15 februari 2010
Skoda Superb (2008 - 2015)

Skoda Superb (2008 - 2015)

Skoda Superb Greenline nu ook als Businessline

15 februari 2010 | Škoda introduceert de royaal uitgeruste en toch zuinige Škoda Superb Greenline. Talloze technische verfijningen en een rijke uitvoering van exterieur en interieur maken deze uitvoering bijzonder.

De Skoda Superb is er nu ook als Greenline Businessline. Op het eerste gezicht trekken hier de 16-inch lichtmetalen wielen van het type Spectrum de aandacht. Mistlampen met cornerfunctie zijn ook standaard, evenals Park Distance Control. In het interieur valt het lederen stuurwiel met stuurwielbediening, net als het klein lederpakket. Het Amundsen navigatiesysteem heeft een full colour touchscreen voor eenvoudige bediening.

Skoda Superb (2008 - 2015)

Om de zuinigheid verder te verhogen, werden diverse onderdelen nader onder de loep genomen. Zo werd de aerodynamica verbeterd, onder meer door een verlaagd onderstel en de luchtstroming te optimaliseren. Een aangepast motormanagement, speciale banden met een lagere rolweerstand en langere overbrengingsverhoudingen, brengen het verbruik verder omlaag. Zo laat de 1.9 TDI 77 kW dieselmotor een verbruik zien van 5,1 liter per 100 km en heeft hij een CO2-uitstoot van 129 g/km, wat resulteert in het groene energielabel B.

De Škoda Superb Greenline is er nu al vanaf € 28.950,- en voor € 450,- meer als extra complete Greenline Businessline.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!