8 april 2010
 

Audi

Audi publiceert boekt over 30 jaar Audi Sport

8 april 2010 | Audi is al jaren lang actief in de autosport. Al 30 jaar is Audi Sport succesvol. Dit verhaal is nu na te lezen in het nieuwe boek "30 Jahre Audi Sport - 30 Jahre Quattro", dat vanaf medio april in het Duits en Engels verkrijgbaar is.

Dat zowel Audi Sport, de competitie-afdeling van de fabriek in Ingolstadt, als de 'Quattro'-vierwielaandrijving dit jaar het 30-jarig bestaan viert, is geen toeval. Met de eerste Audi Quattro begon in 1980 immers de succesvolle sporthistorie van het Audi-fabrieksteam, die auteur Alexander von Wegner in het 208 pagina's tellende boek gedetailleerd weergeeft. Bij zijn naspeuringen maakte hij gebruik van het archief van Audi en hij sprak met alle vroegere topfunctionarissen van Audi Sport en tal van bekende coureurs. Ook de huidige Audi-sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich komt uitgebreid aan het woord.

Het resultaat van deze inspanningen is het eerste volledige overzicht van de geschiedenis van Audi Sport. Elke periode wordt uitgebreid geanalyseerd en via in totaal ruim 400 deels nog niet eerder gepubliceerde foto's in beeld gebracht. Een unieke opname toont bijvoorbeeld de eerste twaalf medewerkers van Audi Sport voor het bedrijfspand, een voormalige supermarkt aan de Ringlerstrasse in Ingolstadt, waar de sportafdeling tot op de dag van vandaag gevestigd is.

Audi

Alle rally- en raceauto's werden daar ontwikkeld, van de 'oer-Quattro' (die naderhand als R1 werd aangeduid) tot de huidige Audi R8 LMS, die de interne projectcode R16 draagt. In het boek worden alle auto's uitvoerig gepresenteerd. Tekeningen op groot formaat roepen de herinneringen aan de spectaculairste ontwikkelingen van Audi Sport op.

Een uitvoerig gedeelte met alle resultaten die het fabrieksteam in de afgelopen drie decennia behaalde vormt de afsluiting van het boek. Het voorwoord is van Audi-sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich. Rupert Stadler, voorzitter van de raad van bestuur van Audi AG, schreef een introductie. Het boek '30 Jahre Audi Sport – 30 Jahre Quattro' is vanaf 12 april verkrijgbaar. Het telt 208 pagina's en heeft formaat 235 x 330 mm. Verkoopprijs (in Duitsland) 29,90 Euro. ISBN-nummers: 978-3-940672-22-3 (Duitstalige uitgave), 978-3-940672-23-0 (Engelstalige uitgave).

Audi
 
Websitewww.audi.nl
Deel via