1 maart 2010
 

Seat IBE

Seat onthult IBE conceptcar

1 maart 2010 | Seat onthult de IBE conceptcar. De IBE is voorzien van een emissieloze aandrijving. Bovendien vormt het sportieve ontwerp van de IBE concept een vooruitblik op de ontwikkeling van de Seat designtaal voor de komende generatie.

Het IBE studiemodel geeft een beeld van de doorontwikkeling van de Seat designtaal. "De IBE is een soort geconcentreerde genetische poel voor onze volgende generatie auto's. Hij zal een grote invloed uitoefenen op al onze modellen",' licht Seat Chief Designer Luc Donckerwolke toe.

Seat IBE

De Seat IBE is 3,78 meter lang, waarmee hij meer dan 25 centimeter korter is dan een Ibiza. Maar zijn ongewone breedte van 1,80 meter en hoogte van slechts 122 centimeter geven hem zijn klassieke sportwagenproporties. Nog twee klassieke, sportieve kenmerken van het tweedeurs koetswerk zijn de extreem lage motorkap en de lange daklijn. De korte overhang vóór en de gespierde achterzijde, bijna zonder overhang, vormen een perfecte combinatie met de 19 inch wielen en onderstrepen de krachtige en compacte uitstraling van de auto.

De voorzijde wordt gekenmerkt door LED-koplampen die zowel geraffineerd als opvallend ogen. Ze zijn voorzien van de karakteristieke V-vorm, een typisch onderdeel van het Seat 'arrow design'. De complete voorkant is in diezelfde V-vorm vormgegeven en wordt voortgezet in de motorkap. De twee luchtinlaten in de onderste bumpersectie zijn ruim voldoende voor de beperkte koelingvereisten van de elektrische aandrijving.

Seat IBE

De Seat IBE is een compleet elektrische, emissieloze auto. De elektromotor is samen met de elektronica onder de extreem vlakke motorkap ondergebracht, terwijl de lithium-ion batterij in de korte achterzijde van de auto is geplaatst. Het maximumvermogen bedraagt 75 kW/102 pk en het koppel 200 Nm. De acceleratie van 0 naar 50 km/u vergt 3,4 seconden, binnen 6,3 seconden bereikt de IBE de 80 km/u en na 9,4 seconden rijdt hij 100 km/u.

Het continue vermogen is begrensd op 50 kW/68 pk met een topsnelheid van 160 km/u. De batterijcapaciteit bedraagt 18 kWu, voldoende om de dagelijkse vervoersbehoefte in de stad te vervullen.

Seat IBE

Ook is de Seat IBE uitgerust met de nieuwste veiligheids- en communicatiesystemen en is ook specifiek voorbereid op 'car-to-x' communicatie. Met het informatienetwerk van de toekomst wisselt de Seat IBE direct gegevens over veiligheidswaarschuwingen uit met andere voertuigen of verkeersinfrastructuren.

Seat IBE Seat IBE Seat IBE
 
Websitewww.seat.nl
Deel via