11 maart 2010
Mini Countryman

Mini Countryman

MINI Countryman leverbaar vanaf 24.460 euro

11 maart 2010 | De MINI Countryman krijgt een basisprijs van 24.460 euro. De MINI One, One D en Cooper D Countryman vallen in de 20 procent bijtelling categorie en alle modellen zijn voorzien van een groen energielabel. Omdat de auto tevens in aanmerking komt voor de Europese typegoedkeuring als Sedan/Touring vormt de MINI Countryman ook een nieuw alternatief voor leaserijders.

De MINI Countryman slaat een brug tussen de klassieke MINI en het concept van een SUV. De auto biedt een veelzijdig interieur en een verhoogde zitpositie. De MINI heeft er een extra dimensie bij gekregen met optionele en volledig variabele ALL4 vierwielaandrijving.

Mini Countryman

Het complete prijzenoverzicht ziet er als volgt uit:

  • MINI One Countryman 24.460 euro
  • MINI Cooper Countryman 28.065 euro
  • MINI Cooper S Countryman 34.025 euro
  • MINI Cooper S Countryman ALL4 36.415 euro
  • MINI One D Countryman 27.680 euro
  • MINI Cooper D Countryman 31.095 euro
  • MINI Cooper D Countryman ALL4 34.105 euro

De rugleuning van de standaard driepersoons achterbank kan traploos in hellingshoek versteld worden. Daarnaast kan de bank in een verhouding van 40:20:40 neergeklapt worden. Op deze manier is de beschikbare bagageruimte variabel van 350 tot 1.170 liter inhoud. Als optie zonder meerprijs kunnen vier individuele zitplaatsen geleverd worden. De MINI Center Rail strekt zich dan bovendien als multifunctionele middenconsole van voor naar achter door het gehele interieur. Op de Center Rail kunnen verschillende items vast geklikt en verschoven worden die handig zijn om binnen handbereik te hebben.

Mini Countryman

Elke MINI Countryman is standaard voorzien van onder meer airconditioning, radio/CD-speler met vier luidsprekers en veiligheidsvoorzieningen zoals DSC stability control, twee airbags, sidebags en windowbags, driepunts veiligheidsgordels op alle zitplaatsen en ISOFIX bevestigingen voor kinderzitjes. Ook de MINI Center Rail maakt deel uit van de standaarduitrusting.

Naar goed MINI gebruik kan ook de MINI Countryman weer geheel naar eigen smaak worden uitgerust. Zo zijn optioneel diverse high-end audio en navigatiesystemen beschikbaar. In combinatie met het nieuwe MINI Connected is er de mogelijkheid om functionaliteiten van een iPhone of smartphone in de auto te integreren. Extra handig voor de zakelijke rijder om bijvoorbeeld tijdens een telefoongesprek de agenda te kunnen inzien en leuk voor onderweg om bijvoorbeeld webradio te beluisteren.

Mini Countryman

Verder zijn uiteraard vele verschillende lakkleuren en interieurcombinaties mogelijk. Exclusieve opties als een elektrisch bedienbaar panorama schuif-/kanteldak, adaptieve xenon koplampen, een verwarmde voorruit en lichtmetalen wielen van 16 tot 19 inch zijn eveneens leverbaar. Met de performance parts van John Cooper Works (inclusief verlaagd sportonderstel) wordt de MINI Countryman sportiever. Opvallend is dat voor het eerst op een MINI nu ook vierwielaandrijving leverbaar is.