19 februari 2010
 

Smart

Smart ontwikkelt applicatie voor iPhone

19 februari 2010 | Smart brengt een eigen iPhone drive app uit. Daarbij voorziet Smart in een speciaal ontwikkelde telefoonhouder en plek in de Smart ForTwo. De Smart drive applicatie biedt: handsfree bellen, een jukebox, Internet radio en een navigatiesysteem.

Het design van de iPhone drive app is afgestemd op het interieur van de ForTwo. Het systeem is makkelijk te bedienen dankzij grote knoppen. De telefoonhouder laadt niet alleen de iPhone op, maar zorgt er met een geïntegreerde microfoon ook voor dat er handsfree is te bellen. Het geluid wordt weergegeven via de speakers van de Smart-radio. Deze springt automatisch op mute als er een gesprek wordt gevoerd.

Smart

De iPhone fungeert als een grote muziekbibliotheek. Ook is het mogelijk om via Internet naar radiozenders en podcasts te luisteren. In de basisversie geeft de iPhone de positie van de auto op een kaartje weer en is het eenvoudig om in de omgeving points of interest te vinden dankzij de on-board database of via internet met de Bing-zoekmachine. Met een optionele upgrade is de iPhone ook te gebruiken als volwaardig navigatiesysteem met realtime file-informatie. Ook is het mogelijk om features aan te brengen als de Car Finder. De iPhone herinnert zich waar de Smart is geparkeerd en leidt de bestuurder terug naar de auto.

Daimler AG ontwikkelt meer applicaties voor Smart rijders met een iPhone drive app. Zo zijn technici bijvoorbeeld bezig om de iPhone met behulp van een cameraatje achter de voorruit verkeersborden te laten lezen waarmee de bestuurder op de hoogte wordt gebracht van de geldende maximum snelheid en daarop kan anticiperen. Een soortgelijk systeem is momenteel alleen leverbaar op de nieuwe Mercedes-Benz E- en S-Klasse.

Smart

De telefoonhouder is vanaf het tweede kwartaal van 2010 bij de Smart-dealer verkrijgbaar, de kosten zijn op dit moment nog niet bekend. Vanaf de release van de telefoonhouder is ook de basisversie van de Smart drive app te downloaden via de App Store van Apple, de verwachte prijs van de app is € 9,99. De navigatie upgrade voor de iPhone met de meest recente kaarten kost jaarlijks ongeveer € 49,99.

Smart Smart
 
Websitewww.smart.nl
Deel via