9 mei 2010
Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze Volt op circuit Zolder

9 mei 2010 | Van 5 tot en met 9 mei werd op het Circuit Zolder de 'Clean Week' georganiseerd. Het vijfdaagse evenement was bedoeld om geïnteresseerden een update te geven over alternatieve en toekomstgerichte technologieën in het kader van duurzame mobiliteit. Chevrolet was één van de hoofdrolspelers tijdens dit evenement met demonstraties door de Cruze WTCC en de Cruze Volt.

Een opvallende verschijning op de beroemde Omloop was een witte Chevrolet Cruze. Onderhuids beschikt deze Cruze over de volledige, elektrische aandrijflijn van de Volt. Deze elektrische auto heeft een 'Extended Range' configuratie. Na 60 kilometer puur elektrisch rijden wordt de actieradius verlengd tot 500 kilometer. De eerste zestig kilometer wordt de elektromotor gevoed door een lithium-ion accu, waarna een kleine generator automatisch wordt ingeschakeld voor de elektrische lading van de accu.

Chevrolet Cruze

Diverse Chevrolets Cruze met Volt-techniek worden wereldwijd ingezet als 'laboratoriumwagen'. Met de Cruze worden door de Chevrolet-ingenieurs honderdduizenden testkilometers, in de poolcirkel, de Sahara maar ook en vooral in het drukke stadsverkeer van New York, Detroit en Los Angeles gereden.

Om te bewijzen dat de Cruze met Volt-techniek een realistische auto is, reden Rob Huff en Alain Menu met de Cruze Volt Mule en de Cruze WTCC demowagen enkele ronden een 'side-by-side' over het Circuit Zolder.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!