20 juli 2010
Volvo S60

Volvo S60

Volvo S60 vanaf 29 juli in de showroom

20 juli 2010 | Vijf weken eerder dan aangekondigd staat de nieuwe Volvo S60 bij de dealer in de showroom. Vanaf donderdag 29 juli is Volvo's nieuwe Sedan te bewonderen bij de dealer.

"Het is geweldig dat we erin geslaagd zijn de nieuwe S60 eerder in de showroom te krijgen", aldus Ad van Batenburg, Algemeen Directeur Volvo Cars Nederland. "Er is ontzettend veel belangstelling voor de auto, we zijn meer dan tevreden met de ontvangst van de S60".

De prijzen van de nieuwe S60 beginnen bij € 34 995,-. Echter, vanaf de introductie van de S60 is deze verkrijgbaar met speciale Intro Edition leverbaar op de 2.0T, T6, D3 en D5 motoren. Deze uitvoering is voorzien van onder meer 17-inch wielen, RTI navigatie met 7-inch kleurenscherm, high performance audio, regensensor, cruise control en T-Tec bekleding.

Volvo S60

Vermeldenswaardig is verder de Driver Support Line, die Volvo aanbiedt voor € 2.650. Wanneer men deze optie bestelt wordt de S60 voorzien van alle high tech snufjes op het gebied van actieve veiligheid die Volvo's Safety Centre in huis heeft. Het pakket bestaat uit het dodehoek informatiesysteem BLIS, botswaarschuwing, adaptieve cruise control, Distance Alert, Driver Alert, Lane Departure Warning en -indien de auto is voorzien van een automaat- Queue Assist. Dit laatste systeem laat de auto in fileverkeer van 0 - 200 km/u volautomatisch optrekken en afremmen tot stilstand.

De Driver Support Line omvat tevens Volvo's revolutionaire "Pedestrian Detection with Full Auto Brake". Dit systeem maakt gebruik van een radar en een camera en kan tot snelheden van 35 km/u aanrijdingen met voetgangers vermijden.