28 mei 2010
Land Rover Freelander 2

Land Rover Freelander 2

Land Rover produceert 200.000e Freelander 2

28 mei 2010 | Land Rover heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: op 21 mei jl. werd in de Halewood-fabriek in Liverpool de 200.000e Freelander 2 geproduceerd. Dit is drie jaar na de start van de productie.

De auto, een Freelander 2 TD4_e in Biscay Blue, is bestemd voor een klant in Groot-Brittannië, Land Rover's grootste markt. De Freelander 2 was begin 2009 de eerste Land Rover die werd uitgerust met een stop/start-systeem om brandstofverbruik en CO2-emissie te reduceren. Sindsdien is het systeem standaard op alle handgeschakelde diesels van de Freelander 2; bijna 50% van alle wereldwijd verkochte Freelanders 2 wordt ermee uitgerust.

Land Rover Freelander 2

Ter gelegenheid van de feestelijke gebeurtenis verklaarde Michael Straughan, Operations Director van Halewood: "Dit resultaat is te danken aan de werknemers in Halewood, die sinds de introductie van de Freelander 2 continu verbeteringen hebben aangedragen en doorgevoerd om de klanttevredenheid te maximaliseren. Ik wil dan ook alle medewerkers van Halewood feliciteren met dit fantastische teamresultaat".

Land Rover's wereldwijde positieve verkoopresultaten blijven zich voortzetten, met een groei van 29,7 % in april en een plus van 35,2 % over het jaar tot nu toe. Groot-Brittannië blijft de grootste markt voor de Freelander 2, met een verkoopgroei van 79,3 % in de eerste vier maanden van 2010 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!