22 juni 2010
 

Peugeot

Peugeot herziet occasion-label

22 juni 2010 | Sinds de start van het Leeuwekeur programma in 1997 zijn er tot op heden 150.000 gebruikte auto's verkocht. In aansluiting op de nieuwe merkidentiteit van Peugeot wordt nu ook het Leeuwekeur programma vernieuwd. Het programma wordt voortgezet onder de naam Peugeot Leeuwekeur Occasions en heeft voortaan twee garantielabels: Leeuwekeur Plus en Leeuwekeur Comfort.

Leeuwekeur Plus vervangt het huidige programma voor auto's tot en met vier jaar oud en minder dan 80.000 km. De bijbehorende garantietermijn is 12 maanden. Het nieuwe label, Leeuwekeur Comfort, richt zich op het oudere segment van auto's van vijf tot en met acht jaar en met maximaal 120.000 km, en een garantietermijn van zes maanden.

De labels kennen een verschil in garantieperiode en garantiedekking, maar voor beide labels geldt dat auto's alleen in aanmerking komen indien zij bij aflevering voldoen aan het Peugeot keurmerk, een kwaliteitsinspectie op meer dan 120 punten. Het nieuwe label, Leeuwekeur Comfort, is belangrijk voor Peugeot, want 45% van de door het Peugeot netwerk verkochte occasions valt binnen dit segment.

Peugeot

De consument kan er bij de aankoop voor kiezen om de standaard garantie te verlengen naar maximaal 36 maanden. In dat geval betaalt de consument 50% van het standaard tarief; hiermee kan het voordeel oplopen tot 395 euro.

Alle Peugeot dealers nemen deel aan het Peugeot Leeuwekeur Occasions programma, met in totaal 160 vestigingen. De Peugeot dealerorganisatie verkoopt jaarlijks 22.000 occasions waarvan ongeveer 15.000 met Peugeot Leeuwekeur garantie.

Peugeot
 
Websitewww.peugeot.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!