2 juli 2010
Chevrolet Volt

Chevrolet Volt

Chevrolet Volt maakt Freedom Drive

2 juli 2010 | Chevrolet heeft Texas, New York, New Jersey en Connecticut toegevoegd aan de lijst van markten waar de Volt voor het eerst op de markt zal worden gebracht. De elektrische auto van Chevrolet zal dit weekend een afstand afleggen van 2.842 kilometer van Austin naar New York, waarbij passagiers onderweg 'real-time' verslaggeving zullen doen vanuit de auto.

"Deze tocht is een demonstratie van de vrijheid die de Volt zal verlenen aan zijn eigenaar, de vrijheid om overal naar toe te rijden op ieder gewenst moment", zei Tony DiSalle, director product marketing van de Chevrolet Volt.

Geïnteresseerden kunnen de reis van de Volt volgen via de diverse sociale media sites van Chevrolet waaronder Chevrolet Volt Facebook, het @ChevyVolt Twitter account, de Chevrolet Posterous pagina en de ChevroletVoltAge.com pagina, waar bezoekers foto's, video's en teksten kunnen vinden over de positie van de Volt en zijn vorderingen. Gedurende de vier dagen stopt de Volt op diverse plaatsen, zoals Little Rock, Nashville, Roanoke, Washington, D.C.,Philadelphia en uiteindelijk New York City.

De 'Freedom Drive' demonstreert de capaciteit van de Chevrolet Volt om ruim 60 kilometer te rijden met pure elektrische aandrijving, terwijl de actieradius ruim 500 kilometer bedraagt met elektrische aandrijving. Voor ritten tot maximaal 65 kilometer gebruikt de Volt uitsluitend elektrische energie uit zijn 16-kWh lithium-ion accu. Wanneer de accu bijna leeg is zorgt een generator voor de opwekking van stroom om de actieradius met ruim 450 kilometer te vergroten op een volle tank brandstof.

Chevrolet Volt

Volgens de Amerikaanse autoriteiten zullen zo'n 34,9 miljoen reizigers dit weekend op weg zijn om de 'Fourth of July' feestdag te vieren. Daarbij zal de auto het belangrijkste vervoermiddel zijn.

Chevrolet versnelt de nationale introductie van elektrische voertuigen als reactie op de groeiende interesse in de Volt van consumenten uit het gehele land. Chevrolet maakt dan ook bekend dat het aantal introductiemarkten is uitgebreid naar zeven Staten, waaronder nu ook Californie, Washington D.C. en Michigan. De marktlancering in Austin, Texas en New York City zal eind dit jaar plaatsvinden. Chevrolet-dealers in de rest van de Staten Texas en New York, als ook New Jersey en Connecticut krijgen de Volt begin 2011 in de showroom. De Volt zal in twaalf tot achttien maanden na de introductie in alle vijftig Staten leverbaar zijn.

DiSalle maakte verder bekend dat Chevrolet in 2011 10.000 Volts zal produceren, terwijl voor 2012 de productieplanning 30.000 Volts bedraagt. Voordat de Chevrolet-dealers de Volt voor verkoop zullen krijgen moeten ze specifieke verkoop- en servicetrainingen gevolgd hebben. Ook zullen ze een oplaadstation in hun bedrijf geïnstalleerd moeten hebben.