9 april 2010
 

Volkswagen

BlueMotion is World green car of the Year

9 april 2010 | De BlueMotion-modellen van Volkswagen zijn op de New York International Autoshow onderscheiden met de eervolle titel 'World Green Cars 2010'. De BlueMotion-uitvoeringen van de Polo, Golf en Passat kregen de onderscheiding van de 59-koppige jury van de World Car of The Year-organisatie.

De BlueMotion-modellen van Volkswagen beschikken stuk voor stuk over technieken die het brandstofverbruik sterk verminderen zonder dat dit ten koste gaat van prestaties of comfort. Tot deze BlueMotionTechnologies behoren onder andere een Start-Stop-systeem, het omzetten van remenergie in elektriciteit (recuperatie), een speciaal motormanagement, aangepaste overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak, maar ook banden met een lage rolweerstand en een uitgebreid pakket aan aerodynamische maatregelen.

Volkswagen

Elk afzonderlijk element zorgt al voor een verlaging van het brandstofverbruik, maar samen vormen de BlueMotionTechnologies helemaal een krachtige combinatie, zo vindt de jury, die de World Green Cars Awards op basis van een evaluatie van technische gegevens én rijtests toekent: "Het is niet noodzakelijk om een elektrische motor en een zwaar accupakket toe te voegen om de maatstaf in efficiency te zijn. Met de common-rail dieselmotoren als basis, behoren de BlueMotion-modellen van Volkswagen tot de zuinigste auto's die verkrijgbaar zijn. Met een Passat BlueMotion bijvoorbeeld is het mogelijk om met een volle tank meer dan 1.000 kilometer te rijden. Als het om de efficiency van verbrandingsmotoren gaat, zijn de BlueMotion-modellen van Volkswagen op dit moment de ultieme keus".

Volkswagen
 
Websitewww.volkswagen.nl
Deel via