2 juli 2010
 

Audi

Tafelvoetbalspel van Audi Design gaat in productie

2 juli 2010 | Twee jaar geleden presenteerde Audi als stijloefening een tafelvoetbalspel. Dit spel, dat opvalt door de overwegend ronde vormgeving, gaat nu in beperkte serieproductie. In totaal worden twintig exemplaren gemaakt. De prijs van het exclusieve voetbalspel is vastgesteld op 12.900 euro.

Het voetbalspel wordt grotendeels met de hand gemaakt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van hout dat met aluminium en kunststof wordt versterkt.

Audi

Volgens Wolfgang Egger, hoofddesigner van Audi, is het een bijzondere uitdaging om het typerende design van de auto's van Audi te vertalen naar andere gebruiksvoorwerpen: "Bij dit voetbalspel hebben we gekozen voor vloeiende, grote vlakken die worden afgewisseld met scherpe lijnen. Het frame van geborsteld aluminium zorgt daarbij samen met de witte basiskleur voor een spannend contrast".

Inmiddels hebben in Audi's opleidingswerkplaatsen in Ingolstadt en Neckarsulm tien leerlingen in een jaar tijd tien exemplaren van het spel gebouwd. Dit handwerk vond plaats onder het toeziend oog van het Audi Design-team in München. Deze tien exemplaren vormen de basis voor de beperkte serieproductie die wordt uitgevoerd door gerenommeerde tafelvoetbalfabrikant Leonhart.

Audi

Het voetbalspel is inmiddels getest door de Duitse tafelvoetbalkampioen Thomas Przesdzink. Zijn oordeel: "Het tafelvoetbalspel ziet er fantastisch uit en de speeleigenschappen zijn perfect, het is zonder problemen inzetbaar bij competities en toernooien".

Het tafelvoetbalspel van Audi Design is te bestellen bij de Audi-dealer.

Audi Audi
 
Websitewww.audi.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!