazda garage. Koste mij 135 euro, wegtakelen inbegrepen.

 
Reactie van: Lill_nemo1, datum: 16 december 2012

Antwoord: Lijkt mij straf dat de katalysator stuk gaat en al helemaal omdat de druk niet weg kan. Heb je al eens een katalysator bekeken? Da's gewoon een buis met honinggraatstructuur en houdt wel ietwat druk tegen, maar de lucht uit de motor gaat hier gewoon doorheen hoor.

Volgens mij ript je dealer je portefeuille gewoon leeg. En die pc hangen ze er tegenwoordig al bijna standaart bij iedere auto aan, geen nieuwe software (al kan dat nu eventueel een soort van update zijn geweest die de dealer van Mazda moest doorvoeren) maar waarschijnlijk gewoon even de foutcodes uitlezen en serviceinterval resetten.

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 14 juli 2004

Ervaring met auto: De auto rijdt zeer goed ..baanligging ook zeer goed..maar toch vindt ik voor zon moderne sportwagen een verbruik van 18liter..redelijk veer voor de 192 pk versie laat staan die 232..ik ken iemand die zoene gekocht heeft..28l...das zot..maar toch ben ik blij met mijn mazda en k zal em vet tunen ook the american way groetjes hanzo from bredene.

Nieuw
Uitvoering192pk
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand4.300 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor5
  
 
Reactie van: Schulensebaan, datum: 17 mei 2009

Antwoord: Gat in je tank?
Ik kom bij WOEST rijden nooit aan 20 liter hoor !

Reageer
  

, datum: n.b.

Ervaring met auto: Zicht schuin achteruit niet zo best vraagt enige rijaanpassing. Het verbruik gaat vrij gemakkelijk naar 13 a 14 liter per 100km. binnenin is het een zeer fraai afgewerkte wagen met 4 zeer comfortabele zitplaatsen. Een aanrader

Reageer Nieuw
Uitvoering1308cc
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand1.533 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: n.b.

Ervaring met auto: Geen problemen als men er rekening mee houdt dat het een wankelmotor is.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Er is wereldwijd een probleem met dampvorming in de lichtbehuizing (vooral achter) waarvoor nog geen oplossing voorgesteld is.

Reageer Nieuw

Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand2.100 km

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor9
  
  

Op zoek naar meer Mazda RX-8?

Bezoek ook het forum in:


 
 
« 1 2 3 »