20 juni 2010
 

YCC 2010

Nederlanders winnaars in YCC 2010 competitie

20 juni 2010 | Een internationale jury heeft op 19 juni in België, op het racecircuit van Zolder, de winnaars geselecteerd van de vierde Young Creative Chevrolet competitie. De winnende projecten komen uit Oostenrijk (Muziek), Frankrijk (Mode en Video), Portugal (Visuele Kunst) en Engeland (Fotografie). Onze landgenoten Simon Pfaff en Jan Willem van Hees behaalden in de categorie Muziek de derde prijs met hun inzending 'We can make a change'.

Pasa Mustafa, het hoofd van Digital Studios van Endemol U.K. zei dat het duidelijk was dat er 'veel energie was gestoken in de diverse projecten' en dat het voor de jury een behoorlijke opgave was om uit de vele zeer creatieve en uitstekende inzendingen de winnaars te kiezen.

Simon Pfaff en Jan Willem van Hees, studenten aan het Artez Conservatorium uit Enschede behaalden met hun inzending 'We can make a change' de derde prijs en toonden zich daarover uiterst verheugd. Het commentaar van de jury: "Dit is een echte 'rock song' die je niet uit je hoofd kunt krijgen. Het zet je aan om direct in je auto te springen en om een plezierige autorit te maken".

De vierde editie van de Young Creative Chevrolet competitie was met deelnames door 135 kunstacademies uit twintig landen een nog groter succes dan vorig jaar.

YCC 2010

Acht Video, negen Fotografie, dertien Visuele Kunst, elf Mode en zes Muziek projecten werden beoordeeld door een deskundige internationale jury afkomstig van toonaangevende bedrijven zoals RIDE snowboards, Endemol en Lipsy. Ook Wayne Brannon, Chevrolet Europe President en Managing Director, maakte deel uit van de jury en was zeer positief gestemd over de interpretaties door de jonge kunstenaars van het merk Chevrolet. De emoties liepen bij de jurering soms hoog op. "De beslissingen waren veelal lastig met zoveel buitengewoon goede projecten", aldus Brannon. Ook Alain Menu, de succesvolle Cruze-coureur van Chevrolet Racing, had zitting genomen in de jury.

De winnaars krijgen de gelegenheid om nauw samen te werken met professionals in de respectievelijke categorieën tijdens een activiteit en ervaring 'achter de schermen'. Op 29 september zullen de winnende studenten in het zonnetje worden gezet tijdens een grote ceremonie waar zij ook hun geldprijzen zullen ontvangen.

Young Creative Chevrolet is een pan-Europese wedstrijd voor studenten Toegepaste Kunst, en wordt sinds 2007 jaarlijks door Chevrolet Europe georganiseerd (in 2010: Mode, Muziek, Fotografie, Video en Visuele Kunst). Aan de eerste edities werd nog deelgenomen door acht scholen uit acht landen, maar inmiddels doen 135 academies mee uit twintig landen. Door middel van deze contest wil Chevrolet creativiteit bevorderen en jonge kunstenaars steunen in het vroege stadium van hun carrière.

YCC 2010
 
Websitewww.youngcreativechev
Deel via