18 juni 2010
Nissan Juke

Nissan Juke

Nissan maakt prijs Juke bekend

18 juni 2010 | De Nissan Juke zal leverbaar zijn vanaf 18.900 euro. Het gaat hier om een richtprijs. Nissan Nederland wacht nog met het bekendmaken van de definitieve prijzen totdat de auto is gehomologeerd en bekend is welke invloed de CO2-uitstoot heeft op de hoogte van de BPM-heffing. De richtprijs kan dus nog iets hoger of lager uitpakken.

Met het design van de Juke mikt Nissan op individualisten en op mensen die gevoelig zijn voor nieuwe trends. De crossover staat stoer hoog op de wielen, maar heeft de taille en daklijn van een coupé. Daarbij belooft hij het praktische van een vierdeursauto.

De Juke komt later dit jaar op de markt met een keuze uit een 1,6-liter benzinemotor van 86 kW (117 pk) en een nieuw ontwikkelde direct ingespoten turbobenzinemotor 1.6 DIG-T van 140 kW (190 pk). Verder is er een 1.5 dCi-dieselmotor van 81 kW (110 pk) beschikbaar.

Nissan Juke

De Juke wordt leverbaar met elektronisch aangestuurde vierwielaandrijving; een doorontwikkeling van Nissans All Mode 4x4i-systeem en in dit geval met Torque Vectoring System (TVS) op de achteras om de aandrijfkracht traploos over het linker- of rechterachterwiel te verdelen. De vierwielaandrijving is in combinatie met een Xtronic CVT automatische transmissie.

Kopers kunnen kiezen uit drie in luxe oplopende uitvoeringen: Visia, Acenta en Tekna. De basisuitvoering Visia is voorzien van ABS/EBD, airconditioning, een tripcomputer, acht airbags, elektrisch bedienbare ramen en een radio/cd-speler.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!