12 juni 2020
 

Porsche Cayenne GTS

Porsche Cayenne GTS krijgt achtcilinder

Autozine
12 juni 2020 | Met de Cayenne GTS en Cayenne GTS Coupé voegt Porsche twee nieuwe uitvoeringen toe aan de SUV-serie. In de nieuwe Cayenne GTS heeft de 3,6-liter biturbo V6 van het vorige model plaatsgemaakt voor een V8 als kloppend hart.

Op zoek naar een Porsche Cayenne?
DAS import heeft er 581 vanaf € 69.217,-

Porsche Cayenne

Info
Forum

De 4,0-liter biturbo V8-motor met 338 kW / 460 pk en 620 Nm koppel, 14 kW / 20 pk en 20 Nm meer dan zijn voorganger, zorgt voor verbeterde prestaties onder alle rijomstandigheden. De acceleratie van 0 naar 100 km/u kost beide GTS-modellen met het Sport Chrono Pakket 4,5 seconden; 0,6 seconden sneller dan voorheen. De topsnelheid bedraagt 270 km/u; een toename van 8 km/u. Een verlaagd onderstel, een uiterlijk dat geen misverstand laat bestaan over zijn capaciteiten en een verbeterde uitrusting maken het nieuwe GTS-pakket compleet.

Porsche Cayenne

Met de 4,0-liter V8 die Porsche ook gebruikt voor het topmodel van de Cayenne zijn de nieuwe GTS-modellen krachtiger en tegelijk efficiënter dan voorheen, wat onder meer te danken is aan de optimaal functionerende 8-traps Tiptronic S automaat, adaptieve uitschakeling van de cilinders, directe brandstofinspuiting met centraal geplaatste injectoren en een uitgekiend warmtemanagement. De sportiefste Cayenne-modellen verbruiken 14,1 tot 13,3 liter brandstof per 100 kilometer volgens de WLTP-norm.

Het sportuitlaatsysteem speelt bij de Cayenne GTS en Cayenne GTS Coupé een belangrijke rol in de GTS-beleving door het unieke geluid van de V8 extra kracht bij te zetten. Een nieuwe ontwikkeling is het hoogfrequente sportuitlaatsysteem met twee centraal geplaatste ovalen uitlaatpijpen, dat exclusief voor de Cayenne GTS Coupé en in de toekomst ook voor de Cayenne Turbo Coupé wordt aangeboden, altijd in combinatie met het optionele lichtgewicht sportpakket.

De standaard stalen vering inclusief de actieve dempers van het Porsche Active Suspension Management (PASM) brengt de carrosserie twintig millimeter dichter bij het asfalt. Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) behoort tot de standaarduitrusting. In combinatie met de standaard 21 inch RS Spyder Design wielen en de royaal bemeten remschijven (390x38 millimeter voor, 358x28 millimeter achter) met rode remklauwen beloven deze specificaties een puur sportwagengevoel. Voor meer stopkracht zijn PSCB (Porsche Surface Coated Brake) of PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake) optioneel leverbaar. Andere opties zijn de driekamer-luchtvering met een tien millimeter verlaagd onderstel, achterasbesturing en actieve rolstabilisatie Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC).

Het standaard SportDesign Pakket in combinatie met talrijke zwarte accenten zorgt naar goede traditie bij een GTS weer voor een kenmerkende uitstraling. De 21 inch RS Spyder Design wielen zijn gespoten in zijdeglans zwart. De LED-koplampen van het Porsche Dynamic Light System (PDLS) en de led-achterlichtstrip zijn donker getint. De voorste luchtinlaten, de raamlijsten, de uitlaatpijpen van het sportuitlaatsysteem en de opschriften op de achterzijde zijn ook zwart.

Een andere traditie bij een GTS is het gebruik van alcantara in het interieur. Dat materiaal is terug te vinden op de hemelbekleding, op de middenbanen van de stoelen en op de armleuningen van de middenconsole en de portieren. Samen met het donker geborstelde aluminium onderstreept het de GTS-signatuur. De standaard sportstoelen met 8-voudige verstelling behoren exclusief tot het GTS-pakket en bieden optimale zijdelingse steun. Op de voorportieren, dorpellijsten, toerenteller en hoofdsteunen zijn de drie veelzeggende letters 'GTS' terug te vinden. De GTS-versies kunnen verder gepersonaliseerd worden met onder meer het GTS-interieurpakket met extra kleuraccenten, zoals bijvoorbeeld sierstiksels in karmijnrood of krijt.

De nieuwe GTS-versies van de Cayenne zijn per direct te bestellen voor een consumentenadviesprijs van € 178.900 voor de Cayenne GTS en € 183.800 voor de Cayenne GTS Coupé. De levering bij de Nederlandse Porsche Centra start in juli 2020.

Nieuwe vloermatten voor de Cayenne?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

Porsche lanceert Cayenne PHEVPorsche lanceert Cayenne PHEV
13 augustus 2019
Cayenne Coupe nu ook als S met 440 pkCayenne Coupe nu ook als S met 440 pk
15 mei 2019
Porsche Cayenne nu ook als PHEVPorsche Cayenne nu ook als PHEV
1 mei 2018
Nieuw infotainment voor PorscheNieuw infotainment voor Porsche
21 september 2017
 

Info

Forum