26 juli 2010
Audi A7

Audi A7

Audi onthult A7 Sportback

26 juli 2010 | Audi introduceert de A7 Sportback. Het is een 4,97 meter lange vijfdeurs coupé, die in het Audi-gamma een plek inneemt tussen de A6 en de A8. Audi heeft voor de A7 Sportback vier V6-motoren met directe injectie, start-stoptechniek en remregeneratie beschikbaar: twee benzinemotoren en twee diesels.

Achter de elektrisch bedienbare achterklep gaat 535 liter bagageruimte schuil, die is uit te breiden tot 1.390 liter. In het interieur zijn diverse meer innovaties te vinden, zoals een verbeterde versie van Audi's bedieningssysteem MMI.

Audi A7

Dat is desgewenst uit te breiden met MMI touch, bekend van de Audi A8. De bestuurder kan dan een bestemming of een telefoonnummer invoeren door met zijn vinger op het touchpad te schrijven. Een nieuwe head-updisplay projecteert de belangrijkste gegevens op de voorruit, binnen het blikveld van de bestuurder. Het navigatiesysteem haalt zijn kaarten en gegevens op van Google Earth in combinatie met telefoonvoorbereiding plus. Liefhebbers van muziek kunnen hun hart ophalen met het Bang & Olufsen Advanced Sound System met vijftien speakers en 1.300 watt vermogen.

De Audi A7 Sportback kan de bestuurder enkele zorgen uit handen nemen, zoals rijden in de file. De Adaptive Cruise Control met "Stop and Go" laat de auto zelf versnellen en vertragen van 0 tot 250 km/h tot 0, afhankelijk van het andere verkeer en van gegevens in het navigatiesysteem.

Audi A7

Audi pre-sense is een nieuw pakket veiligheidsmaatregelen, verkrijgbaar in diverse niveaus. Die variëren van het aanspannen van de gordels bij een dreigende aanrijding tot een noodremactie als een ongeval niet meer te vermijden is en de bestuurder niet op eerdere signalen heeft gereageerd. Andere hulpmiddelen zijn Audi side assist, dat verkeersdeelnemers naast en achter de A7 Sportback helpt opmerken, een camera die verkeersborden met snelheidslimieten herkent en een nachtzichtassistent die niet alleen een infraroodbeeld laat zien in het instrumentenpaneel, maar ook wandelaars opmerkt en markeert. Audi Parkeer Assistent kan de A7 Sportback zelf in een parkeervak evenwijdig aan of haaks op de weg sturen.

Ondanks zijn afmetingen is de Audi A7 Sportback relatief zuinig met brandstof. Dat is voor een deel het gevolg van het lage gewicht van de auto, doordat voor de carrosserie veel aluminium is gebruikt. Zou de A7 Sportback geheel van staal zijn gemaakt, dan zou de auto 15 procent zwaarder zijn.

Audi A7

De 2.8 FSI (150 kW/204 pk) en 3.0 TFSI Quattro (220 kW/300 pk) hebben een CO2-emissie van hoogstens 190 g/km. De 3.0 TDI Quattro (180 kW/245 pk) is een volledig nieuw ontwikkelde diesel. Later volgt een voorwielaangedreven 3.0 TDI (150 kW/204 pk) met een CO2-uitstoot van 139 g/km. Elke A7 Sportback is uitgerust met een automatische transmissie: de traploze multitronic in combinatie met voorwielaandrijving en de zeventraps S-Tronic in de Quattro-uitvoeringen.

De prijzen:

  • 2.8 FSI Quattro € 64.800,-
  • 3.0 TFSI Quattro € 73.900,-
  • 3.0 TDI Quattro € 74.900,-