23 februari 2010
 

Renault

Renault Carminat TomTom breidt aantal functies uit

23 februari 2010 | Renault breidt dit jaar het aantal functies uit van het navigatiesysteem dat in de meeste Renaults standaard of optioneel leverbaar is voor 490 euro. Via TomTom IQ Routes en de rijervaring van miljoenen gebruikers, profiteert de bestuurder nu van de meest efficiënte route. Renault Carminat TomTom berekent het traject waarbij het nu rekening houdt met de reële snelheid van het verkeer en het tijdstip. Met de functie Advanced Lane Guidance wordt nu het aantal rijstroken weergegeven en geeft de navigatie een panoramisch, nauwkeurig en realistisch beeld van kruispunten en verkeersborden.

Het hele gamma profiteert van deze innovaties, ook de bedrijfswagens Kangoo Express, Trafic en Master die zijn uitgerust met dit navigatiesysteem. Omdat Renault de navigatie veilig en goedkoop wil ontwikkelen, kunnen de bezitters van voorgaande versies hier eenvoudig gebruik van maken. Het volstaat de softwareversie met Renault TomTom Home te updaten vanaf de site Renault-Multimedia.com.

Renault

Het geïntegreerde navigatiesysteem is sinds het voorjaar van 2009 geleidelijk ingevoerd op de Clio, Mégane, Scénic, Kangoo en Laguna. Het is voortgekomen uit de ervaring van TomTom, de Europese leider op het gebied van losse navigatiesystemen en is te updaten via de SD-kaart en de site Renault-Multimedia.com. Hierdoor kunnen ook klanten met oudere versies gebruik maken van de nieuwe functies van 2010.

De nieuwe functies:

  • IQ Routes berekent de snelste route, afhankelijk van de reële snelheid van het verkeer onderweg. Zo beschikt de gebruiker altijd over de slimste route om tijd, geld en brandstof te besparen. Deze verkeersinformatie is beschikbaar naargelang het tijdstip en de dag.
  • Advanced Lane Guidance: het geavanceerde rijstrookadvies geeft een realistisch panoramabeeld van kruispunten en een duidelijke positie van de auto ten opzichte van de rijstroken.
  • Mapshare brengt kleine correcties aan of zorgt ervoor dat elke gebruiker die kan aanbrengen (aangepaste wegen, actuele snelheidsbeperkingen, rekening houden met lokale en/of tijdelijke beperkingen van het verkeer). Er zijn duizenden correcties gratis beschikbaar die elke dag door TomTom gebruikers worden aangebracht.
  • Nieuwe menu's, snellere toegang (de knoppen lang indrukken).
  • Flitspalen worden aangegeven.
  • Weergave van de tijd en de buitentemperatuur op het scherm als het systeem is uitgeschakeld.
Renault
 
Websitewww.renault-multimedi
Deel via