22 maart 2010
 

Saab

Saab hervat productie

22 maart 2010 | Saab heeft de productie in zijn fabriek in Trollhättan vandaag, nog geen maand na de overname van het Zweedse merk door Spyker cars N.V., weer gestart. Met het opstarten van de productie begint een nieuw tijdperk voor Saab als onafhankelijk bedrijf. Jan Åke Jonsson CEO van Saab Automobile, Spyker Cars CEO Victor Muller en Gunnar Brunius directeur van de fabriek in Trollhättan woonden het heuglijke moment bij.

"De hervatting van de productie is een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf", zei Jan Åke Jonsson vandaag. "We zijn nu een onafhankelijke fabrikant en ik ben verheugd dat ik de start van productie samen met het fabriekspersoneel heb kunnen vieren. Het personeel heeft een enorme betrokkenheid tegenover het bedrijf getoond".

Saab

De eerste auto die van de productieband rolde, was de nieuwe 9-5, bestemd om de laatste kwaliteitstests te ondergaan. De productie van klantenauto's start in mei, de levering van het model aan de dealers vindt in juni plaats. Ook de Saab 9-3 Cabrio rolde vandaag van de band. Dit model wordt voor het eerst in zijn geschiedenis in Trollhättan gebouwd, waarmee de concentratie van de productieactiviteiten van Saab in Zweden een feit is. Met de introductie van de nieuwe 9-5 Estate volgend jaar, zullen in totaal vijf modellen worden geproduceerd in de fabriek.

Victor Muller, CEO van Spyker Cars: "Iedereen bij Saab heeft enorm hard gewerkt om dit belangrijk moment te kunnen bereiken. Vandaag werd de productie herstart met een nieuwe Saab 9-5 als eerste model van de band; een perfect symbool om aan te duiden dat een nieuw tijdperk is begonnen".

Saab
 
Websitewww.saab.nl
Deel via