29 april 2010
Audi TT

Audi TT

Vernieuwde Audi TT vanaf 39.700 euro

29 april 2010 | Audi start in juli met de levering van de gefacelifte TT. Zowel de Coupé- als de Roadster-uitvoering is te herkennen aan een markanter front met onder meer LED-dagrijverlichting. De vier- en vijfcilindermotoren zijn geoptimaliseerd met betere prestaties en (vooral) een lager verbruik tot gevolg. De vernieuwde Audi TT is leverbaar vanaf 39.700 euro (1.8 TFSI).

Het uiterlijk van de Audi TT-modellen is vooral in detail verfijnd. Eyecatchers zijn de vergrote luchtinlaten vóór, een in zwarte hoogglanslak gespoten grille en de dagrijverlichting door middel van LED-technologie. Het interieur is nu hoogwaardiger. De leren bekleding bijvoorbeeld ondergaat een speciale behandeling waardoor de opwarming in volle zon sterk wordt beperkt.

Audi TT

De nieuwe TT is leverbaar met geoptimaliseerde vier- en vijfcilinder motoren, waaronder de 2.0 TDI-dieselmotor. Alle motoren hebben directe inspuiting in combinatie met turbotechnologie en recuperatie (omzetting van remenergie in elektriciteit). Vergeleken met hun voorgangers, zijn deze motoren tot 14% zuiniger. De 155 kW (211 pk) sterke nieuwe 2.0 TFSI bijvoorbeeld verbruikt gemiddeld 6,6 l/100 km. Het vermogensspectrum reikt van 118 kW (160 pk) voor de 1.8 TFSI tot 250 kW (340 pk) voor de TT RS.

In goede Audi-traditie is de vernieuwde TT ook leverbaar in Pro line-uitvoering. Tegen een meerprijs wordt de standaarduitrusting dan uitgebreid met een diefstalalarm (SCM 3), parking system achter, een multifunctioneel driespaaks lederen stuur, Xenon plus verlichting en een DVD-navigatie systeem. Daarnaast is voor de TTS en TT RS Bose Surround Sound.

Audi TT

De prijslijst begint bij € 39.700,- voor de TT Coupé 1.8 TFSI. De TT Roadster 1.8 TFSI is leverbaar vanaf € 42.500,-. De TT Coupé 2.0 TDI quattro staat in de prijslijst voor een bedrag van € 50.100,- (alle prijzen inclusief BTW en BPM). De levering start in juli.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!