31 maart 2010
Audi RS5

Audi RS5

Audi maakt prijs RS5 bekend

31 maart 2010 | De Audi RS5, die op de autotentoonstelling van Genève zijn publieksdebuut beleefde, is vanaf heden te bestellen voor prijzen vanaf € 112.500,-. De coupé beschikt over een 331 kW (450 pk) sterke 4,2-liter V8 in combinatie met een zeventraps S tronic-transmissie. Een nieuw ontwikkeld tussendifferentieel draagt bij aan een optimale krachtoverbrenging op de vier aangedreven wielen. Daarbij valt de Audi RS5 op door een extra sportief uiterlijk.

De direct ingespoten 4,2-liter V8-motor van de Audi RS5 is nauw verwant aan de krachtbron van de Audi R8. Het maximale vermogen van 331 kW (450 pk) komt vrij bij 8.250 t/min. Mede dankzij de snel schakelende zeventraps S-Tronic transmissie (standaard) neemt de sprint van 0-100 km/h slechts 4,6 seconden in beslag. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. Op speciaal verzoek kan de topsnelheid worden afgeregeld op 280 km/h.

Audi RS5

Het gemiddelde verbruik bedraagt 10,8 l/100 km. Dit komt mede op het conto van de standaard toepassing van recuperatie (het omzetten in elektriciteit van de energie die vrijkomt bij het remmen), de lage interne weerstand van de motor en de zeer efficiënte oliepomp.

Zoals elk RS-model van Audi, heeft ook de RS5 Quattro vierwielaandrijving. De RS5 is het eerste Quattro-model dat gebruik maakt van het zogenaamde "kroonwieldifferentieel", een compact en licht zelfsperrend tussendifferentieel. Dankzij dit differentieel kan tot 70% van de aandrijfkracht naar de voorwielen worden overgebracht en tot 85% naar de achterwielen; dit gebeurt volautomatisch op basis van informatie van diverse sensoren (ESP, ABS etc.). Onder normale omstandigheden gaat 60% van de aandrijfkracht naar de achterwielen. De basisopzet is daarmee zeer sportief. Een sportdifferentieel achter is optioneel.

Audi RS5

De RS5 is duidelijk herkenbaar als sportief topmodel. Hij valt onder meer op door zijn brede spatborden, de 19 inch lichtmetalen wielen (20 inch is optioneel), het verlaagde onderstel, de ovalen uitlaatpijpen en de extra (grote) koelluchtopeningen en de automatisch tevoorschijn komende achterspoiler (vanaf 120 km/h). Ook de Xenon plus koplampen en de LED-dagrijverlichting benadrukken het hightech karakter van de auto nog eens.

De RS5 beschikt altijd over een Audi sound system, MMI navigatie, telefoonvoorbereiding, metallic lak, een driespaaks multifunctioneel sportstuur, pedalen en voetsteun in aluminium look, supersportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en leder/alcantara bekleding, Audi parking system plus, diefstalarm (SCM goedgekeurd), voorbereiding voor het voertuigvolgsysteem en een automatisch dimmende binnenspiegel.

Audi RS5

De consumentenprijs voor de Audi RS5 bedraagt € 112.500,- inclusief BPM en BTW. Bestellingen kunnen vanaf heden worden geplaatst. De levering start in juni.