19 februari 2010
Kia Sorento (2009 - 2015)

Kia Sorento (2009 - 2015)

Kia Sorento nu ook als VAN

19 februari 2010 | De Kia Sorento is er nu ook als bedrijfsauto. Uiterlijk is de Sorento VAN vrijwel niet van de reguliere uitvoering te onderscheiden, maar in het interieur heeft Kia de auto ingrijpend aangepast. De Sorento VAN beschikt over een volledige tussenwand met ruit die direct achter de voorstoelen is geplaatst. Dankzij de montage van dit speciale tussenschot is een verhoogd dak niet nodig. De tussenwand beschikt over speciale deformatiedelen zodat de standaard gemonteerde gordijnairbags optimaal blijven functioneren. Bovendien zijn de voorstoelen maximaal verstelbaar.

De overige zitplaatsen in het interieur zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor een volledige vlakke laadvloer die via de beide achterportieren en de achterklep toegankelijk is. De laadruimte van de Sorento VAN heeft een inhoud van 2,3 m3. De lengte van de laadruimte meet 1.710 en de breedte 1.390 mm. De hoogte van de laadruimte bedraagt 1.090 mm.

Kia Sorento (2009 - 2015)

Andere kenmerkende zaken waaraan de Sorento VAN te herkennen is, zijn de geblindeerde achterruiten. In het linker achterportier van de Sorento VAN is een volledig geblindeerde zijruit geplaatst. De zijruit in het rechterachterportier is voorzien van een donkere folie die aan de buitenkant optisch hetzelfde oogt als de geblindeerde achterruiten, terwijl het zicht niet wordt belemmerd. De beide achterste zijruiten van de Sorento VAN zijn volledig geblindeerd.

Kopers van de Kia Sorento VAN kunnen kiezen uit een 2.4-liter benzinemotor en de nieuwe 2.2-liter CRDi diesel. Beide versies zijn zowel met twee- als vierwielaandrijving te bestellen en naar wens met een handgeschakelde versnellingsbak of een automatische transmissie.

Kia Sorento (2009 - 2015)

De Sorento VAN is inmiddels te bestellen bij de Kia-dealers, waarbij er keuze is uit drie uitrustingsniveaus: X-tra, X-ecutive en X-clusive. De vanafprijs van de Kia Sorento VAN bedraagt € 22.995,- excl. BTW/BPM voor de Sorento VAN 2.4 X-tra. In combinatie met de 2.2 CRDi common-rail diesel begint de prijslijst bij € 25.425,- excl. BTW/BPM.

Ook de Sorento VAN profiteert van de unieke garantie van zeven jaar die Kia sinds kort op alle modellen biedt. De Kia-garantie van zeven jaar is een uitgebreide 'bumper tot bumper' fabrieksgarantie en dekt de volledige auto tot maximaal zeven jaar, zonder kilometerbeperking gedurende de eerste drie jaar, of in totaal 150.000 kilometer. De Kia-garantie, met daarbij een anti-doorroest corrosiegarantie van twaalf jaar, is overdraagbaar op de volgende eigenaar van de auto.