Akkoord Autozine.nl maakt gebruik van cookies om advertenties te tonen. Klik hier voor meer informatie. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'akkoord' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
Volkswagen Touareg

Bijtelling leaseauto

Volkswagen Touareg

Een auto van de zaak is geen gratis auto! Omdat de leaseauto ook privé kan worden gebruikt, wordt deze gezien als een vorm van extra inkomen. Alleen wanneer aantoonbaar minder dan 500 KM per jaar privé wordt gereden met de auto van de zaak, is geen extra bijtelling verschuldigd.

Wie wel meer dan 500 KM per jaar privé met de lease-auto rijdt,moet een deel van de cataloguswaarde van de auto optellen bij het bedrag waar over inkomstenbelasting wordt geheven. Het te betalen bedrag is afhankelijk van het inkomen (de "tariefgroep"), de CO2 uitstoot van de auto en de eventuele eigen bijdrage. Onderstaande berekening geeft weer hoeveel de lease-auto daadwerkelijk per maand kost door extra belastingheffing. Gebruik voor een privé-auto de kilometerkosten-calculator.

 
Randvoorwaarden 
  
Maximaal bijtellings-percentage
  
Maximaal bij te tellen bedrag €  per maand
  
Eventuele eigen bijdrage in de leasekosten €  per maand  
  
Tariefgroep
Inclusief extra's zoals bonussen,dertiende maand of vakantiegeld. Dit heet formeel: "Belastbaar inkomen uit werk en woning"
tot € 19.822
€ 19.822 - 33.589
€ 33.589 - 57.585
€ 57.585 of meer
 
  
Kies een auto 

 
 
€ 97.390,-
 CO2-uitstoot: 193 gr/km25%
Belastbaar bedrag€ 24.348,-

 
Bijtelling "Volkswagen Touareg V6 TSI Hybrid High Edition"
 
Bijtelling per jaar€ 12.661,-
Bijtelling per maand€ 1.055,-
Indicatie leaseprijs per maand (bron: JUSTLEASE)€ 1.604,-