7 juli 2010
Audi A8 (2010 - 2017)

Audi A8 (2010 - 2017)

Audi en Google winnen Telematics Award

7 juli 2010 | Audi en Google hebben bij de uitreiking van de Telematics Awards 2010 de prijs voor 'Best Embedded Telematics Navigation Product' gewonnen. Het MMI Navigatiesysteem kan op specifieke markten gebruik maken van internetdiensten, waaronder Google Earth.

Audi en Google stelden in al januari 2006 een prototype van een multimediasysteem voor waarmee online diensten van onder andere Google in de auto konden worden gebruikt. Het resultaat van de doorontwikkeling daarvan is nu in de Audi A8 te beleven. De nieuwe Audi A8 kan via een eigen UMTS-module en de dakantenne actuele internetdata binnen halen. Zo is het mogelijk om met de MMI (Multi Media Interface) via Google naar bijvoorbeeld 'points of interest' te zoeken.

De zoekmachine accepteert daarbij termen als delicatessenzaak, schoenwinkel en ziekenhuis. De zoekresultaten worden op het display weergegeven, maar kunnen ook als reisdoel worden ingesteld. Het navigatiesysteem van de Audi A8 kan ook gebruik maken van zowel de data als de weergave van Google Earth.

Audi A8 (2010 - 2017)

De gegevens van navigatiesysteem en de online data van Google Earth worden hierbij samen gebruikt. Die combinatie is nu door de onafhankelijke jury van Telematics Update onderscheiden met de titel 'Best Embedded Telematics Navigation Product'.

De Audi A8 kan optioneel worden voorzien van een WLAN-hotspot voor draadloze internettoegang. Via de geïntegreerde WLAN- en UMTS-module is het mogelijk om in de (rijdende) auto tot acht apparaten als laptops, netbooks, en iPads met het internet te verbinden.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!