21 april 2010
 

GM

GM opent Seoul Advanced Design Studio

21 april 2010 | General Motors heeft deze week de opening van de Seoul Advanced Design Studio aangekondigd, in het hart van de wereldwijde designhoofdstad van 2010. De studio is gevestigd in de wijk Gangnam, die niet alleen als het mooiste en meest stijlvolle deel van de Koreaanse hoofdstad wordt gezien, maar ook als één van de meest trendy buurten.

"Onze autodesigners halen hun inspiratie uit het leven en Gangnam is een plek waar mensen design, stijl en mode aanbidden", verklaart Ed Welburn, GM Vice President of Global Design. "Onze Koreaanse designers streven iedere dag weer perfectie na en zijn omgeven door enkele van de belangrijkste merken en modehuizen ter wereld. Dat creëert voor hen een ideale locatie om hun creatieve geest de vrije loop te laten".

GM

GM Daewoo President en CEO Mike Arcamone benadrukte dat design een zeer belangrijk element blijft vormen in het succes van de onderneming. "Onze veelgeprezen Koreaanse ontwerpers waren verantwoordelijk voor de Chevrolet Cruze, de Spark en de nog te introduceren Aveo (die lokaal als Lacetti Premiere, Matiz en Gentra worden verkocht)", aldus Arcamone. "De Seoul Advanced Design Studio geeft blijkt van GM's steun aan GM Daewoo, en op onze beurt onze steun aan Seoel, dat een jaar lang invulling geeft aan zijn status als World Design Capital"

Het GM Daewoo Design Center, één van de tien wereldwijde designcentra van GM en de designbasis voor GM's wereldwijde mini en compacte modellen, heeft zijn geavanceerde designmogelijkheden van het hoofdkantoor in Bupyeong (Incheon) verplaatst naar Seoel, om de functies en specialiteiten van de studio verder te verbeteren.

GM

De nieuwe locatie van de Seoul Advanced Design Studio in Gangnam bevindt zich in het hart van het nationale centrum van cultuur, kunst, mode en de industrie. Het biedt de nieuwe organisatie de mogelijkheid om deel te nemen aan het grote aantal designprogramma's dat wordt uitgevoerd in Seoel, dat als World Design Capital in de voetsporen trad van de Italiaanse stad Turijn. Gangnam is één van Seoel's meest bruisende wijken en een thuishaven voor talloze wereldwijde en Koreaanse merken en honderden trendy clubs, restaurants en kunstgalerieën.

De Seoul Advanced Design Studio biedt werkgelegenheid aan dertig designers en andere medewerkers. Zij zijn gespecialiseerd in zowel de interieur- als exterieurstyling van wereldwijde mini en compacte auto's, doen onderzoek naar kleur- en materiaaltrends en hebben zich bekwaamd in geavanceerde elektronica, digitaal design en studio engineering. Hun werk zal een bijdrage leveren aan de toekomstige designrichting van GM Daewoo en General Motors.

GM GM
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via