2 april 2010
Chevrolet Volt

Chevrolet Volt

Eerste Chevrolet Volt geproduceerd

2 april 2010 | Het beproeven van het productieproces voor de Chevrolet Volt is op 31 maart een belangrijke mijlpaal gepasseerd, toen de eerste voorproductie Volt van de lopende band rolde in de Detroit Hamtramck assemblagefabriek. Deze voorserieversies van de Volt zullen niet aan klanten worden verkocht, maar worden gebruikt om ervoor te zorgen dat alle fases van het productieproces zullen voldoen aan de kwaliteitseisen die door het Volt engineeringteam zijn gesteld.

De assemblagemedewerkers zullen de komende maanden veel meer voorserie Volts fabriceren. Deze auto's zullen nauwkeurig worden beoordeeld door productie engineers in voorbereiding op de serieproductie later dit jaar.

"Wij hebben een erg toegewijde staf van ervaren medewerkers in deze fabriek en dankzij hun voorbereiding en training hebben onze mensen hier het voorrecht gekregen om GM de toekomst binnen te leiden met deze auto", zei de manager van de Detroit-Hamtramck fabriek, Teri Quigley.

Chevrolet Volt

Om kosten te reduceren en flexibele productietechnologieën te maximaliseren, worden diverse elementen voor productie van de Volt hergebruikt. Ze zijn afkomstig uit andere GM-fabrieken en worden geïnstalleerd in de plaatwerkerij van de Detroit-Hamtramck fabriek.

De Volt is een elektrische auto met 'extended range' mogelijkheden. Hij is ontworpen om zo'n 60 kilometer puur op elektriciteit te kunnen rijden zonder benzine te verbruiken of emissies uit te stoten. Wanneer de lithium-ion batterij in de Volt leeg is, wordt automatisch een motorgenerator ingeschakeld om de totale actieradius te vergroten tot meer dan 500 kilometer alvorens er getankt of gestopt moet worden om de batterij op te laden. De prijs van de Chevrolet Volt in Nederland is nog niet bekend.