23 februari 2010
 

Maserati Quattroporte V

Maserati Quattroporte als Sport GT S Awards Edition

23 februari 2010 | Op basis van de Quattroporte Sport GT S volgt een uitvoering ter gelegenheid van de onderscheidingen die Maserati's sedan sinds zijn introductie heeft ontvangen. De Quattroporte Sport GT S 'Awards Edition', het nieuwste pronkstuk binnen de Maserati modelreeks, beleeft zijn officiële debuut tijdens de Autosalon van Genève.

Tijdens zijn zes levensjaren heeft de Maserati Quattroporte niet minder dan vijftig awards ontvangen van de meest prestigieuze automedia en lifestyle magazines uit 14 landen, verdeeld over vier continenten.

Maserati Quattroporte V

De nieuwe Quarzo fuso lak (een grijze metallickleur met pareleffect en goudkleurige nuances) is exclusief voorbehouden aan dit model, waardoor hij uiterlijk direct herkenbaar is en waardoor de lijnen van het koetswerk meer kracht krijgen. De gepolijste chroomdetails, de uitstroomopeningen opzij en de omlijsting van de radiator passen bij de matte, donkergrijze 20 inch Multi Trident velgen.

Het remsysteem, dat vergelijkbaar is met dat van de Quattroporte Sport GT S en dat gebruikmaakt van dubbele gegoten schijfremmen, wordt zowel voor als achter verder versterkt door de met de hand gepolijste remklauwen. Met de Quattroporte Sport GT S 'Awards Edition' introduceren Maserati en Brembo voor de eerste maal gepolijste remklauwen, die behandeld zijn via nauwgezette mechanische processen. Ze zijn voorzien van een met de hand aangebrachte afwerklaag die ze hun speciale spiegeleffect uitstraling geeft.

Maserati Quattroporte V

Het Poltrona Frau leer van de stoelen gaat samen met geperforeerd Alcantara met een nieuw golfpatroon, waarbij de hemel nog steeds met Alcantara is bekleed. Andere kenmerkende interieurelementen zijn de speciale, geborsteld aluminium dorpels en de matte Piano Black houtelementen. De kofferbak heeft een volledig zwarte bekleding met extra verchroomde details en een lederen opbergvak aan de zijkant. Ook de matten zijn niet aan de aandacht voor details ontsnapt en zijn nu van een exclusiever en zachter materiaal gemaakt.

De Quattroporte Sport GT S 'Awards Edition' modeljaar 2011 wordt wereldwijd in de tweede helft van 2010 leverbaar. De prijs van de auto wordt binnenkort bekend gemaakt.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!