6 april 2010
Audi A1

Audi A1

Audi A1 vanaf 17.500 euro

6 april 2010 | De Audi A1 heeft een voorlopige vanafprijs van € 17.500,-. Begin mei volgt de volledige prijslijst met de definitieve prijzen van alle uitvoeringen. De levering van dit nieuwe model start in september.

De A1 heeft de voor Audi zo typerende single frame grille en koplampen waarin dagrijverlichting is opgenomen, en de 'tornadolijn' die over de zijkant van de auto schuin omhoog loopt. De achterlichten onderstrepen door hun specifieke vorm de breedte van de A1. Ook deze achterlichten kunnen worden geleverd met LED-technologie.

Audi A1

De carrosserie bestaat voor tweederde uit lichte metaalsoorten, waardoor het totaalgewicht slechts 221 kilo bedraagt. De lage Cw-waarde van 0,32 draagt eveneens bij aan vermindering van het brandstofverbruik.

Alle modellen zijn voorzien van een start-stopsysteem en recuperatie van remenergie. Voorzien van de optionele, nieuw ontwikkelde zeventraps S tronic transmissie met dubbele koppeling is de A1 zuiniger dan met de standaard handgeschakelde versnellingsbak.

Audi A1

Tot slot wordt de Audi A1 louter geleverd met direct ingespoten benzine- en dieselmotoren. De basisversie is voorzien van een 1,2-liter TFSI-krachtbron van 63 kW (86 pk) met een koppel van 160 Nm vanaf 1.500 t/min. Het gemiddelde verbruik bedraagt 5,1 l/100 km en de CO2-uitstoot 119 g/km.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!