4 maart 2010
 

Mercedes-Benz 300 SL

EZ Powersteering nu ook voor Mercedes 300 SL

4 maart 2010 | EZ Powersteering, specialist op het gebied van elektrische stuurbekrachtiging voor klassieke auto's, heeft onlangs de 100ste conversie toegevoegd aan hun gamma, een Mercedes 300 SL voorzien van een compleet nieuwe, op maat gemaakte, stuurbekrachtiging.

Het aanbod bestaat nu uit honderd uiteenlopende klassiekers, waaronder exoten als Ferrari, Bugatti en Aston Martin als meer alledaagse auto's zoals MG, Fiat en Volkswagen. Al deze systemen worden op maat gemaakt door het in Nederland gevestigde, TÜV gecertificeerde bedrijf en de meeste populaire systemen liggen op voorraad om verstuurd te worden naar hun wereldwijde dealernetwerk.

Een EZ Electric Power Steering-systeem (spreek EZ uit als 'Easy') zit volkomen onzichtbaar verstopt onder het dashboard. De tandheugel of stuurhuis blijft ongewijzigd en de bestaande stuuruitslag en het stuurkarakter blijven intact.

Mercedes-Benz 300 SL

Het systeem is zo ontworpen dat het geschikt is voor montage aan de originele bevestigingspunten van de auto. De oude stuurkolom wordt gedemonteerd en de nieuwe EZ Power Steering-stuurkolom wordt in plaats daarvan gemonteerd. Onder de motorkap verandert er niets, alles blijft origineel.

De kosten voor een conversie bedragen ongeveer 1.500 euro voor een kleine auto, tot 3.750 euro voor een meer exclusieve klassieker. Voor een klassieke auto die niet in de lijst staat, kan het systeem in de meeste gevallen op maat worden gemaakt.

Mercedes-Benz 300 SL
 
Websitewww.ezpowersteering.n
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!