Skoda Kodiaq

Bijtelling leaseauto

Skoda Kodiaq

Een auto van de zaak is geen gratis auto! Omdat de leaseauto ook privé kan worden gebruikt, wordt deze gezien als een vorm van extra inkomen. Alleen wanneer aantoonbaar minder dan 500 KM per jaar privé wordt gereden met de auto van de zaak, is geen extra bijtelling verschuldigd.

Wie wel meer dan 500 KM per jaar privé met de lease-auto rijdt, moet een deel van de cataloguswaarde van de auto optellen bij het bedrag waar over inkomstenbelasting wordt geheven. Het te betalen bedrag is afhankelijk van het fiscaal inkomen (de "tariefgroep"), de CO2 uitstoot van de auto en de eventuele eigen bijdrage. Onderstaande berekening geeft weer hoeveel de lease-auto daadwerkelijk per maand kost door extra belastingheffing. Gebruik voor een privé-auto de kilometerkosten-calculator.

Skoda deed het eerst met de Superb en herhaalt die truc nu met de Kodiaq. In het hoogste segment van de markt introduceert Skoda geen prestigieus model, maar juist een heel functionele auto.

 
Randvoorwaarden 
  
Toon alleen auto's met een bijtelling tot
  
Toon alleen auto's met een bijtelling tot €  per maand
  
  
Tariefgroep
Inclusief extra's zoals bonussen,dertiende maand of vakantiegeld. Dit heet formeel: "Belastbaar inkomen uit werk en woning" 
  

 

  
Kies een auto 

 
 
€ 37.205,-
 CO2-uitstoot: 161 gr/km22%
Belastbaar bedrag€ 8.185,-

 
Bijtelling "Skoda Kodiaq 1.4 TSI (150 pk) 4x4 Ambition DSG"
 
Bijtelling per jaar€ 3.344,-
Bijtelling per maand€ 279,-
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
Tesla Model XTesla Model X
"75D"
BMW X4BMW X4
"xDrive20iA"
Mercedes GLC CoupeMercedes GLC Coupe
"250 4Matic"
Volvo XC90Volvo XC90
"T5 Momentum AWD"
Lexus RXLexus RX
"450h"