zaterdag, 4 april 2020
 

Laatste tests

4 april 2020

Maserati Levante Trofeo

Maserati Levante Trofeo

Dansen op een vulkaan

1 april 2020 |

Maserati staat voor exclusieve en sportieve auto's. Nu gaat het merk daarin een stap verder met de komst van het "Trofeo"-label. Een Trofeo is nog sneller en dus nog exclusiever dan een standaard Maserati. De eerste Trofeo betreft de Levante, die met een achtcilinder motor met dubbele turbo tot één van de sterkste auto's ooit van het merk behoort. De Levante Trofeo was aanvankelijk alleen bedoeld voor Amerika en China, maar komt nu ook naar Europa. Dus doe de gordel om, zet een helm op en ga mee voor een proefrit met de eerste Trofeo van Maserati.

Opel Corsa-e

Opel Corsa-e

Gewoon elektrisch

25 maart 2020 |

Opel wil geavanceerde techniek bereikbaar maken voor een groot publiek. Maar als het over elektrische auto's gaat is dat een uitdaging. Elektrische auto's zijn immers kostbaar en voor velen zijn ze ingewikkeld en vreemd. Opel belooft nu de oplossing te bieden met de "Corsa-e". Is de Corsa-e inderdaad de elektrische auto voor het grote publiek?

Ford Focus ST

Ford Focus ST

De leukste?

15 maart 2020 |

Wie op zoek is naar een compacte snelle auto staat voor een bijzondere keuze. Bij alledaagse auto's draait het om functionaliteit, kosten en andere rationele zaken. Bij een "hot hatch" draait het maar om één ding: emotie. Ford gaat daarbij zo ver dat het claimt dat de Focus ST het meeste rijplezier biedt van alle sportieve compacte auto's. Een snelle testrit moet aantonen of de ST dat kan waarmaken...

Mitsubishi Space Star

Mitsubishi Space Star

Is er nog ruimte voor de Space Star?

13 maart 2020 |

De markt voor compacte auto's staat onder druk. In verband met nieuwe uitstootregels is het namelijk niet meer rendabel voor autofabrikanten om nog kleine auto's met verbrandingsmotoren te verkopen. Daarom worden kleine auto's elektrisch of verdwijnen ze helemaal van de markt. Tegen deze trend in geeft Mitsubishi de Space Star juist nu een tweede leven. Is er nog wel ruimte voor de Space Star?

Smart ForFour EQ

Smart ForFour EQ

Een slimme oplossing

7 maart 2020 |

Er is een duidelijke trend waarneembaar als het gaat om compacte auto's: ze worden allemaal elektrisch. Dat is logisch, want een verbrandingsmotor is alleen efficiënt op de lange afstand. Juist compacte auto's worden vooral voor korte afstanden ingezet en dan is elektrische aandrijving de logische keuze. Echter: een elektrische auto is relatief duur. Kan Smart als specialist op het gebied van compacte auto's een slimme oplossing bieden?

DS 7 Crossback

DS 7 Crossback

Comfort dient de mens

2 maart 2020 |

Bij de modellen van DS draait het om twee dingen: vormgeving en comfort. Tijdens de eerste kennismaking met de DS 7 Crossback wist deze grote SUV (Sports Utility Vehicle) op beide punten te overtuigen. Bovendien doet DS niet alleen wat het belooft, het doet het ook op een geheel eigen wijze. Nu introduceert DS zogenaamde "E-Tense"-uitvoeringen. Wat is de meerwaarde daarvan?

Opel Astra

Opel Astra

Huiswerk

29 februari 2020 |

Autofabrikanten hebben huiswerk gekregen. Vanaf 2020 moet de CO2-uitstoot drastisch omlaag. Omdat  Opel sinds kort deel uitmaakt van de PSA-groep is het bovendien wenselijk dat zo veel mogelijk onderdelen van het moederbedrijf worden gebruikt. Kortom: de Opel Astra is vernieuwd voor modeljaar 2020.

Peugeot 3008 HYbrid4

Peugeot 3008 HYbrid4

Van alle markten thuis

25 februari 2020 |

Bij de meeste auto's wordt een duidelijke keuze gemaakt. Een vrachtwagen moet vracht vervoeren, het uiterlijk of de prestaties zijn niet van belang. Een sportwagen moet snel zijn en dat gaat ten koste van het verbruik en de ruimte. Peugeot introduceert nu een auto die belooft alles te kunnen: de 3008 HYbrid4 belooft de prestaties van een sportwagen, de onoverwinnelijkheid van een terreinwagen, het verbruik van een stadsautootje en de ruimte van een gezinsauto. Maakt de 3008 HYbrid4 die beloften allemaal waar?

Mercedes-AMG GT 4-door

Mercedes-AMG GT 4-door

Teamsport

22 februari 2020 |

Een sportwagen is laag omdat dat een lage luchtweerstand oplevert. Een sportwagen is klein omdat dat voor betere wendbaarheid zorgt. En een sportwagen is licht om maximale prestaties te kunnen leveren. Tegen al deze regels in presenteert Mercedes-AMG een luxe vierdeurs versie van de GT. Is de "Mercedes-AMG GT 4-deurs Coupé" een echte sportwagen?

Honda e

Honda e

Verliefd

15 februari 2020 |

Een uiterlijk om verliefd op te worden. Een uitrusting die niets te wensen over laat. De geheel elektrische "Honda e" is een echte verleider! Echter, voor de prijs van de Honda e bieden andere merken grotere elektrische auto's die ook nog eens een groter bereik hebben. Is de Honda e een kostbaar speeltje of een doordacht concept?

Profile